När jag gräver guld i USA!

Det börjar dra ihop sig för en turné i USA igen. Har föreläst på ett antal företag där genom åren men har haft reseförbud under tiden som Nomi har varit liten. Nu däremot är all systems go. Har haft ett par samtal med min agent USA om företag som kan vara intressanta. Skall bli kul att komma tillbaka igen. Glömmer aldrig första föreläsningen i Sverige efter förra turnén.

 I USA kan man som bekant konsten att verkligen maxa. Det gjorde att jag snabbt anpassade mig till en publik som är lite mer öppen för detta än vad vi svenskar är. När jag väl kom hem till Sverige igen körde jag en föreläsning för SKTF i samma anda som jag gjort i USA. Betygen blev för all del väldigt övertygande men jag kunde läsa i ett par utvärderingar att det var lite "för amerikanskt"! Under det senaste året har jag dock utvecklat en retorik för att kunna öppna upp publiken mer så att vi kan maxa men det kunde jag inte då.

Nedan finns en bild på Silver Bullet, en av världens bästa Berg-o-Dalbanor om du frågar mig. Har jag tur så blir det Los Angeles och då blir det ett besök på Knotts Berry Farm där just Silver Bullet är en av höjdpunkterna.



Åååå jag längtar!


New Life 101 - Nästa fas del 2

Projektet New Life 101 är färdigt och jag har uppnått målet att skapa en helt ny livsstil på 101 dagar. Satt och spånade igår på vad som skall bli nästa steg. I förra avsnittet presenterade jag saker som inte hade gått som jag tänkte mig och min idé är att fokus skall ligga på dessa saker. Därför kommer jag den 1 augusti starta upp ett nytt projekt där jag skall lyckas med utvalda delar av dessa saker. Återkommer därför med information om detta inom kort. Detta projekt kommer att gå under namnet Hälsa i Världsklass. Stay tuned.

Dag 100-101 New Life 101 A new destiny del 1

Kan stolt konstatera att jag härmed har 101 dagars utmaningen. Det känns riktigt bra. Har frånsett en lindrigare tränining nu under semester i stort sett uppnått uppsatta mål vad gäller träningen. Jag har en helt annan styrka och kondition idag. Jag är piggare och mer allert. Foten har hållt! Bara det i sig är en triumf. Syftet med målsättningen var att utveckla en helt ny livsstil. De aktiviteter jag hittills utfört har verkligen lett fram till det. På skissblocket finns det fortfarande saker som jag inte gjort men de har jag kvar till framtiden.

Summerar de saker jag är mest stolt över:

1 Att kunna träna två pass om dagen under de 12 dagar Malin var i Kina. Det kräver sin man när man har två barn, hem och karriär att tänka på.
2 Cykelturen i Ösregnet. Jag var verkligen på väg att banga ur då.
3 Alla lunchträningar som jag genomfört.
4 Att jag trots semester kunnat upprätthålla en viss aktivitet. Kunde varit mer disciplinerad men det här är i mina egna ögon helt acceptabelt.
5 Att jag flera gånger har ställt klockan på 5:30 för att kunna cykla en timma innan jag började jobbet.

Fem saker som kunde gått bättre:
 
1 Fler högintensiva pass. Förvisso har jag känt efter lite extra i foten för att inte förta mig men jag kunde helt klart ha fått in fler högintensiva pass.
2 Kosthållningen. Jag kan vara mycket mer konsekvent och disciplinerad med vad jag stoppar i mig.
3 Variationsrikedom i träningen. Jag märker att över hälften av alla pass har blivit på cykel. Det finns så mycket kul träning.
4 Jag kan i ännu högre grad involvera familjen i träningen.
5 Mätning av vikt och mått. Jag har missat en hel del mätningar på vågen.

Har i min journal också noterat ett antal viktiga insikter som jag gjort under resans gång.





Spännande möte med Kenny Färdigh



Döm om min förvåning när Kenny ringde och ville ha ett möte så här mitt i semestern. Dessutom blev jag väldigt glad för det här är mannen som gav mig mitt första professionella uppdrag som föreläsare. I början av min karriär var det faktum att han trodde på mig som föreläsare avgörande för min utveckling. Utan honom så vet jag inte om jag hade varit där jag är idag. Han är för alltid inskriven i min tacksamhetsbok. Dessutom hade vi ett väldigt spännande möte.

Kreativ träning.



Det här är världens bästa trummaskin för er som inte vet det.



Här är två av mina favvosynthar.

Trots att det är över tio år sedan jag lämnade musikbranschen så ringer det fortfarande kunder som vill att jag skall komponera och producera musik. Jag blir alltid väldigt smickrad. Eftersom uppdraget inkräktar på semestern tog jag tid på mig innan jag fattade beslutet att tacka ja. Nu blir det till att komponera 30 låtar ASAP.

Har kommit igång fint och har redan ett par låtar klara som jag tycker är bra. Vet inte hur hemligt det här är så jag vågar inte publicera något ännu men vem vet.


Dag 96-99 New Life 101



Dag 96 och 97 innebar ingen träning alls :) Hur kul vi än har haft tillsammans med familjen så kändes det helt fel att inte ha något aktivt pass. Därför kompenserade jag med ett rejält Yoga pass dag 98. Det blev lite av en triumf eftersom yoga är något jag undvikit pga foten tidiagare. Jag körde ett pass och det fungerade jättebra. Kände dock att smidigheten kunde vara bättre. Har byggt en hel del muskler under våren och helt klart har mjukheten i kroppen tappat proportionerligt med den större muskelmassan. Skall köra ett yoga pass på onsdag igen. Härligt.
Dag 98 har jag haft en sådan grymt intensiv träningsvärk så jag har avstått all träning. Detta bevisar återigen tycker jag vikten av varierad träning. Jag känner mig i ganska bra form nu faktiskt men den unika träningen som yogan innebar resulterade alltså i träningsvärk.

På bilden har jag och Neo för övrigt byggt en kulbana som är högre än Neo. Han var salig.


Topp tio Svenska filmer

Har suttit och lurat en del på vilka svenska filmer jag tycker bäst om. Så här ser min Topp10 lista ut:

1 1939
2 Fucking Åmål
3 Så som i himmelen 
4 Under solen
5 Höstsonaten
6 Bröllopsfotografen
7 Farsan
8 Mastermind
9 Ondskan
10 Sökarna



Varberg med gänget

Var i Varberg med Neos dagiskompisar och mammor. Härligt värre. Det blir så härlig energi när barn är tillsammans. De kan verkligen bygga upp en i det närmaste elektrisk laddning tillsammans. Det blir aldrig långtråkigt då. Skönt för Neo att hänga med lite jämnåriga också.



En helt korrekt iaktagelse att jag har den tomma platsen vid barnbordet. :) Vi hade livliga samtal om meningen med livet, Jedikraft, LEGO och vilka djur som är snabbast.



Till alla barns förtjusning tog vi tåget till och från Varberg. Att åka tåg är ett stort äventyr när man är fyra år.



Det blev en lång promenad från Varberg C till Apelviken.

Apelviken sägs vara en av de bästa stränderna i Sverige. De som sitter i juryn för att bestämma detta måste vara helt nerknarkade. Att gå i en sörja av tång och brännmaneter en halvkilometer ut i vattnet för att komma till ett någorlunda baddjup är i alla fall inte min definition av ett perfekt bad. Då väljer jag hellre Vätterns härliga vatten.

Tur att det var så mycket härliga människor med annars hade jag nog blivit negg.



Nomi och Jasmin spelar fotboll. Visst är dom söta?



Dag 92-95 New Life 101 Attitydsträning i värmen.

Är väldigt nöjd med de resultat jag åstadkommer på träningsfronten. Normala somrar brukar vara helt utan rörelsemoment. I synnerhet om det är så varmt som det är nu. Nu däremot blir det en hel del träning. Skönt.

Dag 92 Träningsuppehåll

Dag 93 Promenad med familjen

Dag 94 7-8 kilometer i massiv värme. snyggt jobbat

Dag 95 Ingen träning.

Vad jag saknar däremot är träning på gymmet. Löpträning är fortfarande inte min grej även om den värsta rädslan har gått över nu. Jag är mer för gruppträning till musik. Det har inte blivit så mycket av den varan sedan solen kom. En korrekt prioritering tycker jag hittills. Nu däremot skall jag se till att boka in några pass iaf.


Sjö eller Hav? Det finns ställen där man inte behöver välja...



En spännande sak som jag har följt är den prestige och de ibland högljudda diskussioner som följer när man diskuterar vilket som är bäst. Att bada i Hav eller bada i sjö. Kanske inte helt oväntat brukar det vara så att kust-människorna talar sig varma om havet och inlandsmänniskor talar för sjöbad. Som en grov tumregel.

Vättern - Det ultimata alternativet!

För tretton år sedan när jag träffade min fru fick jag för första gången stifta bekantskap med det perfekta alternativet. Hennes föräldrar bor i Tibro som ligger en mil från Vättern. Vättern är det perfekta badvattnet eftersom man får det bästa av två världar på ett och samma ställe. Härligt mjukt insjö vatten utan salt som svider i ögonen och klibbar på huden. Inga bränn maneter. Ingen äcklig tång som flyter i vattnet eller luktar illa på stranden. Dessutom, till skillnad från många sjöar, ett helt klart vatten där man lätt kan se flera meter ner och där man alltid ser vart man går när man kliver i. Dessutom är botten perfekt på de flesta badplatser. Ingen dy eller annat äckligt utan perfekt sandbotten.

Med andra ord får man samtliga fördelar med både sjö och hav och slipper alla nackdelar från de båda alternativen.

Länge leve Vättern!



Dag 88-91 New Life 101 Solen gassar

Brist på internet uppkoppling gör att jag summerar fyra dagar av träning så här i efterhand.

Dag 88 innebar träningsuppehåll pga av foten. Strök in mig med salva på morgonen. Orudis rockar fett!

Dag 89 körde jag och Malin ett ordentligt löppass. Härligt!

Dag 90 var jag och Malin ute på en cykeltur i värmen. Jobbigt värre.



Dag 91 blev det ett ordentligt simpass i en Vättern med en härligt svalkande temperatur.

Uppskattningsvis simmade jag strax under kilometern.



Det blev med andra ord en rätt OK träningsvecka trots värmen. Bra jobbat Jesper.

Neo och Jag



Idag på stranden sade Neo att han var kissnödig. Jag pekade på en skogsdunge en bit bort och sade: Gå iväg en bit och kissa. Utan att närmare precisera var. Neo gick då följaktligen två meter bort och... ja, bilden talar för sig själv.



Något som aldrig upphör att fashinera mig är ett barns uppväxt. Varje ålder har verkligen sin charm och sina magiska ögonblick. Hittills tycker jag nog att fyra års åldern är den allra bästa. Det är så härligt att höra hur de resonerar och hur mycket tankar och känslor som finns på insidan. På bilden syns en förhandlingssituation. Vi hade varit vid sjön och Neo orkade inte gå. Han försökte på alla sätt och vis illustrera och shosta för att vi skulle fatta hur trött han var. Han ville med andra ord bli buren. Han fick inget större gehör hos varken mig eller Malin för det förslaget. Då sade Malin att vi kunde tävla till bilen. Varpå den här tröttheten som Neo hade försökt illustrera fullt ut i ett par minuter var som bortblåst. Man glömmer...

Han vann tävlingen.



När jag var liten var min absoluta favoritleksak LEGO. Helt utan konkurrens. Därför är jag extra glad att Neo också är besatt av dessa magiska framgångsleksaker. Han är dessutom oerhört bra på att bygga. Numera köper vi LEGO för åldrar 9-15 år. Han fixar dessa bitar. Vi var hemma hos ett par kompisar för en tid sedan som har barn i dessa åldrar. Grabben kom då och frågade pappan om han kunde hjälpa till med ett par "svåra" bitar.

Utan att tänka mig för vad det kunde få för konsekvenser sade jag att Neo kan bygga ihop de "svåra" bitarna. Det var en väldigt stolt Neo som fick instruera en kille på 10 år hur man bygger LEGO. Om det stärkte Neos självförtroende så vet jag inte vad det gjorde för den andra killens självförtroende. Är han attitydstränad så antar han utmaningen att bli bättre. Kanske analyserar jag saker väl mycket här... I alla fall är jag grymt stolt över min killes förmåga att sätta ihop LEGO bitar.




Dag 87 - New Life 101 Malins dag.

Idag var det lite av Malins dag. Vi hamnade nämligen på GeKås i Ullared för shopping. :) Detta resulterade i alla fall i en hel del gång vilket tyvärr har gjort att jag har fått lite ont i foten. Det blir antiinflamatorisk salva och att hålla tummarna. Som det känns nu så avstår jag från aktiviteter imorgon. Passar ganska bra eftersom vi skall ta bilen upp till Malins föräldrar.

Dag 86 - New Life 101 Vardagskondition.

Bredbandet nere. Inlägg publicerat i efterhand:

Idag blev det en hel del vardagskondition. Har svårt att lämna familjen för träning och jag lade särskilt fokus på att få in rörelsemoment i varje situation. Med en fyra årig kille är det väldigt enkelt. :) Vi busar och stojar och lever på. Jag blir helt svettig och det är bra antar jag. Skall försöka ta ett par bilder på några nya övningar i funktionell träning som jag och Neo har kommit på. Det hela går till så att jag använder Neo som träningsredskap. Vikt ca 18 kilo. Sedan gör vi allehanda moment. Vi har uppfunnit både rygg och mag träning. Konditionsträning och axelövningar.

Det svåra med den här typen av träning är att det känns som om jag fuskar. Jag upplever det exemepelvis väldigt svårt att mäta ett sådant pass. Det är skillnad om man är på gymmet eller sitter på cykeln. Roligt är det i alla fall.

Jag och Malin kör vidare med bra kost. Idag längtade jag däremot oerhört mycket efter godsaker. Som tur var blev vi bjudna på grillning hos min mamma. :)


Dag 85 - New Life 101 Tuffar på.

Bredbandet nere. Inlägget publicerat i efterhand:

Idag blev det ett ordentligt träningspass i trädgården. Kände att jag ville ta mig ut på något mer ambitiöst träningspass men jag var helt slut efter arbetet så jag antar att det räckte som träning. :)

Dag 84 - New Life 101 Cykeltur med familjen

Att träna med familjen är kul. Vi tog en tur idag för att se hur det går att cykla med packning och ungar. Funkade fint. Det är dock rätt tungt att ha femtio kilo med på släpet. Bra träning.

 

Dock fick jag lön för mödan när vi var framme vid Sjön. Det är kul att busa med ungarna.



Tyckte jag fick till en kul bild på cyklarna och Nomi. Hon tycker det är kul att åka cykelvagn så hon gick och satte sig i vagnen på eget initiativ. Ropade: Mamma! Pappa! för att vi skulle fatta att det var dags att åka hem.



På kvällen passade jag på att köra ett rejält pass i trädgården. Så det blev mycket träning idag. Bra Jesper!

Vi har tagit det här med hälsosemester på allvar. Dagens kost bjöd på Quinoa och sallad, frukt och mm.


Härliga dagar med familjen



Vi var och handlade och då förälskade sig Nomi i den här dockan. Sedan dess har de varit som mor och dotter. Hon är verkligen jätterar mot den lilla tjejen.



Det är skönt med sommar. Just vid den där timman då värmen släpper taget om dagen och luften blir så där frisk och ljummen.



Malin gör sig bra i kvällssol.



Neo har en ny idé att han skall åka i Nomis vagn. Här har han sitt nya vattengevär som han fått av farmor.
Både jag och Neo är överrens om att vattenleksaker är kul. Särskilt på folk som inte tycker att vattenleksaker är kul.

Dag 83 - New Life 101 Det hetaste träningspasset i mitt liv.



Jag och Malin var och hälsade på brorsan och hans familj nere i Varberg. Rediga som vi var passade vi på att springa ett pass. Säkert 40-50 grader i solen. Det var inte så skönt när vi var ute men det kändes riktigt bra när vi var färdiga.

Det är så bra att ha Malin och springa med för hon är en utmaning för mig. Än så länge :) hehe.

Första gången jag konstaterade att Malin ger mig en ordentlig match kändes det inte lika kul. Vet inte varför. Jag lägger ingen prestige i det eller har någon konstig uppfattning att männen skall var bättre eller nåt. Det bara kändes konstigt. Normala fall brukar jag gilla när folk är bättre än jag eftersom jag då vet att jag kan få ut något av dem. Så vad var skillnaden? Det kan vara så att jag har tränat så intensivt i flera år nu. Malin har också tränat men kanske inte lika fanatiskt som jag. Kanske ville jag nog vara bättre än så här just därför.
Jörgen min tränare menade att det beror på vilken typ av träning man kör och där ligger Malin långt före mig. Hon brukar springa när hon tränar och jag brukar göra allt utom och springa.

När jag väl blev medveten om fenomenet så blev allt bra. Heja Malin.


Dag 82 - New Life 101 Sommaren 2010

Jag och Malin har spånat fram ett antal aktiviteter som vi skall göra under semestern för att det skall bli en semester i träningens tecken.

1Cykelsemester. Vi tar med barnen ut på en 4-5 dagar tour på cyklarna. Kör man korta pass och konsentrerar cyklandet till morgon och kväll och gör ett antal pauser in emellan så bör man kunna cykla en 3-4 timmar om dagen.

2 Semesterfirande hos Malins föräldrar. Mitt projekt är att jag skall cykla till Malins föräldrar när vi skall hälsa på dem. Det blir 18-20 mil enkel resa. Ett bra träningspass. Sedan är tanken att jag skall köra samma resa hem igen efter ett par dagar hos hennes föräldrar.

3 Har nu tre löppass i bagaget och har för avsikt att under semestern köra ett par löpträningar.

4 Med det ökade självförtroendet och en starkare fot drömmer jag om att åter kunna träna yoga. Denna semstern vill jag köra ett provpass för att se hur det går.

5 Dilemmat med vardagsträningen som jag normala fall får till och från jobbet och mina lunchpass är att dessa naturliga pass går bort pga semestern. Har klurat lite på hur jag kan få in dessa massiva träningspass och är ännu inte helt klar. Har avsatt tid till mina brainstorming timmar för att komma på nya spår.

6 Ett sätt är förstås att plocka fram inlines och åka medan Neo tränar på att lära sig cykla. Tänker mig också att utnyttja vistelsen på stranden för diverse övningar. kanske en längre simtur kunde fungera. 

7 Spela tennis är kul också. Det var länge sedan. Malin har dessutom spelat aktivt för ett antal år sedan så hon bjuder ett hårt och bra motstånd för att skapa ett bra träningspass.


Dag 81 - New Life 101 Ögoninflammation

När jag cyklade hem igår var luften full av flygfän. Något hamnade i ögat och sedan kliade det hela kvällen. Idag bestämde jag mig därför för att undvika utomhusträning. Det blev dock en timma promenad på lunchen i alla fall. Håller tummarna att det går över snart.


Härlig träff med Christian Wass



Idag kom Christian Wass och hälsade på för en lunch. Christian är inte bara en väldigt god vän utan också en väldigt unik och mycket bra föreläsare. http://www.christianwass.se  Får du chansen att se en föreläsning med honom en gång så ta den! Han har en helt egen stil och berör på djupet på ett sätt som jag uppskattar mycket.

Vi fick ett väldigt bra samtal om allt mellan himmel och jord och det kändes väldigt bra efter ett par timmar tillsammans. Det jag uppskattar mest med Christian är att han är en god människa och väldigt äkta. I den här branschen stöter jag då och då på personer som har svårt att skilja på varumärket och personen.  Med andra ord så får man aldrig igång någon ärlig dialog utan bara en massa låtsasfraser som låter bra. Sådant har jag väldigt svårt för.
Därför får vi väldigt bra samtal eftersom jag slipper en massa sånt.

Vi bestämde att vi skall ses på semestern en sväng med våra respektive och ungar med. Håller tummarna att vi får till det.

Dag 80 - New Life 101 Ännu en dag på landsvägen



Missade att föra in detta igår (torsdag)Det blev i alla fall tre träningspass. Två stycken på cykel och ett kort gympass innan jag åkte hem. Var som hastigast inne i och läste i bloggen från starten och märker att det fanns en hel massa ambition och vilja. Jag skall minsann... Ingenting kan hindra mig från... Inte en chans att jag avstår från träning. Dessutom läser jag lite om hur det kändes. Jag känner mig sliten idag... Det var mottigt att komma ut...

Vad jag vill säga är att så här på 80-dagars jubiléet av mitt nya liv så är det sällan jag upplever det så. Att träna två timmar om dagen är rätt enkelt nu. Det har med andra ord blivit en bra vana. Har senaste veckan dessutom fått höra av en handfull människor som jag sprungit på att jag ser väldigt frisk ut. Det var länge sedan just order frisk kom upp och det känns glädjande. Jag känner mig ärligt talat rätt fluffig fortfarande men jag håller med om friskheten. Ni som träffar mig vet att jag är rätt intensiv och sprudlande större delen av tiden men jag känner att det finns en helt annan urkraft i den energin nu. Innan levde jag mer på randen av vad jag klarade av. Nu har jag mer reserver att ta av.

Jag och min fru har dessutom på allvar börjat prata om semestern. Anledningen till att vi inte planerat den tidigare är att vi sedan länge kännt att vi vill hålla oss på hemmaplan för Nomis skull. Därför blir det en massa härliga små möten med folk som vi tycker om i närheten av där vi bor. Precis vad jag längtar efter allt resande i jobbet :)

Däremot har vi nu satt upp målet att göra denna semestern till en riktig Power semester. Mycket träning och bra mat och fokus på lycka och passion.  Vi kommer bland annat genomföra en cykelsemester med barnen. Inte för många och långa cykelpass men ändå ett par timmar aktivitet i form av cykling. Dessutom skall löparskorna med. Jörgen har genom året dessutom berikat mig med massor av smarta functional övningar som man kan göra på gräsmatta eller i varm härlig sand på stranden. Startskottet blir måndagen så att planeringen är fullständig. Det här skall helt klart bli vårt livs bästa semester. We rock!


RSS 2.0