Längdskidåkning med hela familjen

Jag och Malin har tänkt fixa barnvakt så att vi kunde ge oss i väg ut för att åka lite längdskidor. I morse kom jag dock på en lösning. Jag tillverkade en enkel sele så kunde vi köra barnen i pulka samtidigt som vi maxade i spåret. Det blev ett riktigt bra träningspass. Det fina var också att ungarna älskade att åka med. Hela familjen var med andra ord nöjda! Härligt.







Neo provade dessutom spåren på egen hand! Han är grym!



På vägen hem stannade jag och Neo och lekte lite med istappar. Det var kul. Vi hittade istappar som var 1,5 meter. Lät som att krossa en glasruta när vi slängde dem i asfalten.


En träningsvecka i bilder.



Han med ett ordentligt konditionspass i onsdags.



PT med Jörgen i torsdags. Vi körde en situp-maskin bland annat. Han hypar lite och säger att den bästa han haft har gjort 103 stycken repetitioner. Jag tänkte att det måste jag slå! Visst gick det vägen. Det blev några fler repetitioner än 103. hehehe :)



De sista 20 var rätt jobbiga. Jag kände nämligen hur coolt det skulle vara att krossa den bästa insatsen med 100 %. 207 repetitioner är rätt bra jobbat tycker jag :)

Jag tror att jag har sagt det förrut men... Det är så himla skönt att jag har fått tillbaka min kropp. Det är verkligen himmelskt att kunna träna. Det är en livskvalitet i det som för mig fullständigt saknar motsvarighet. Det har blivit 6 träningspass de senaste sju dagarna. Jag är välsignad.

ZUMBA!



Det är bara så fantastiskt härligt att kunna röra sig. Det är som en helt ny dimension av lycka! Idag testade jag modeflugan Zumba för första gången. Jag har allt sneglat på det en tid men idag blev det alltså av. Det var kul. Att det däremot skulle vara något helt nytt var en kraftig överdrift. Kändes som gammal skåpmat från aerobics-stegfloran.

Skönt i alla fall att få dansa loss.

Vinterhelg



Den här helgen blev så välbehövlig och magisk. Sitter med ett par viktiga projekt som borde varit färdiga för länge sedan. Jag arbetade till 23:00 i fredags. Det fina var att jag sedan länge hade bestämt mig för att umgås med Mattias varför Malin bestämde sig för att åka hem till sina föräldrar i helgen tillsammans med ungarna. På så sätt kunde jag disponera en helg helt fritt. Fredagen lade jag alltså till att arbeta.



Mattias och jag har känt varandra sedan högstadiet. Sedan har vi till och från träffats och det blir alltid väldigt bra samtal. I lördags uppstod något så unikt som att vi kunde tillbringa en hel dag tillsammans. Med fru, barn och karriär blir detta en lyx som sällan uppstår.

Vi började med att gå och träna. Kändes som en bra start på dagen. Sedan rann dagen i väg. Hann med att äta både lunch och middag på stan och se en film och diskutera framtid och allt mellan himmel och jord. Mattias har ett häftigt projekt på gång som kan bli precis hur stort som helst. Alltid kul att utbyta idéer så här.

När jag kröp till kojs på kvällen så tänkte jag att sådana här helger borde jag ha regelbundet. :) Får boka in en till snart!



Kan konstatera att jag tränade hela tre pass i helgen. Det är så underbart att vara frisk. Titta på kroppen hur den har förfalligt av fyra månader av sjukdom. Någon sade att när man blir sjuk så försöker kroppen säga något. Jag undrar verkligen vad det finns för bra i att inte har förmågan att träna? Jag älskar att röra på mig. Den kroppen jag ser nu är inte jag. Efter New Life 101 suktar hela kroppen efter att träna.

Har på senare tid däremot uppmärksammat en felkälla och det är bristen på sömn. Har den senaste veckan börjat schemalägga sömn. Har läst ett par studier om att sömnen är ovärderlig i jakten på att hålla sig frisk. Särskilt viktigt blir det här när man har två små som i stort sett varje natt vaknar och stör sömnen. Då måste man kompensera med att få in fler timmar. Om det här räcker återstår att se. Jag och Malin har dessutom lurat på att ha något slags separat säng så att åtminstone den ena får sova ut. Ok att man tappar närhet då men, ja, vad gör man. Det kanske inte går att få allt hela tiden men det går att få tillräckligt av allt, om ni förstår vad jag menar.


En kväll med Neo och Nomi!



Efter en hyperintensiv period med mycket tid från familjen kändes det verkligen underbart att få en lång eftermiddag tillsammans med ungarna. Malin hade planerat in en välförtjänt tjejträff så vi var själva jag och barnen.

När Nomi lagt sig tittade jag och Neo på Harry Potter. Det är hans favvofilmer just nu. Men med tanke på åldersgränsen får han aldrig se filmerna utan att jag är med.

Snöstorm!



Gissa om jag blev glad över beskedet att det skulle komma 15 centimeter snö idag. Nu blev det kanske 5 centimeter för all del men det är ändå väldigt bra. Jag drömmer och suktar, i varje fiber i min kropp, att få åka snowboard åtminstone en gång den här säsongen. Mer kyla och mer snö, Bitte!!!!!


Jesper Caron föreläste på Confexmässan!



I veckan föreläste jag på Confex mässan. Fler föreläsare var bland andra Mark Levengood, Tomas Fogdö, Stefan Sebö och Olof Röhlander. Med andra ord var man i gott sällskap. Känns som ännu ett steg i rätt riktning. Febern hade inte gått över men lyckades få till en fin insats med tanke på just detta. Fick en dirketbokning och ett par preliminärbokningar. Sådant är alltid ett gott tecken.

Nice!


Fotofeber!



I onsdags var det fotodags. Hade dagen till ära skaffat mig feber. (igen) Härligt! Det här med feber är något som jag verkligen måste lära mig att respektera (eller ännu hellre utplåna helt från mitt liv) Vi körde en timma effektiv plåtning och jag var helt slut efteråt. Lyckligtvis hade jag inga föreläsningar den dagen så jag behövde inte mer krut den dagen. Bilderna blev jättebra, rent tekniskt sett. Jag hade en grymt välmeriterad fotograf till mitt förfogande. Det som jag inte var helt nöjd med var mig själv. Efter fyra månader av sjukdomar till-och-från såg jag inte alls ut som jag ville. Det här är ett område som jag en gång för alla måste bemästra. Punkt slut. Har i alla fall satt upp ett nytt sjupunkts program som syftar till att skapa rätt förutsättningar. Återkommer i bloggen om det senare.

Det stora värdet med den här fotningen var kanske just det att det skapade den här självinsikten.

Resa genom Sverige



Söndags körde jag morgonföreläsning för Ticket. Det gick snabbare än någonsin tror jag. Fick bra feedback och många positva kommentarer efteråt. Sådant är alltid ett gott tecken. Det här var en såpass kort föreläsning att det kändes fel att utvärdera. Det stör mig lite grann. Jag gillar att veta helt säkert... Nu fick jag dock en fin möjlighet att träna upp tron i att lita på den intutiva känslan från uppdraget.



Idag körde jag föreläsning för ett av Astra Zeneckas dotterbolag. En liten härlig grupp. Vi fick chans att arbeta med lite nya saker som jag skapat. Fungerade helt ok för att vara första gången. Efter föreläsningen tog jag mig ner till stranden och kände hur havet känns i vintermiljö. Stod där säkert en halvtimma trots att jag frös. Det var som om jag slukades upp av miljön. Naturen är så häftig på det sättet. Jag vet inte något som kan gripa tag i mig på det sättet.

Sedan blev det VAB (Vård av barn för er som inte har koll på föräldraslang) av Neo och Nomi.  En bra dag helt enkelt.


Galakväll med Ticket



Efter en avkopplande X2000 resa anlände jag till Djurönäset, en gigantisk konferensanläggning utanför Stockholm. Fick frågan om jag vill komma upp och umgås med dem redan dagen innan. Det passade väldigt bra med tanke på den tidiga föreläsningen imorgon. Jag blir alltid väldigt glad när kunden frågar om man vill vara med så här. Det känns stort att bli insläppt i deras företag och dela en kväll. Detta var dessutom ett härligt gäng. Jag minglade med ett tjugotal personer och alla var gedigna och bra människor. Säger mycket om företaget och om ledningen.

De bjöd dessutom på en trerätters middag och gedigen underhållning. Sedan var jag med och shakade lite på dansgolvet på barntimmarna av kvällen. Detta är verkligen en härlig del av föreläsarjobbet. Väldigt trevlig "arbetstid". I säng runt 24:00 så det innebär att jag kan sova ut bra. Imorgon skall de få sig en rejäl duvning! :)

Go' Natt!

En riktigt bra händelse

Var med om något mycket speciellt idag. Hade ett par uppdrag i Göteborg som gick väldigt bra och bestämde mig därför för att fira lite lätt innan jag begav mig hemåt. Kom då att tänka på ett ställe jag gick till när jag arbetade på Göteborgs Operan som dansare. Inget märkvärdigt ställe utan en liten unik korvgrill i anslutning till tågstationen. Det som gör detta stället unikt är just deras omsorg för korvar. De har ett utbud som jag aldrig sett maken till.

Idag funderade jag lite på om det verkligen var en särskilt bra idé att sätta i sig ett korvmål och kom fram till att just idag så var det så. Beställer en gammal favorit och här börjar det speciella med denna händelse. Allt som jag säger besvaras med en ilska och en arrogans som jag inte ens sett på film. Jag ser mig omkring eftersom jag tänker att det kanske är dolda kameran eller något. När hon sedan leverar fel beställning till mig så påpekar jag detta vilket leder till ännu en hunsning av den unga damen på andra sidan disken. Här någonstans försöker jag lätta upp det hela med att säga att det inte är någon fara eftersom jag har gott om tid. Hon svarar då något helt obegripligt: Ja om du säger fel beställning så är det klart att du får fel beställning.

Ödmjuk som jag är så tänker jag att jag faktiskt kan ha sagt fel och tar därför upp kvittot och kollar. Men onej, kvittot stämmer överrens med det som jag sade. Hinner inte lämna fram kvittot förrän hon säger: Jag tycker att du skall gå härifrån nu! :) Lämnar fram kvittot i alla fall till henne och ler. Brian Tracy sade en gång att det bästa sättet att prata med tragiska människor är att avstå från det och så blev det för mig också.

Här någonstans börjar hjärnan gå på högvarv. Jag saknar en matchning till den här erfarenheten. Varför var hon så sur? Vad kan ha hänt henner? Kunde jag ha betett mig annorlunda? Får upp ett par scenarion som jag tycker verkar trovärdiga. Min hetaste gissning är att hon kanske förväxlar mig med någon som gjort henne illa. Någon tillfällig förbindelse eller någon stygg kille som varit tillsammans med hennes kompisar.

Bestämmer mig således för att stå kvar och se hur de andra kunderna blir bemötta. Men det blir samma konstiga beteende även här. Tänker att det kanske är någon hämnd mot chefen eller något. Kanske en typ av projicering?  Inser att jag inte kommer så mycket längre här men bestämmer mig åtminstone för att maila till ägaren.

De har funnits där i nästan tjugo år och jag tycker att det känns orättvist att den här tjejen skall förstöra det här för dom. Ägarna är dessutom väldigt trevliga minns jag från mina tidigare möten. Jag har Ipad'en med så mailet går iväg i en handvändning.

Sedan går jag därifrån.

Funderar lite på vad jag kan lära mig av det här? Inser att det är ett bra exempel att ta upp när jag tränar butiksbiträden just på grund av att det så tydligt visar hur viktigt det är att ha en positiv och bra attityd när man möter kunder. Det blev dessutom ett rätt kul blogg inlägg, eller hur?


Det är kul att gå till tandläkaren!



Idag träffade jag 280 tandläkare på Ronneby Brunn och det var kul. Det blev en snabb föreläsning i högt tempo. Tyckte att de var med fint på noterna. På bilden ser ni chefen för Västra Götalandsregionen. Tyckte hon gjorde en fantastisk insats. Det hela handlade om Frisktandvård. En fin möjlighet som folktandvården erbjuder där man gör en liten månadsbetalning varje månad och sedan går gratis på behandlingar. Ett smart sätt att slippa stora olustiga fakturor. Till tjänsten är också kopplat ett målsättningsprogram för patienten där han/hon förbinder sig att sköta tänderna. Grymt genialt.

Denna veckan blir det massor av bilkörning med uppdrag i Göteborg imorgon och Stockholm  senare i veckan och slutligen Varberg. Det blir många mil i bilen eftersom uppdragen inte möjliggör något annat färdmedel. Tur att man har en SAAB. Jag har aldrig varit med om maken till skön bil att sitta i.

RSS 2.0