X-Fit träning är bara så makalöst häpnadsväckande underbart.



Har väldigt många i min omgivning som har tipsat om X-fit. Idag var det dags. Insåg att jag hade en lucka innan dagens föreläsning och smet iväg. Det var Mia som höll i passet så jag hade grymt höga förväntningar. Hon är bara såååå bra. Det var dessutom hur jobbigt som helst. (läs BRA)

Delvis har jag väntat en tid med att prova på grund av kroppen. Började ju som bekant en rejäl uppryckning av min livsstil för ett år sedan och har känt att det kunde vara klokt att vänta med en hel del extremträning för fötternas skull. Idén har varit att tappa ett gäng kilo innan jag ger mig på den typen av träning för att minska belastningen.

Efter ett drygt år av träning kan jag konstatera att vågen visar minus 12 kilo och jag känner mig verkligen lättare. Får en hel del kul kommentarer kring detta vilket förstås är väldigt kul. Själv har jag svårt att relatera till det eftersom jag inte riktigt kan fatta att jag lät det gå så långt åt fel håll. :) Strunt samma. Nu har jag varit på rätt väg i över ett år och det är väl det viktiga. Ser fram emot att ser var jag är om ett år. :)



Så här ser jag i alla fall ut någonstans efter en halvtimma med pulsen uppe i 180. Sköööööönt!

YESper carON



Det är ju skönt att man har fått ett namn med två positiva ord inbyggt i sig. Kom precis att tänka på uppdraget jag gjorde i fredags. Ett skönt gäng med en helt unik attityd mot varandra. Dagen till ära hade jag en hel del oprövat material som jag uppfunnit för deras räkning. För ett par år sedan hade ett sådant uppdrag varit omöjligt. Jag vill alltid känna att jag kan leverera mesta möjliga och tidigare kunde jag inte göra det om jag inte repat hårt innan. Nu gick jag in och körde två timmar nytt material och det kändes riktigt bra. Det fina var också när jag gick igenom utvärderingarna att även gruppen tyckte likadant. Fick en hel del bra cred för ett par nya övningar jag uppfunnit. Då är livet kul.



Lite roligt när man är ute och föreläser numera är också att man återvänder till rätt många ställen. För fem år sedan förundrades jag över hur många konferensanläggningar som finns i Sverige. Numera är det rätt vanligt att jag är inbokad på en anläggning som jag redan varit på tidigare. Denna föreläsning ägde rum på Kihlsbergen konferens i Garphyttan. En fantastisk anläggning. Ligger i en underbar miljö och de har dessutom väldigt bra mat. Det är tredje gången jag är där faktiskt och föreläser :)

När 12 blir 11.

Fick ett väldigt härligt mail idag från en person som var på en av mina absolut första föreläsningar. Jag minns den här mannen mycket väl eftersom han var den första som totalsågade det jag gjorde. I utvärderingen satte han lägsta betyg på allt och i fritextsvaren gav han långa utläggningar om varför allting hade varit så dåligt.

Som relativt ny föreläsare blev jag väldigt ledsen då. Jag hade svårt att ta att någon inte gillade det jag gjorde. Under åren har jag dock lärt mig att läsa utvärderingar. Faktum är att flera av de som inte gillat det jag har gjort har bidragit med de mest värdefulla tipsen på förbättringar. Vad jag också lärt mig av cirka 8000 utvärderingar är att han var 1 av 12 som inte gillade det jag gjorde. Endast 12 personer har totalsågat det jag gjorde. Det är 1,5 promille av alla åhörare. Av svaren att döma så vet jag nu också att det säger mer om dem än om mig.

Tillbaka till den här mannen... En annan anledning till varför jag kommer ihåg honom är att han, trots att han totalsågade mig, hade fyllt i sin e-postadress för att få mina coaching mail... Lite skumt och komiskt... Typ... jag gillar ingenting av det du säger och gör men skicka gärna mer av det till mig! Då såg jag framför mig att varje utskick jag gjorde skulle mötas av en rejäl sågning. Att han skulle bli som ett ständigt sandpapper i mina sinnen. Så blev det inte. Första kontakten med mannen blev just idag då han skickade mailet till mig.

Han förklarade att avsikten med att han ville ha mina mail var just för att maila tillbaka och såga. :) Sedan berättade han om hur påfrestande det varit att få mailen med den där flåshurtiga och positiva tonen som han uttryckte det. Han hade dock inte kommit sig för att svara utan bara raderat mailen, ofta, utan att läsa. Det kändes bra att radera skiten som han uttryckte det.

Efter ett år som prenumerant däremot kom ett mail som hade gjort intryck på honom. ("In Action - Se bakåt för att komma framåt!") Då det mailet kom lyckades jag fånga honom precis där han var då. Tillfälligheternas spel. Han ville verkligen vidare i livet. Han var less på att vakna upp varje dag och må skit och göra saker som han hatade tillsammans med folk som han avskydde.

När han gjorde workshopen i mailet hade allt fallit på plats. Han insåg att det var bara en sak som behövde ändras. Han själv. Efter det har han uppskatta mailen från mig. Det var också en av anledningarna till att han skrev mailet. Han undrade varför det inte kommer några In Action mail från mig längre. Dessutom ville han ändra sina betyg från utvärderingarna till toppbetyg.

Kan alltså revidera antal totalsågningar till 11 personer nu :) och självklart skall jag ta upp In Action mailen igen.
Det var inte planerat att det skulle bli ett så här långt avbrott. Förlåt. Tack för att du påminde mig Henrik!

Lev Nu - För allt vad du är värd!

Jesper Caron


Möte med NBAproffset Jonas Jerebko.



Kinnarps hade också bjudit in Jonas Jerebko. Jonas har en helt otrolig karriär bakom sig redan och den är långt ifrån slut än. I Sverige förstår vi inte inte riktigt vilken bedrift det är att spela i NBA. Jag insåg det först när jag kom till USA första gången. Det är en hype kring basket som saknar motsvarighet i Sverige. Du får ta ett allsvenskt fotbollsderby gånger tio för att komma upp på samma nivå. Efter att ha läst på lite så vet jag nu att det bara är en svensk tidigare som spelat i NBA.

Fick chansen att prata lite med Jonas. Blev väldigt imponerad över den generositet och ödmjukhet som han hade. Han är när allt kommer omkring bara 24 år. Det visar verkligen att det inte är ålder som avgör hur stor du är som människa. Stor skall du förresten inte tolka bokstavligt här. :)

Jonas tillskrev delar av hans framgång att han haft bra folk omkring sig. Folk som han kan lite på och folk som har rätt kompetens. Jag har under sommaren arbetat hårt med min F.I.S.T modell och det gladde mig att Jonas prickade in alla fyra delar av modellen när han beskrev sin resa mot framgången och då är jag alldeles övertygad om att han inte hade googlat på mig i förväg. :) Fick med andra ord ännu ett bevis för styrkan i modellen. Jag menar: det är en sak att uppfinna en modell det är en annan sak att den har grund och fungerar.

Mycket tacksam för att Jonas tog sig tid. Skrattar dessutom gott när jag ser bilden på oss. Som 186 cm lång brukar jag vara längst men i kontrast ser jag rätt kort ut i rocken.

På Youtube hittade jag några sköna klipp på Jonas In Action. Se nedan:

http://www.youtube.com/watch?v=BK8WkUntTJM


Härliga människor på Kinnarps.



Var på Kinnarps igår på Kick-Off. Maken till välarrangerat event får man leta efter. Det förvånar mig inte. Genom åren har jag lärt känna både Patrik och Tomas Götesson som har Kinnarps i Borås, samt flera av deras duktiga säljare. De är så oerhört professionella i allt de gör. Det blev en lyckad kväll tycker jag :)


Nytt material för Borås Toastmasters Club



I veckan hade vi första mötet med BTC. Hade uppfunnit en ny story som jag tror kan bli något bra på sikt. Hade bara lite löst fått fram ett utkast men kände ändå att det funkar inför publik. Skall bli kul att arbeta vidare med det här. :)

Säsongens första föreläsning!



Ehm... Konstig bild. Insåg att jag faktiskt inte tog någon bild från Aulan under föreläsningen. Däremot fångade jag skolans matsal. Fick en riktig flashback där idag. Kändes som skolan jag gick på när jag gick i lågstadiet.

Uppdraget för dagen var i alla fall lärarkåren för en friskola i Motala. Inför uppdraget har jag haft en mycket givande kontakt med rektorn. Jag har blivit grymt imponerad av skolan eftersom de jobbar stenhårt med personlig utveckling. Framgången har inte låtit vänta på sig. Man har snabbt blivit en av de bästa skolorna i hela regionen. Personalen var verkligen helt fantastisk. Trots att det var första dagen efter sommarlovet var man med på noterna och bjöd jättemycket på sig själva. Många frivilliga kommentarer, spontan frågor och hjärtliga skratt. Då blir mitt jobb väldigt enkelt.

Det stod tidigt klart att vi kunde gå hela vägen tillsammans. Jag har ett antal övningar som jag bara kör när jag märker att jag når hela vägen in. Idag var en sådan dag. Under en övning var det flera som började gråta. Det är stort när någon hittar så rätt att de inte kan hålla tillbaka tårarna.

Det är då jag vet att jag verkligen har nått fram på ett djupare plan. Vid ett tillfälle under föreläsningen mitt under en övning sköljde en underbar känsla av tacksamhet över mig. Jag insåg att jag just då var på jobbet. Vilket jobb jag har! Det är ett sådant priviligie att få föreläsa.

Bättre start på säsongen kunde jag inte ha önskat mig. Den här hösten kommer att bli något alldeles extra. Det känner jag!

Zumba-eh!



Har kört ett antal Zumba-pass på sistone. Det är verkligen en träningsform som passar mig. Det känns på sätt och viss som på den tiden då jag dansade professionellt. Dessutom har fötterna hållit för träningen :) Sköööönt!

Positivt förundrad av Symantec!

Fick ett email från Symantec (De som gör Norton 360 antivirusprogram ni vet.) idag där man berättade att man hade dragit pengar från mitt kort för att förnya vår prenumeration. Eftersom vi har fått en annan lösning för internet säkerhet nu använder vi inte längre Norton längre.

Jag hann snabbt gå in i ett negativt tillstånd där jag tänkte: Shit 750 kr borta helt i onödan. Inte så mycket pengar för all del men jag hatar slöseri i alla dess former. Lurade också på om jag skulle skita i det eller om jag skulle försöka få till en reklammation.

Bestämde mig för att ta pulsen på Symantecs support i studiesyfte och jag förberedde mig också på ett långt krångligt förfarande att få till någon form av kontakt och var inte särskilt hoppfull kring ett positivt utfall på detta ärende. Tycker mig se det överallt med support i dagens samhälle att man bygger ett krångligt gränssnitt där det är tusentals av parametrar som måste fixas innan man till sist får ställa sin fråga. Svaret brukar bli trettio A4 sidor av regelverk som förklarar varför man är orimlig i sina anspråk och någon ersättning kommer inte på fråga.

Döm därför om min förvåning när Symantec snabbt och enkelt visar mig raka vägen in till supporten och kopplar upp mig mot en chat där jag omedelbart får prata med en på supporten som snabbt och effektivt (och med en skön ton) förstår mitt ärende och bekräftar att pengarna kommer att sitta på mitt konto om 3-14 dagar beroende på vilken bank jag har. Helt i sin ordning fick jag frågan varför vi inte längre ville ha produkten längre och det svarade jag på förstås. (Vi har fått gratis skydd via bredbansleverantören.)

Jag har varit nöjd med Symantecs produkter raktigenom och genom deras föredömliga support kan jag tala väl om dem även efter att våra mellanhavanden är över.


RSS 2.0