Bus och Lek på ICA Maxi



Många föräldrar tycker att det är jobbigt att ha med ungarna i affärer. Det blir bara en massa tjat... Man får verkligen ha tålamod... Bla... bla... bla... Problemet i dessa fall är sällan ungarna. Det som är fel är föräldrarna. De går in för att handla med helt fel mindset. De har fått för sig att ungarna kommer att älska ett snabbt besök där de inte skall säga något, störa på något sätt, stanna vid fel ställe för länge, vara nyfiken på varor som föräldrarna just denna gång inte behöver etc. etc.

Vad de har glömt av är att när barn kommer till en affär så har barnet kommit till en gigantisk ny lekplats med mängder av möjligheter till bus och lek. Denna möjlighet är ett tacksamt sätt för hela familjen att ha hur kul som helst. Ser man till att ta god tid på sig så kan man lätt få till riktigt magiska ögonblick varje gång man handlar.

På bilden leker vi rally där jag är kommentator och Nomi och Neo är rallyförare. Vem som är kartläsare och vem som kör är ännu oklart. Överhuvudtaget alla typer av tävlingar är bra när man är i affär. Plocka en vara snabbast tävlingen är något som Neo gillar. Tänk bara på att applicera tävlingen på varor som inte skapar glassplitter eller hål i plånboken. Bröd är mycket bra liksom många varor i grönsaksdisken. Ibland brukar vi leka polis och tjuv. Oftast går det till så att jag låtsas att jag skall "sno" en vara och så skall Neo jaga rätt på mig. Är man lite smart där som förälder så går det att mata in en uppsjö av bra budskap kring vad som är rätt och fel. Eftersom barnet befinner sig i ett bra mentalt tillstånd så fäster det dessutom bättre.

Det är bara fantasin som sätter gränser. Är du småbarnsförälder så njut av varje besök på ett Bushus som har helt gratis inträde! Det förtjänar både du och dina barn.

Kommentarer
Postat av: Tess

Låter som en underbar shoppingrunda! Heja Er!



Kram

2010-05-18 @ 07:23:11
URL: http://tessconfidential.blogspot.com
Postat av: Åsakarin

Härligt Jesper!

Nästa tema på en föräldraföreläsning :-)

Tänk om fler gjorde som du; så skulle vi va fler som kunde skratta med andra familjer i affären.

Kramar

2010-05-18 @ 09:10:15
Postat av: Malin

Hahaha! Du är bäst, Du, du, du och ingen annan!!! Saknar er!

2010-05-18 @ 10:14:02
URL: http://myshosmalin.blogg.se/
Postat av: örjan

Jag har inga (haft några) problem med att handla med mina barn men har ej heller haft så skoj som du verkar ha. Underbart att du ser allt lika positivt som vanligt...

2010-05-19 @ 00:41:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0