Dag 50 - New Life 101 Magiska cykelpass



Tog en annan väg till jobbet idag. Hamnade på en grusväg som påminner rätt mycket om Emil i Lönneberga filmerna om det inte hade varit för vägskylten. Det är verkligen enormt befriande och upplyftande att vara ut och cykla. Känner att tankarna verkligen får luft under vingarna. Det hör till vanligheten att man har fått uppslag och idéer till nytt material att få in i föreläsningarna.

Något som känns särskilt coolt är alla lukter man känner. Bare genom luktsinnet har jag märkt hur vinter har övergått i vår och att våren är på väg med stormsteg mot sommaren. I en bil går man miste om hela den magiska upplevelsen av lukter. Jag har lite då och då människor som undrar hur man är funtad när man cyklar 15-20 mil i veckan till och från jobbet. Med upplevelser som den jag just nämnde undrar jag hur man är funtad om man frivilligt avstår från något så magiskt.

Denna veckan innebär ett trappsteg upp på stegen. Jag har kommit halvvägs på 101 och vill att den sista halvan skall bli bättre än den första. Har därför lurat lite på vad jag vill göra för justeringar i programet. Jag vill ha in fler högintensiva pass. Förra veckan innebar rekord hittills med fyra intensivpass på en och samma vecka. Idén är att det skall bli en standard. En annan sak som jag vill optimera är kosthållningen. Har en idé om att ha en dag i veckan som jag äter mer cleansande mat. Skall dessutom testa nya sporter. Kanske bergsklättring? Tennis? Basket? Om jag känner mig 100% säker så skall jag också ge mig ut på ett löpningspass under del två av New Life 101.

Det blev två ordentliga träningspass idag i alla fall.

Utbildning med ett av Sveriges i särklass bästa coachingteam!

Det blev en härlig heldag tillsammans med Actionplant Coaching Network. Det känns som en lyx att ha så många kompetenta personer i min direkta närhet. Vilken dag det blev. Jag är helt megafylld av energi!


Dag 49 - New Life 101 Träningsrekord

En ruskigt bra träningsform är att arbeta i trädgården. Jag har funderat en hel del på det här. Hur mycket träning blir det egentligen när man arbetar i trädgården. Beslutade mig för att ta på pulsklockan idag för att se efter. Efter en hel dags träning visade klockan att jag hade varit uppe i ett aerobiskt träningsintervall i över fyra timmar. Dessutom hade jag extrem puls i över 20 minuter. Med andra ord ett riktigt bra träningspass. Tror dessutom att jag arbetade lite extra frenetiskt som en följd av pulsklockan varför den helt klart är här för att stanna.
Att arbeta i trädgården påminner mycket om funktionell träning faktiskt.

Summerar dagens träningspass med följande moment :)

Klippa gräset
Dra upp en enbuske (Grymt bra träning! Nästan värt att plantera lite skit som man drar upp året därpå hehe)
Flytta marktegel. Passade på att lyfta två i varje hand och dessutom göra axelpress när jag flyttade dem.
Lasta jord och sand
Löpartävling med Neo. Neo brukar springa runt huset på tid. Idag ville han att jag skulle göra det. Visserligen inte många minuters träning men jag tog tävlingen på stort allvar och kunde konstatera en puls på över 170 i alla fall.

När jag summerar veckan så slutade jag på ett riktigt bra resultat. Det enda som inte rört på sig särskilt mycket är vågen. Kan säkert bero på att jag inte orkat laga två olika maträtter till mig och ungarna varför kosthållningen har varit sämre än vad den brukar. Mer traditionell husmaskost istället för min specialmat. Men det blir förstås ändring på det nu när jag har lite mer tid. När jag går in i andra halvan av New Life skall kosten få sig ytterligare en uppryckning. Kan konstatera att primära fokuset har legat på träning och kosten har varit sekundär. Nu skall även kosten bli primär.

Ser fram emot en ny härlig vecka!


Dag 48 - New Life 101 Lördagsmys!

Nu när Malin är tillbaka kan jag verkligen på allvar maxa ut. Inte för att jag fallerat när hon varit borta men rent mentalt kan jag ha en aggresivare inställning till träningen. Började lördagen med att ställa klockan tidigt för att ut och köra dagens första pass. Det var regnigt och disigt men ändå en riktigt skön maj morgon.



Härligt med skogsvägar!



Lyckades dessutom ta den här bilden i 23 km/h. Det låter coolare än vad det är faktiskt. Märker att snitthastigheten till och från jobbet ofta ligger runt 30 km/h. Undrar vad elitcyklisterna håller för hastighet i ett tempolopp? Minst det dubbla kan jag tänka mig.

Efter dagens heldagsutbildning var det dags för hemresa.



Klarnade dessutom upp på kvällen så vi tog en tredje cykeltur med familjen. Jag har cykelvagnen med kidsen i. Oerhört bra träning. Som att vrida upp spinningcykeln på fullt fast bättre. Jag menar man är uthomhus...



Med andra ord tre träningspoäng idag. Cirka tre timmar på cykel. Bra jobbat Jesper. Skönt också när jag kan involvera familjen för då får jag ihop två flugor i en smäll.

Dag 47 - New Life 101 Träningsuppehåll

Avstod från träning idag eftersom jag ville att familjen skulle vara samlad nu när Malin kom hem.


Malin hemma igen!



Nomi blev överlycklig över att se mamma igen. Jag och Neo med för den delen. Det blev en dag med mycket kärlek idag. Precis vad samtliga i familjen behövde. Skönt


Sista dagen som solopappa



Lite härliga utomhus aktiviteter. Både Neo och Nomi älskar att gunga.



Ett besök i leklandet blev det också. När Neo var i Nomis ålder var vi där en hel del. Nomi däremot har inte varit där alls vad jag kan minnas. Hon tyckte det var väldigt kul hon med.





Något annat som Nomi tycker är kul är att riva ut alla sina kläder på golvet. Hon är så fashinerad av kläder. Kanske blir en designer till i familjen?


Dag 46 - New Life 101 - Jag gjorde det!

Med nöd och näppe skrapade jag ihop en timmas träning idag. Jag är trött idag. Att ta hand om barnen och ge 100 % på jobbet och dessutom lyckas med att skapa ett nytt liv kräver sin man. Jag är jättestolt över att jag upprätthållit träning under tiden som Malin varit borta. Skönt att hon kommer hem imorgon. Jag kan inte se att jag skulle kunna fortsätta så här någon längre tid. Jag besitter inte den kapaciteten ännu. Däremot har varje dag inneburit steg i att effektivisera och hitta nya vägar. Jag har lärt mig oerhört mycket under den här tiden.  Dessutom har jag hållit humöret uppe. Vet inte om det är så för dig men för mig är det så att när det är mycket så har jag lätt för att glömma av att njuta av allt som händer. Det kan kännas lite påtvingat när man rör sig från en uppgift till en annan utan att få hämta andan. Under de senaste veckorna har jag verkligen varit mycket lycklig trots fullt schema dygnets alla vakna timmar.

Tack för alla insikter
Tack för att jag fick den här utmaningen.

Jag gjorde det!

Bra gjort Jesper.

Dag 45 - New Life 101 Need for speed

Tog familjen på en liten promenad idag. Jätteskönt. Hade träningsvärk idag varför det kändes mer än tillräckligt med lite lågintensiv träning.


Coacha vs Föreläsa

Har haft helt sprängfullt med coachningar idag. Har en hel del småföretagare som jag bistår just nu och det är så kul att se deras oerhörda framsteg och framåtanda. Jag känner mig oerhört stolt att få vara en del av den processen. Jag värdesätter verkligen coachingen som kontrast till föreläsandet.

Får ofta frågan vilket som är roligast; coacha eller föreläsa? Svaret är att det är kombinationen. Att bara föreläsa skulle snabbt få mig att tappa äktheten i det jag gör. Att bara coacha skulle också bli tradigt i längden. För mig är det nog så att de båda i lagom dos ger energi till varandra. Dessutom blir arbetet mer varierat när jag har båda vågskålarna.

Dag 44 - New Life 101 Funkis stilen tilltalar mig.



Var iväg på lunchen och körde Functional Moves idag. Blev helt plaskvåt i vanlig ordning. Riktigt skön träning. Börjar dessutom få in tekniken vilket gör träningen ännu jobbigare, men också roligare. Idag var första gången som jag såg mig själv i spegeln och verkligen såg en markant skillnad i kroppen. Ser inte så där uppsvälld ut som jag gjorde tidigare. Helt klart älskar jag mitt nya liv :)

Dag 43 - New Life 101 Bodypump igen

Tränade bodypump på lunchen idag igen. Härligt att smita ifrån på lunchen och få sig en utmaxning.

Gestalt-terapi mästaren



Nomi satt och plockade med lite saker och fick fram min plånbok. Jag står och håller på med disken. Rätt vad det är hör jag henne gråta högljutt och hon skriker Mammmmm-mmmmmma! Det går inte ta fel på att hon saknar sin mamma. En lång stund är hon otröstlig tills jag kommer på en sak. Jag säger åt henne att pussa mamma. Det gör hon. Det känns som hon verkligen kan associera mamma genom att pussa på bilden. Hon skrattar och pussar och skrattar och pussar i säkert tio minuter. Gestalt-terapi är inte fy skam!

Lek och mys med barnen.



Nomi provar trampbilen.



Neo leker med LEGO.


Dag 42 - New Life 101 Lång cykeltur i sommarvärme



Ville träna ordentligt idag. Var lite osäker på om det var bra att ta med ungarna ut när de hade varit sjuka. Bestämde mig dock för att ta en tur. Kollade tempen både före och efter och det verkar som om febern är borta. Skönt. Jag kan dessutom summera en fin träningsvecka som "singel"-pappa. :)

Nomi sjuk igen.



Vi började lördagen med att åka till vårdcentralen. Öroninflamationen ger sig inte. Doktorn tog en titt på Nomi. Nomi var så duktig hela tiden. Trots att det är trettiofem år sedan så minns jag fortfarande hur påfrestande det kunde vara när doktorn skulle undersöka. Det är därför med visst tillförsikt som jag tar med barnen på läkarbesök. Jag vill helst inte att någon typ av våld skall tillgripas för att hålla barnen stilla. Ibland tror jag att den extra tiden jag lägger på att förklara för Nomi vad som skall hända faktiskt gör nytta. De gånger tårarna tots allt kommer brukar jag försöka trösta så mycket det bara går efteråt.



Neo var lite extra glad idag för hans mormor hade överraskat med att anskaffa en trampbil. Sådant är alltid kul.



Sedan passade vi också på att besöka marknaden i Tibro. Jag har en fetish för det här med marknader. Jag tycker nämligen det är fantastiskt roligt. Jag har funderat på varför en hel del. Svaren är många. Bland annat så gillar jag de traditionella kopplingarna. Det här med marknad är en väldigt gammal tradition. Sedan är det alla aktiviteterna. I vanliga fall stillasittande Svenssons ges en möjlighet att aktiviera sig. Som bekant föder aktiviteter ett bra tillstånd vilket gör att folkmassan snabbt blir på bättre humör. Det är ett slags naturligt lycklig stämning på marknader som jag inte upplever uppstår på så många ställen i vår kultur. Jag är helsåld!

Dag 41 New Life 101 - Stillasittande lördag

Hade träningsvärk i hela kroppen idag efter bodypumpen. Coolt att se hur olika typer av träning påverkar kroppen. jag bedömer att jag så här 41 dagar in i mitt nya liv är relativt vältränad och ändå kan jag skapa träningsvärk. Det visar verkligen hur viktigt det är att variera träningen. Hur vanligt är det inte att man hittar sitt sätt att träna på och så kör man det år ut och år in? Det lär bli Bodypump igen. Var så säker.

Lyckades dock få till en promenad med Kidsen och Malins föräldrar. Skönt. Imorgon (söndag) skall jag träna långt spinningpass. På så sätt kan jag avsluta den här veckan med nio träningspass. Vilket känns grymt bra med tanke på den extraordinära situation jag nu lever under. I mitt gamla liv hade det varit en tillräcklig ursäkt att inte träna överhuvudtaget. Riktigt bra jobbat Jesper.


Dag 41 - New Life 101 Stillasittande lördag

Hade grym träningsvärk idag från bodypump passet. Tog en lättare promenad med kidsen och Malins mamma och pappa. Kändes som om det räckte mer än väl. Känns som om det får bli mer bodypump eftersom det angriper musklerna på ett helt annat sätt än min ordinarie träning. Skall köra pump i veckan som kommer nu med. Dessutom blir det ett extra långt spinningpass imorgon när jag kommer hem. Jag har sju träningspass i hamn den här veckan. Skulle kännas bra med två pass till.

Det innebär i så fall att jag inte når upp till uppsatta mål men med den extraordinära situation jag nu har är nio pass grymt bra ändå. I mitt tidigare liv hade jag nog helt avstått från träning under den här tiden som Malin är borta i Kina. Mycket starkt jobbat Jesper.

Migrationsverket skapade magi idag.



Missade att plåta inne på föreläsningen så det fick bli en bild på den härliga gården där det serverades fika istället. Hade en riktigt härlig dag tillsammans med personal på Migrationsverket idag. De var oerhört på hugget och vi hade ett par öppenhjärtliga timmar tillsammans.

På vägen hem lyckades jag plåta ett fält helt fullt med maskrosor. Jag har alltid tyckt att det är konstigt att så många människor för aktivt krig mot maskrosor. Titta vad vackert! Känns som helt fel ord att kalla det för ogräs.




Dag 40 - New Life 101 Skön promenad i sommarvärme

Lyckades få in en liten promenad imorse trots en lång och intensiv dag. Skönt att rensa hjärnan lite innan jag skulle in och köra föreläsning.


Uppdrag för Migrationsverket



Lämnade ungarna hos mormor och morfar för att kunna få till det med ett uppdrag jag har imorgon. Det blir en föreläsning för Migrationsverket med titeln Frigör din inre styrka. Det kommer bli bra. Jag är väl förberedd och inläst på vad jag skall göra. 

Skönt att mormor och morfar kan rycka in. Relationen mellan mannen och kvinnans föräldrar brukar i film beskrivas som svåra och frostiga. Det är alltid en massa trassel och invecklade förhållningssätt. Så är det inte för oss. Jag känner verkligen att jag har jordens bästa svärföräldrar. Inte bara jag som tycker så förresten. Ungarna älskar att var hos dom också. Jag vet dessutom att de är i bra händer så jag kan tryggt fortsätta färden mot Västerås.



Visst är hon rätt lik mig?


Neo och Nomi i sin första löpartävling.



Först i mål kom Neo.



En bit efter kom Nomi. Hon är nog den yngsta som går för egen maskin. Hon syns i mitten av bilden. Långt bort.

Dag 39 - New Life 101

Lyckades komma iväg på lunchen och träna Bodypump. Skönt att få lite styrketräning som omväxling. Har således kammat hem hela fem träningspoäng hittills den här veckan.


Dag 38 - New Life 101 Brainstormingen ger resultat

Klurar en hel del på hur jag skall få till träningen kul nu när jag har barnen på kvällarna. Idag kom jag på en lösning som jag bestämde mig för att prova. Jag har hela tiden haft fokus på vad jag kan träna när barnen sover. Idag ändrade jag utgångsläge och funderade på vilken träning jag kan göra när barnen är vakna. Ett problem att träna tillsammans med Neo och Nomi är att de blir trötta och jag bara halvtrött. Jag behövde alltså komma på ett sätt som fungerar så att jag får träning men inte nödvändigtvis dom.

Åkte därför till Sportex och köpte en cykelvagn idag. Neo var minst sagt begeistrad. 



Hade inte kunnat föreställa mig hur bra träning det var. Uppförsbackar med 50 kilo packning är grymt bra träning. Totalt var vi ute i cirka 90 minuter. I den branta och över en kilometer långa "djävulsbacken" var pulsen uppe i 198 när jag närmade mig toppen. Synnerligen slagkraftig träning. Jag njöt i fulla drag. Neo tyckte dock att det gick lite långsamt i uppförsbacken :)

Halvvägs tog vi en liten paus där barnen fick äta glass. Ett uppskattat inslag som synes.





Kruxet med att avverka långa pass med barnen är att de kan få långtråkigt. Har börjat fundera på att köra tre-fyra timmar. För att få det att fungera får man ha lite kul aktiviteter med sig samt lite pauser in emellan. Kanske kan cykla till Neos kompis Simon i Sandared. Det blir nästan sju mil. En bra sträcka med andra ord. Funderar på att ha ett slags tema på vägen. Är man lite fantasilös har jag luskat ut att man kan ha med en mini DVD med i vagnen.

Med andra ord slipper jag att träna när ungarna har lagt sig idag. Istället blir det en mycket bra bok "Vägen till mästerskapet" med Brian Tracy. Det var åratal sedan jag läste den så det skall bli spännande att se vad jag tycker om den nu.


En fantastisk möjlighet att bemästra sitt tillstånd!



I fastigheten där jag har mitt kontor har vi ett parkeringshus för oss som arbetar. Idag hade en hantverkare parkerat sin bil i den enda utfarten som finns. Hade dock lite marginaler tills dess att jag skulle hämta ungarna på dagis men inte fyrtio minuter, som det tog att leta rätt på hantverkaren.

Som bilden också visar finns det dessutom rikligt med plats bredvid vår bil för honom att parkera på. Jag började fundera lite på hur man tänker när man parkerar på det sättet. Har man sina medmänniskor i första rummet eller är man mest uppe i sin egen värld? När personen väl dök upp så förde han inte heller en tanke på att det kanske kunde vara på sin plats att be om ursäkt. Vilket förmodligen ger en ledtråd till svaret på frågan ovan. :)

Earl Nightingale ställde en gång en spännande fråga: Hur talar man med en idiot? Hans svar var: Det gör man inte! Där jag befann mig idag tänkte jag en liknande fråga: Hur hanterar man när man drabbas av en idiots handlingar? Svaret är väl snarlikt. Man bemästrar sitt tillstånd. Skulle man irritera sig på alla människor som gör udda saker så skulle man vara irriterad jämt och det är ett enormt slöseri med liv om du frågar mig.

Som tur är så har mina barn riktigt underbara dagisfröknar så det var inget problem att jag kom ordentligt sent för att hämta dom. Är grymt tacksam för att de tar hand om våra barn så himla bra.

Möte med Emelie



Träffade Emilie en sväng idag. Emilie har en gedigen erfarenhet som marknadschef och har gjort de mest otroliga saker genom åren. Vi har under snart ett års tid arbetat framgångsrikt tillsammans. Just nu håller hon på och projekterar ett par nya events som vi skall prova under året.

Magi med Neo och Nomi

Vi hade verkligen en fantastisk eftermiddag och kväll tillsammans. Det är så lätt att skapa magi med ungarna. Vi tog en sväng till sjön idag efter Neo slutat dagis.



Neo passade på att kast lite sten i vattnet. Jag och Nomi stod mest och kramades. Nomi var feberfri idag så hon har varit lite mer på gång.



Matlusten är dessutom tillbaka. Har aldrig varit med om att hon ätit så mycket. Imorgon blir det dagis för henne med.



Dag 37 - New Life 101 Lite disciplin har ju inte skadat!

Trots alla kreativa ideer jag utvecklar är underhållningsvärdet mycket begränsat i att träna hemma när ungarna har lagt sig. Jag känner tydligt att den sena timman att träna inte alls tilltalar mig. Där läser jag hellre en bok eller tar det lugnt. Idag provade jag lite nya grepp för att få till ett bra träningspass. Vi har ett rum i vårt hus som vi kallar för Actionroom. Där har vi satt upp en ordentlig nattklubbsrigg. Här passade jag på att rocka dansa lite.

Eftersom resten av familjen sov så fick det bli med hörlurar och ipod. Upplevelsen hade varit avsevärt starkare med ett par ordentliga högtalare och rätt hög volym. Kul att ha provat i alla fall.

Jag har dessutom ett antal dagar på mig att uppfinna en träningsform som fungerar. När jag coachar folk om träning har jag egentligen bara ett par enkla tips och det är att det skall vara kul. Om det inte är kul att träna så kommer man inte kunna vara konsekvent med träningen. Jag kommer att knäcka nöten med hemma träningen för den är verkligen inte kul just nu. Jag är mycket stolt att jag faktiskt gjorde ett pass idag.

Längtar till gruppträning och utomhusträning. Om jag får barnvakt på torsdag så hinner jag köra lunchpasset på Onyx.

En riktigt lång dag idag

Idag har varit en fantastisk dag på många sätt. Den har varit sprängfull med saker som jag älskar. Det enda som har gjort lite ont var att säga adjö till Malin. Nu blir det tolv dagar utan henne. Vi kommer att längta jättemycket.



Kan undra om hon har kommit fram ännu?

Idag har jag kört två coachningar och en halvdagsutbildning. Därefter blev det ilfart till att hämta Nomi hos min mamma och Neo på dagis. Sedan hann vi med ett par ärenden innan vi åkte till ICA maxi för att handla. Det blev en härlig kväll med barnen därefter. Skööööööönt.


Bus och Lek på ICA Maxi



Många föräldrar tycker att det är jobbigt att ha med ungarna i affärer. Det blir bara en massa tjat... Man får verkligen ha tålamod... Bla... bla... bla... Problemet i dessa fall är sällan ungarna. Det som är fel är föräldrarna. De går in för att handla med helt fel mindset. De har fått för sig att ungarna kommer att älska ett snabbt besök där de inte skall säga något, störa på något sätt, stanna vid fel ställe för länge, vara nyfiken på varor som föräldrarna just denna gång inte behöver etc. etc.

Vad de har glömt av är att när barn kommer till en affär så har barnet kommit till en gigantisk ny lekplats med mängder av möjligheter till bus och lek. Denna möjlighet är ett tacksamt sätt för hela familjen att ha hur kul som helst. Ser man till att ta god tid på sig så kan man lätt få till riktigt magiska ögonblick varje gång man handlar.

På bilden leker vi rally där jag är kommentator och Nomi och Neo är rallyförare. Vem som är kartläsare och vem som kör är ännu oklart. Överhuvudtaget alla typer av tävlingar är bra när man är i affär. Plocka en vara snabbast tävlingen är något som Neo gillar. Tänk bara på att applicera tävlingen på varor som inte skapar glassplitter eller hål i plånboken. Bröd är mycket bra liksom många varor i grönsaksdisken. Ibland brukar vi leka polis och tjuv. Oftast går det till så att jag låtsas att jag skall "sno" en vara och så skall Neo jaga rätt på mig. Är man lite smart där som förälder så går det att mata in en uppsjö av bra budskap kring vad som är rätt och fel. Eftersom barnet befinner sig i ett bra mentalt tillstånd så fäster det dessutom bättre.

Det är bara fantasin som sätter gränser. Är du småbarnsförälder så njut av varje besök på ett Bushus som har helt gratis inträde! Det förtjänar både du och dina barn.

Dag 36 - New Life 101 Spinning och en bra film



Efter en intensiv dag och min köra son som somnade först 22:00 så var valmöjligheterna begränsade kring val av träning. Det fick bli spinning till en bra film. Länge sedan jag körde ett sånt pass. Egentligen tycker jag att spinning är rätt tråkigt. Det fina med att ha en film till är att man helt plötsligt har cyklat en timma utan att man tänker på att tiden har gått. Med pulsklocka som indikerar att man håller tillräckligt hög puls är det lätt att få till ett bra träningspass. Jag har en känsla av att det blir fler sådana här pass nu när Malin är borta.

Pappa i världsklass



Det skall bli så himla kul att träffa barnen lite mera. Det har varit en fantastisk vår för mig med mängder av föreläsningsuppdrag och konsultuppdrag. Dessutom premiär för två nya produkter och en hel del annat spännande. Det har med andra ord blivit något färre timmar med fru och barn än vad som jag tycker är optimalt.

Malins resa till Kina kunde inte komma mera lägligt. Maj är en relativt intensiv månad för mig men det är ändå betydligt mer balanserat än tidigare månader i år. Har lyckats få till det med barnvakt och passning då jag inte har möjlighet och lyckats boka om ett par föreläsningar för några av mina kunder för att det skall passa även min agenda. Nu är jag verkligen redo för två veckor av mycket kvalitetstid med barnen. *I LIKE*



Nomi är fortfarande febrig men vi var ute lite idag i alla fall. Det gör verkligen ont i mig när barnen är sjuka. Man önskar ibland att man kunde ta lite av deras smärta. Fast jag brukar tänka bort det med att det är ett bra sätt för dom att lära sig att vara tacksamma för sin hälsa. Det är lättare att värdesätta att man är frisk när man har upplevt hur det är att vara sjuk... tror jag i alla fall.  :)

Dag 35 - New Life 101 Vardagsmotion

Örjan på Onyx har vid ett par tillfällen talat om vikten av vardagsmotion. Det är något av de smartaste sätten att få till spontana träningstillfällen. Exempelvis: Ta trapporna istället för hissen, parkera en bit ifrån där du skall vara för att få en extra promenad, ta cykeln till affären. Min ambition var att på något sätt röra mig fysiskt i minst två timmar idag. Det blev mer än så och det blev i formen vardagsmotion. Vi röjde nämligen ut hela förrådet. Städade ut kubikmeter av bråte. Jag kånkade och bar och slet. Det kändes bra efteråt. Faktum är att det var först när jag kom till sopstationen då jag insåg att jag just att hade "tränat"
Summerar veckan med 10 träningspass plus 3 timmar vardagsmotion. Vikten står dock still sedan föregående veckas mätning. Lite förvånad är jag med tanke på hur bra veckan har förflutit. Har bestämt mig för att inte bry mig om det så mycket. NL101 är i första hand en handlingsplan för att transformera min livsstil och inte ett sätt att gå ner i vikt. (Även om det också är önskvärt.) Vad gäller livsstilsdelen tycker jag verkligen att jag är på rätt väg. Fortsätter jag att leva så här kommer det här med vikten att lösa sig själv på sikt.
Ser med spänning fram emot att hålla träningsmängden uppe nu när min fru är borta i två veckor. Med andra ord går NL101 in i en helt ny fas i och med denna veckan. Det är dags att på allvar förmå mig själv att få in träningen i vardagen. För vältränade personer är det jag skall gå igenom nu en barnlek. De hittar alltid sätt att få in träningen i vardagen oavsett om det finns ungar eller andra utmaningar. Let´s go!


Dag 34 - New Life 101

Tog en ordentlig tur med familjen idag. Skönt att vara ute och röra på sig. Det var vårmarknad i stan så vi hade ett bra mål för vår promenad.


Planering über alles!



Min fru skall åka till Kina i två veckor. Skall bli mycket spännande att anta utmaningen att lyckas med barn, hushåll, karriär, träning och personlit utveckling. Lyckas jag med det här så är jag verkligen Pappa i Världsklass. Har kollat runt lite bland vänner och kollegor och det finns inte någon som har ustatt sig för något sådant. Jag har ett par föreläsningar som kräver sena kvällar och då får min kära mor rycka in. Annars ligger uppdragen lyckligtvis placerade lokalt och dagstid varför jag borde klara av hämtning och lämning på dagis. Utmaningen blir istället hur jag skall pressa in minst två träningspass om dagen och samtidigt njuta fullt ut?

Har suttit ett par timmar och gjort detalj planering för alltihopa. Jag är så nyfiken på att se om schemat håller. En kompis på kontoret sade att om man är ute mycket med barnen så stökar de inte till så mycket i hemmet. Tyckte det var en fantastisk idé!


Dag 33 - New Life 101 - Jätten har vaknat.



Idag skulle vara dagen som jag skulle komma ikapp med träningen. Vaknar och är totalt osugen på träning. Har inte känt så under hela mitt nya liv. (Läs 33 dagar) Försöker med en massa mentala tricks som jag lärt mig genom åren men ingenting fungerar. Ingenting lyckas väcka min inspiration på något sätt. Jag lyckas med andra ord inte hitta en enda tanke som kan få mig sugen på att träna idag. Med andra ord blir det till att disciplinera sig istället.

Det bästa botemedlet mot passivitet är maximal aktivitet. Personlig styrka innebär ingenting annat än förmågan att agera. Tankens kraft står sig slätt jämfört med handlingens kraft. Mina erfarenheter säger mig att det är sällan för att inte säga aldrig som det räcker med att tänka sig till framgång. Det viktiga är vilka handlingar man presterar.

Första passet sker i ett grått tråk-väder som verkligen matchar de känslor jag känner inför det här träningspasset. För jag vet inom mig att om jag bara kommer ut på mitt första pass så kommer



Pass nummer två körde jag på lunchen. Det blev intervall träning på gymmets samtliga motionsmaskiner. Passade dessutom på att testa löparbandet. Har varit jätteskraj för löpning eftersom det har triggat ont i foten fler än en gång de senaste åren. Idag bestämde jag mig dock för att testa... i hela tre minuter. Det blev totalt 75 minuter kondition på lunchen. Skönt.

Snart är det dags för pass nummer tre. Det blir cykel hemåt. Jag har dessutom lovat mig själv att köra ett styrka / yoga pass ikväll innan jag lägger mig. Idag skall jag somna först när jag tränat fyra pass. Så enkelt är det. Jag var duktigt tjurig imorse men det är ett minne blott. Var lite ledsen igår när jag inte lyckades förmå migsjälv att träna eftersom jag inte ville lämna familjen. Men allt det här är definitivt borta nu. Jätten har vaknat!

Dag 32 - New Life 101

Hel dag med familjen. Jag som hade planerat att komma ikapp med träningen. Hur lyckas man med både träning och familjen? Jag har mycket att lära här. Har suttit och arbetat fram en massa strategier för att kunna kombinera de båda. Imorgon får det följaktligen bli desto mer träning. Som tur är arbetar jag både lördag och söndag och kommer alltså att kunna komma upp i tolv pass denna veckan trots allt.


Dag 31 - New Life 101 VAB! VAB! VAB!



Idag var jag hemma och tog hand om en febrig Nomi. Blev ingen träning idag men en helt underbar dag ändå. Har njutit i fulla drag att umgås med ungarna. Låg ett träningspass över målsättning och avslutar den här dagen på ett träningspass för lite. Imorgon skall jag komma ikapp igen. 12 träningspass i veckan är heligt. Inga undantag.




En föreläsare på frammarsch.



Det var med stor glädje som jag fick vara med på seremonin när Kent Fjordland fick sin CC utmärkelse idag. Kent är förmodligen bäst i Sverige på kroppslig energi och jag har haft förmånen att se honom utveckla sina färdigheter som talare under ett par år nu. Han går verkligen från klarhet till klarhet. Därför kändes det särskilt kul att han fick erkännande för sina insatser. Ett stort grattis till dig Kent.


Dag 30 - New Life 101 Utmaxning Bitte



Efter helgens kaloririka middagar kände jag att jag på allvar har jag känt att jag verkligen på allvar vill maxa ut den här veckan. Jag märker hur mycket mer kapacitet min kropp har. Problemet den här veckan är tiden. Idag har jag haft fem coachningar och en föreläsning på schemat. Därför ställde jag klockan på väckning en timma tidigare idag. Det var minusgrader och frost på sadeln. Det var lite motigt att gå upp faktiskt.

Väl på cykeln kom motivationen på en gång. Kände mig pigg i kroppen och förväntansfull inför dagen. Man ser så himla mycket dessutom när man cyklar. Idag såg jag både älg, rådjur, räv, hästar, får och en hund. Kändes lite exotiskt faktiskt. Jag tänkte också mycket på hur tacksam jag är över att fötterna håller. Innan behandlingen så kunde jag knappt gå en promenad och nu tränar jag två, tre timmar om dagen. Det är verkligen underbart att vara frisk.



Dagens andra pass körde jag på lunchen. Hade bara tio minuter på mig att smita från kontoret till gymmet, byta om och vara på plats inför lunchpasset på Onyx. Tur att gymmet bara ligger tjugo meter ifrån kontoret :) Fick blodad tand förra veckan på Functional Moves. Det gick mycket bättre idag. Jag märkte att en hel del av de mest krävande balansövningarna hade fått sig en rejäl förbättring. Jobbigt värre. Mia är en rikgit slavdrivare.



Det var en trött Jesper som efter sexton timmar på kontoret klädde på reflexvästen för att cykla hem i mörkret. Totalt tre pass och tre timmars träning idag. Inte illa för en motionsidrottare. Var tvungen att arbeta sent idag för imorgon är jag ledig för vård av sjukt barn. Nomi har feber.

Dag 29 - New Life 101 Magic Monday

Idag blev det två ordentliga cykelpass. Eftersom det var oerhört vackert väder idag blev det sköna naturupplevelser. En sak som jag har lagt märke till är att vi cyklister verkligen känner årstidernas skiften på ett sätt som man inte gör om man kör bil till och från jobbet. Genom att cykla känner man bokstavligt talat varje liten förändring i naturen. Har lagt märke till nya lukter i stort sett varje dag jag cyklat. Sakta men säkert känner jag också våren ta ett allt stabilare grepp om temperaturen. I värmen är det stundom riktigt varmt.


Min älskling



Laddade ner en cool plugin till min Ihpone som gör om alla bilder till Lofi 80tals kameror. Visst är hon snygg Malin?

Dag 28 - New Life 101

Invägning idag var spännande. Med två trerätters middagar på raken kändes det inte som att viktnedgång var att räkna med. Vad jag hoppades på istället var att jag inte skulle ha gått upp. Landade på 96,6 så det var ett perfekt resultat. Som bekant försvinner ju "trerättersmiddagarna" efter ett par dagar om man bara äter rikligt med fibrer. Jag äter mycket frukt på förmiddagarna så min gissning är att jag redan på onsdag ligger bra till för nästa söndags mätning.


Dag 27 - New Life 101

Idag blev det två timmar dans på bröllopsfesten. Eftersom jag var chaufför och höll mig nykter och dessutom drack bara vatten känner jag tydligt att det här räknas som träningspass. Som bekant har jag svårt att hålla igen på dansgolvet varför jag även utan pulsklocka vet om att jag peakar lite då och då. Bra jobbat Jesper.


En fantastisk lördag

Idag, lördag, gjorde jag en väldigt unik föreläsning. Det unika var själva miljön. Nämligen ett femtioårskalas. Har aldrig gjort något liknande tidigare. Var lite orolig för att folk skulle vara på mer kalas humör än föreläsningshumör men så var det inte. Fick fint gensvar och hade sedan ett antal härliga samtal med gästerna kring mental träning osv.

Födelsedags"barnet" Lillemor är verkligen en fantastisk människa. Innan det här uppdraget uppstod hade jag aldrig träffat henne. Allteftersom planeringen fortskred och vi hade ett antal samtal inför denna dagen har jag lärt känna en unik person. Det faktum att hon lägger in en föreläsning för att få gästerna att komma i rätt mode visar att hon är mån om att gästerna skall ha det bra.

Ju mer jag tänkt på det desto mer har jag känt vilket förtroende jag fått. Jag menar det här är ingen allmän miljö utan helt på hennes hemmaplan bland personer som hon byggt upp relationer med under hela sitt liv. Där kommer jag och skall servera något bra. Det känns stort.



Efter festen bar det i blixtfart iväg till Borås för att gå på bröllopsfest. Det är en av Malins bästisar som gift sig och nu passar på att fira med kompisar m.fl. Jag anslöt lagom till att folk hade fått upp farten så jag kom rakt in i en sprudlande och energirik folksamling. Härligt. Här sjunger brudgummen familjens signaturmelodi... Han kan rocka Christian!


Zetup kan sin sak! Live with passion!



Uppdraget för Zetup idag blev något alldeles extra. Något som gjorde intryck på mig var att ett av deras ledord var PASSION. I dagens samhälle ett rätt vågat ord. Alla vill känna och uppleva passion skulle jag gissa men att däremot leva passionerat är något helt annat. Jag har dessutom träffat på en hel del företag som har jättefina värdeord men däremot inte lever efter dom.

Med Zetup var det däremot annorlunda. Att passion genomsyrar företaget blev uppenbart redan vid första kontakten med företaget. De har visat ett oerhört engagemang mot mig som föreläsare och månat om mig i alla avseenden. Det är inte helt ovanligt att frågan om att få vara med på middagen efter en konferens ställs. Det här var däremot första gången som någon frågade om min fru ville följa med. Dessutom ordnade man med hotellrum åt oss bara för att vi skulle kunna vara med och partaja lite. (Kanske skall säga att uppdraget var i Göteborg...)

Väl på plats träffade jag övriga personalen och känslan fanns där hela dagen. Själva uppdraget blev lyckat tycker jag. Fick många fina kommentarer efteråt och sådant värmer alltid.

En stor eloge till Erika, Mats och Pål och tack för en minnesvärd dag.




Dag 26 - New Life 101 En stolt dag

Efter gårdagens noll träningspass är det ultraviktigt att jag fullföljer veckans pass för att inte hamna efter. Detta innebar en utmaning eftersom jag idag hade två föreläsningsuppdrag. Tidigt smet jag iväg upp och körde ett långt cykelpass. Hjärnan var fullt sysselsatt med dagens föreläsningar så det kändes oerhört skönt att komma ut på cykeln.

Lyckades senare också få till ett konditionspass på Onyx. Körde intervall träning på motionscykeln. Växlade mellan 150 och 160 pulsslag per minut. De flesta auktoriteter jag har träffat hävdar att de bästa intervallen man kan ha är inom aerobiskt intervall och strax över. På så sätt kan man köra ett långt pass som ändå är uthärdligt. Dessutom får man full behållning av intervallträningen.



Så dagen bjöd på två träningspoäng trots ett tajt schema. Jag är mycket stolt. Det är nämligen lätt att lyckas när förhållandena är enkla. Det är när det blir mer komplicerat som man med säkerthet vet om man är rätt ute eller inte.


På cirkus med Neo



och åka rutschkana...



Vi hade ett par riktigt kul timmar tillsammans jag och Neo.


Ett vackert ögonblick av saknad.



Med mina begränsade kunskaper kring växtriket skulle jag i alla fall tro att det här är ett japanskt körsbärsträd. I alla fall får det mig alltid att tänka på min far varje gång jag ser ett sådant träd. Det är 19 år sedan han gick bort. Jag kom att tänka på små saker som vi gjorde.

Relationen med honom var himmel och helvete. Han var på många sätt min bästa kompis i mina tonår men han kunde också såra mig något oerhört. Anthony Robbins brukar alltid säga att människor gör det bästa de kan med de resurser som de har och det är så jag väljer att tänka på honom. När han gjorde mig som mest illa så var det förmodligen för att han inte hade mer resurser inombords just då. När han däremot skänkte mig allt det vackra så var det så som hans hjärta egentligen var när det fick blomma ut.  


Stora Må-Bra dagen



Hade på ett listigt sätt lagt upp mitt schema så jag kunde vara med på hela dagen idag. Varje år annordnar Lära för livet ett par heldagar som går under namnet Stora Må-Bra dagen. De är alltid duktiga på att snappa upp bra föreläsare och gör ett super proffesionellt arrangemang. Idag var det ett istort sett fullsatt Lorensbergsteatern som fick smaka på mängder av spännande föreläsare.

Störst intryck på mig gjorde Johan Wester från HippHipp gänget som var moderator. Jag skrev säkert tio sidor anteckningar över vad han gjorde för smarta saker för att skapa energi i lokalen. Jag tappade hakan fler än en gång när han knöt ihop olika moment med varandra. Mästerligt!

Mia Skäringer gjorde en väldigt annorlunda Stand up som jag uppskattade mycket också. Även här snappade jag upp ett par mekaniska grepp i att leverera information och poänger som jag säkerligen kommer att kunna transformera till mitt eget. Däremot funderade jag lite på vad det hade med Må Bra att göra för trots en hel del intressanta kodade buskap var det i mina ögon en ganska ledsam beskrivning hon gjorde bland mycket av det vackra i livet. Underhållande? Oerhört! Väl framfört? Världsklass? Personlig utveckling? Njae.

Fredrik Skavlan var förstås oerhört populär genom sina talkshows. För mig som aldrig ser på TV hade jag dock ingen uppfattning om vad som väntade mig. Jag visste egentligen bara att han talade norska. Genom hans föredrag förstår jag varför han är så poplulär som han är.




Träffade på Christina Grossi, en av de duktiga coacherna i Actionplant, på Må Bra dagen. Hon har en så skön energi och det är alltid kul att träffa henne. Idag var hon där och representerade ekomedveten. Ett företag som säljer ekologiska skönhetsprodukter.

Det enda som riktigt irriterade mig var Tina Nordström, eller mat Tina som hon i folkmun kallas. Hon menade på det att vi inte skall handla ekologiskt för planetens skull ifall det smakar sämre. Hon försökte skapa ett par poänger kring hur korkat det är att betala mångdubbla pengar för något som kanske inte nödvändigt smakar bra. Jag blev rasande inombords. Jag tänkte: Va fasen säger hon?

I dagens samhälle när folk borde göra mycket mer än vad de gör för att förändra sin livsstil till en som är bättre för planeten så behöver vi inte en enda person som försöker driva en kampanj åt andra hållet. Inte ens om hon sagt det på skoj hade jag accepterat det. Nu försökte hon sälja in det som en smart idé. Skämsvarning fullt ut. Jag tog mig en ordentlig titt runt för att se om det bara var jag som reagerade så kraftigt. Men det var det inte. Jag såg ett antal personer med rätt arga miner. Tyävrr inte tillräckligt många. Detta får mig att inse hur mycket arbete vi har kvar att göra för att väcka folk.

Dag 25 - New Life 101 Planering rockar fett

Tanken var att träna två pass idag för att komma upp i mina tolv pass den här veckan. Nu var det cirkus i Viskafors så jag gick dit med Neo istället. Det innebär följaktligen att jag vill träna på söndag för att hålla mig till målsättningen.

Magiska timmar med barnen

Hämtade barnen tidigt från jobbet idag. Ville göra något speciellt idag. Lika mycket för min skull som för ungarnas skull. Vi började med att åka till sjön en sväng. Därefter åkte vi till min mamma för att hälsa på en kortis. Sedan var vi på Neos träning. Han stod på händerna första gången idag. 4 år gammal! Det kändes stort. Jag är så glad att han vågar prova.



Nomi och jag busade och hejade på Neo.


Dag 24 - New Life 101 Fötterna höll för Body Combat



Smet ifrån på lunchen och körde ett Body Combat pass. Idag var det en av mina absoluta favvo instruktörer som körde: Matilda Falkheim. Hon har en sån fin förmåga att anpassa passet efter gruppen. Dessutom behärskar hon många olika stilar. Kändes riktigt skönt att maxa ut på lunchen.

Fasen va vi är smarta!



Är det något som jag blir arg över så är det när affärer och företag försöker profitera på barnen. De vet om att barnen utgör en enorm hävstång genom sitt tjat. Som trött förälder är det förstås lätt att ge med sig eftersom det bara gäller ett par kronor oftast.

Ett sånt exempel är de där åkattraktionerna som står i affärer lite överallt. Ibland iform av en helikopter, ibland en elefant eller en häst och ibland, som på bilden, en dragster. För "bara" tio kronor får barnet åka upp och ner i tjugo sekunder. Snudd på bedrägeri om du frågar mig eftersom de är så strategiskt placerade och genom sin storlek och sina färger är oerhört förföriska för barnen. Dessa maskiner lurar vi varje gång. Vi leker i dom utan att betala. Jag brukar fantisera ihop ett äventyr och så låtsas vi att bilen kör eller helikoptern flyger. Själva äventyret (som inte kostar nåt) är mycket större underhållning än att åka fram och tillbaka i tjugo sekunder.

I dagens samhälle utsätts barnen för ett enormt köptryck via en uppsjö av kanaler och där gäller det för oss föräldrar att stå på oss. Om vi är tillräckligt starka och inte går på bluffen så blir det till sist inte lönsamt att försöka profitera på barnen. Det som krävs är dock 100 % fokus!

Jag och Malin införde för ett år sedan en regel till! Vi köper ALDRIG leksaker som är kopplade till något TV program eller film. Jätte enkel regel! Är man dessutom konsekvent så slutar barnen att tjata. Nyckeln är att vara konsekvent. Tittar man på leksaker som är skapade genom filmer så får man ofta betala 3-4 gånger mer! Det är fullständigt oacceptabelt.

Ett aktuellt exempel är filmen Cars eller Bilar som den heter på svenska. Bland ungar i Neos ålder har den här filmen ett stort genomslag. Filmen i sig är lysande. Kanske den bästa animerade filmen som någonsin gjorts. Den har dessutom ett riktigt bra budskap som jag anser vara ovärderligt för ett barn att ta emot.

Det som gör mig förbannad är kommercen runt ikring. Inte helt oväntat har man tillverkat en bilbana i Cars tema. Den kostar mångdubbelt mer än en vanlig bilbana kostar bara för att själva bilarna som kör har designen som Blixten McQueen och de andra tävlingsbilarna från filmen. Frågan är dock om det är roligare att leka med? I början kanske eftersom barnen är så associerade med filmen men efter en timmas lek är det nog strunt samma.

Det fina är att barn är oerhört förståndiga. Om du förklarar det här för dina barn så förstår dom. Neo är fyra år och han kan i detalj förklara varför mamma och pappa vägrar köpa den här typen av leksaker.


Dag 23 - New Life 101 Functional Moves på Onyx

Malin har säljmöte den här veckan vilket gör att de dagar som jag inte kör föreläsningar så hämtar och lämnar jag på dagis. Jättekul eftersom jag får ännu  mera tid med ungarna. Det skapar också en situation där jag får vara ännu mer disciplinerad för att installera den nya livsstilen. Kort sagt möjligheterna till träning blir mer komplicerade. Idag löste jag det hela genom att smita iväg på lunchen och köra pass på Onyx.

Den träningsform som jag älskar allra mest är gruppträning till musik. Inget snack om saken. Det är så skönt när man taggar varandra i gruppen. Musiken gör också att jag glömmer av att jag tar ut mig. Det är först när passet är slut som jag kommer på hur trött jag är i kroppen. Idag var det Mia som höll ett pass som kallades för Functional moves. Funktionell träning i grupp helt enkelt.

Det här med funktionell träning går som en löpeld genom landet och övningarna blir allt mer utvecklade. Detta i kombination med att Mia är en fantastisk instruktör gjorde passet fullständigt toppen. Jag känner redan träningsvärk i småmuskler som jag inte trodde fanns :) Lunchpass är inte sista gången jag kör. Passar utmärkt eftersom jag har gymmet 20 meter från kontoret!

På kvällen körde jag lite styrka och streching hemma för att få till mitt andra pass. På vågen visade sig en ny rekordvikt också. På söndag får du se vilka resultat som veckan har givit.

New Life 101 visar redan det som jag föreläser om: Det är oerhört enkelt att lyckas! Det handlar egentligen bara om att göra rätt saker i tillräckligt stor utsträckning. Denna princip är applicerbar i livets alla skeden och områden. Det som är enkelt att göra är dock också enkelt att låta bli att göra. Det är där disciplinen blir viktig för att installera en vinnande vana. Om 78 dagar får vi se hur självklart jag tycker att det är med mitt nya liv. Det känns redan som om jag är "fast" i min nya livsstil men vi skall inte gå händelserna i förväg.


Kraft från Nomi



Nomi bara växer och växer. Så här ser hon ut nu. Hon är ganska pappig också och sådant gillar min fåfänga. :) Att vara förälder är nog bland det häftigaste som finns. Att få förmånen att finnas till så för en människa är så stort. Ibland får jag nypa mig i kinden för att förstå att det faktiskt är verklighet. Jag är så oerhörd tacksam för mitt liv.

Utmaxning med coachning idag.

Har slått rekord i antal coachningar idag. Har aldrig kört så många på en och samma dag tidigare. Det blev hela åtta stycken. Jag är helt fylld efter dagen. Det är så stort att vara med i någon annans utvecklingsprocess. Idag fick jag se flera genombrott också och det är alltid särskilt kul tycker jag.

Dag 22 - New Life 101 Vardagskondition är grejen

Märker hur himla fokuserad jag blir när jag tränar. I mitt tidigare liv kunde jag ibland vara lite disträ på morgonen och fick lägga schemat så det passade mitt humör bättre. Numera kan jag göra som jag själv vill. Helt säkert därför att jag kört ett rejält träningspass innan jag sätter mig vid skrivbordet. Konstigt att jag inte kommit på det tidigare. (Jag menar det är inte någon direkt nyhet att man får bättre koncentrationsförmåga när man tränar)
Idag blev det två cykelpass i alla fall. Det ena i en härligt varm vårsol och det andra i becksvart mörker.


Dag 21 - New Life 101

Dagens mätning 96,6 kilo. Blev 9 träningspass den här veckan. Ligger med andra ord ett pass plus efter 21 dagar. Snyggt jobbat Jesper. Är jäkligt laddad inför veckan. Skall verkligen maxa ut så mycket jag bara kan. Malin kommer att ha säljmöte ett par dagar så jag kommer att ha ungarna själv tisdag och onsdag. Ibland stöter jag på folk som är ensamföräldrar med barn som säger att det inte går att träna när man har barn att ta ansvar för. Jag har bestämt mig för att avliva den begränsande övertygelsen. Har lurat en hel del på hur man kan träna med barn. Här är några grejor jag kommit på.

1 Dansa tillsammans med barnen. Ser du till att hypa lite extra blir det ett riktigt bra träningspass.
2 Ta barnvagnen på en jobbingtur.
3 Köp en motionscykel och träna när ungarna lagt sig. Exempelvis när du ser på TV.
4 Gör benövningar medan du lagar mat eller fixar hemmet. Testade själv att göra lite knäböj och utfall när jag lagade mat idag. Funkar perfekt. Känns lite konstigt bara men det fungerar.
5 Är barnen större kan man utföra en uppsjö av sporter tillsammans. Det är bara fantasin som sätter gränser.

På tisdag får vi se om det fungerar eller om det bara är i mitt huvud som det går! :)

Dag 20 - New Life 101

Malin var på möhippa för en kompis idag så jag hade båda ungarna. Planen var att träna två pass denna lördag men jag kände att jag ville vara med ungarna istället. Med två yrväder till ungar så blir varje timma som ett träningspass iofs. Bestämde mig för att det fick bli ett pass när ungarna somnat istället. Satt en stund på spinningcykeln och såg en film.

Valborg med Neo



Nomi somnade tidigt och Malin var lite trött så jag och Neo smet iväg och firade Valborg själva. Eftersom regnet hängde i luften hade man förlagt hela firandet inomhus i Kinnarumma kyrka. Jättemysigt. Lustigt nog var det flera kända ansikten med i kören. Neo och jag tyckte dock att talet var i segaste laget. Det fick mig att tänka på mitt eget arbete och vikten av att kunna förmedla och inducera känslor. Jag skojar inte om jag säger att jag sett säkert 200 av Sveriges mest anseda föreläsare och till och med i eliten finns det folk som inte har den förmågan. För egen del anser jag det som ett av de viktigaste kriterierna hos en föreläsare att kunna beröra. Jag har alltid känt att såna där snushurtiga föreläsningar om ett glas som är halvfullt eller halvtomt är rätt banala. Så här ser i alla fall jag och Neo ut när vi sitter i kyrkan



Efteråt var det fyrverkeri och sådant tycker både jag och Neo om. Att vara med Neo så här är så himla magiskt. Jag får gnugga mig i ögonen för att på allvar förstå att jag får ha ett sådant underverk i mitt liv. Jag är så tacksam för det. Tänker för mig själv att jag skulle kunna ta bort nästan allting i livet men inte Neo, Nomi och Malin. Det är de som gör livet värt att leva. Tusen tack för att jag får ha så mycket kärlek i mitt liv.


Dag 19 - New Life 101 Back at the ranch



Skönt med en normal dag med träning igen. Läste att en av mina förebilder inte gillade det här med matlådor. Jag är nog precis tvärtom i det avseendet. När jag äter ute upplever jag alltid att det är oerhört komplicerat att få det exakt som jag vill ha det. Kan vara inbillning men jag upplever att salladen på restaurangen smakar konstigt också. Ett sånt här tråg brukar jag ha med mig varje dag för att säkert få i mig lite riktig mat.

Idag blev det två träningspass. Först personlig träning med Jörgen. Hade minskat rejält i fettprocenten. Fortfarande rätt högt men som bekant är inte det viktigaste där du är utan i vilken riktning du färdas i.



Fick tummen upp av Jörgen för mina stronga insatser med New Life 101.



Det andra passet var också skönt. Det blev en ordentlig cykeltur i perfekt väder. 10 grader och mulet utan nederbörd. Perfekt att inleda ett valborgsmässofirande på.

RSS 2.0