En härlig föreläsning



Hade förmånen att träffa ett härligt gäng när jag körde föreläsning. Har hittills inte haft en föreläsning som jag inte tyckt varit rolig att genomföra. Däremot är vissa roligare än andra. Det här var ett sådant möte. Det kändes som om vi nådde varandra på en innerlig nivå. De fick göra ett par övningar som jag bara gör med grupper där jag känner att vi har skapat något tillsammans. Jag måste känna den hängivenheten. Här fanns den 100 %. I like.

Vital är bara förnamnet



Tränar verkligen på full nivå nu. Det har tagit tid att repa sig efter vinterns tragiska smärta i fötterna. Igår körde jag ett löppass tillsammans med Jörgen. Kändes riktigt skönt.



Har dessutom hittat ett nytt favoritträningspass: Body Attack. Det är som den gamla tidens Aerobic, på 90 talet kallat Hi-Impact. Skillnaden är att man höjt hastigheten på musiken radikalt. Pulsen flyger i taket på en gång. Det här är ett pass att växa i. Redan nu går det allt bättre men jag känner att jag har långt kvar innan jag är uppe på en anständig nivå.



Idag tränade jag Zumba igen. Också det en favorit. Lite lägre puls än Body Attack. Däremot blir det mer intervall träning här så det är ett bra komplement. Idag stannade jag upp lite och insåg att jag nu tränar dans. Jag blev alldeles till mig.

Om jag summerar mitt träningsliv så hade jag egentligen inte tränat någonting innan jag började dansa som 18 åring. När jag sedan blev friskförklarad efter hjärtoperationen så kunde jag inte träna dans. Jag hade inte kapaciteten. Fötterna illgjorde sig för minsta lilla. Att nu regelbundet kunna träna på ett sätt som jag verkligen brinner för känns helt otroligt.

Jag är så himla glad över att vara tillbaka. Jag har för all del lärt mig att uppskatta styrketräning och den uppbyggnadsträning jag träget har genomfört de senaste åren men det står sig slätt jämfört med att dansa.
Skillnaden i träningskvalitet är otrolig. När jag tränar dans kan jag köra puls 170 utan att jag märker det. När jag kör löpning så är det attitydträning på hög nivå för att kunna härda ut själva passet. Så mycket gratis får jag genom dansträningen.


En perfekt dag på jobbet.

Idag var en mycket speciell dag för mig. Jag skulle köra en föreläsning för chefer på Ericsson som bokstavligt flugit in från hela världen för en två dagars konferens. Jag skulle köra finalföreläsningen för dem.



Fick en fin uppladdning med min tränare på morgonen och hade sedan gott om tid att ta mig till Stenungsbaden där konferensen ägde rum. Har använt den här förelsningen som ett arbetsmål för att förbättra min engelska. Vet inte hur många timmar jag repat för att bli ännu bättre. Idag kände jag mig riktigt laddad.



Att vi sedan var på en anläggning som jag verkligen älskar, Stenungsbadens Yacht Club, gjorde inte saken sämre. Vet inte hur många gånger jag har föreläst där och det känns alltid lika bra.

Hur gick det då? Jo det gick bra. Fick fina betyg från samtliga jag haft kontakt med inför det här uppdraget så det känns bra. Däremot tycker jag själv inte att jag nådde upp till normal nivå. De var lite sena med passet innan och jag fick informationen att de skulle ha en halvtimma rast. Skönt tänkte jag för då kunde jag ställa i ordning min utrustning, ställa in micken och känna in lokalen ordentligt. Då helt plötsligt när jag var halvfärdig ropas alla in för att starta föreläsningen och då har jag inte fått allt på plats. Jag blir lite störd av det. Men, vad gör det om alla är nöjda. Kunden har som bekant alltid rätt. :)

Lovord från Annika Dopping



Gjorde en härlig föreläsning i Stockholm tidigare i veckan. Det var ett sånt där skönt möte med massor av spontana infall och många kul reaktioner från publiken.



Har fått massor av sköna mail och uppmuntrande ord efter detta möte. Eller som Annika Dopping, som var konfrensie sade: Det här blev ju verkligen succé, hoppas att våra vägar korsas igen.

Det instämmer jag verkligen i. Innan föreläsningen pratade vi en stund om allt mellan himmel och jord och jag blev så oerhört imponerad över hennes härligt varma person och stora kunskap på området. She rocks!

Att föreläsningen sedan var på ett av de coolaste hotellen i Sverige gör inte saken sämre.



Vilken härlig interiör. Påminner om ett glamoröst hotell i Las Vegas fast med svensk måttfullhet :)

Det var med en härlig känsla i kroppen som jag satte mig på tåget på väg hem.

När attityden segrar.



Hade bestämt mig för att cykla till jobbet igår. Jag gick och hämtade cykeln och när jag kom ut såg det ut så här. Himlen hade på bara några minuter öppnat sig. Hm. Vad gör jag? Lurar på att ta bussen men bestämmer mig för att gå in och hämta regnjacka. Jag skall cykla, så är det bara. Det finns inga dåliga väder... bara dåliga kläder...

När jag kom ut efter fem minuter hade det svängt igen. Det hade slutat regna. Då funderade jag på om jag skulle ta regnkläder eller vanliga kläder? Molnen var fortfarande mörka. Jag bestämmer mig för att köra vanliga kläder men jag packar ner regnkläder.



Halvvägs till stan såg det ut så här. Solen gassade gott och lukterna från ett nyduschat landskap var helt otroliga. Det finns ingen skapad doft i världen som kan mäta sig med detta, jag lovar.



Körde ett spinningpass sedan också. (Även det passet utan regnkläder:)

Jag känner mig alltid så där oövervinnlig när jag trotsar vädret. Det är på något sätt en symbol för attityd för mig. Vet inte varför men det funkar. Det blev en segerrik dag igår med andra ord.




Sköna uppdrag i närtid



En skön föreläsning på Scandic Frimuraren i Linköping. De fick sätta in massor av stolar för att alla skulle få plats. Det var dessutom ett riktigt härligt gäng som mötte mig.



Frukostmöte med säljare i Borås. Man märkte på hela gänget att de var superdrivna med sitt arbete. Kände mig själv oerhört laddad efteråt :)




Frustruation, en fantastisk källa till stordåd.



Efter att ha varit ute och föreläst en hel vecka och haft massor av spännande möten har jag haft det svårt att komma ut och träna. Malin var dessutom i Litauen ett par dagar vilket gjorde att jag fick exklusiv tid med ungarna. Härligt!

Det var därför med stor frustruation för att jag inte tränat som jag såg att det fanns en hel del möjligheter i fredags. Att jag skulle cykla till och från jobbet var en självklarhet. Så är det alltid när jag inte har ärenden som kräver bil.



Morgonens cykling till jobbet var himmelskt. Kroppen bara skrek av lycka. Temperaturen var i och för sig nära nollan men vad gjorde det äntligen fick jag röra på mig. Det här var min tid. Att våren nu verkligen är här kändes på alla lukter. Jag slutar aldrig att häpna över det mirakel som naturen erbjuder med alla sina lukter. Något som man går fullständigt bet på när man sitter i en instängd bil.

Hann med en timma intensivt pappersarbete innan det var dags att cykla till gymmet för lite personlig träning med Jörgen.



Dagen till ära hade Jörgen lite nya övningar i sin trollerilåda. Mycket mage blev det... Den här är ju bara sååå jobbig.



I slutet på magpasset blev det lite planka också. Lite och lite förresten. Slog personligt rekord faktiskt. 2,5 minuter. Vet inte om det är bra eller dåligt men det är där jag är nu. :) Skulle gissa att allting var ett resultat av den här frustruationen jag hade i kroppen. (som just på den här bilden hade ersatts med en manisk ilska.)



Efter passet med Jörgen tog jag en snabb mellis och kände att jag var oerhört laddad inför mer träning. Såg på schemat att de hade ett lunchpass med Body Attack. Hade aldrig provat det tidigare men hört att det skulle vara grymt jobbigt och påminna mycket om hur aerobics var när träningsformen kom. Jag bokade mig självklart :)

Det var ett ohyggligt jobbigt pass men fruktansvärt roligt. Det känns verkligen som ett pass jag kan tänka mig att träna igen. Det gick rätt ok med tanke på att jag redan hade tränat två timmar före passet. Kul att vara tillbaka i danslokalen igen. Jag har en dröm om att en gång kunna vara med på dansklasser igen och det här kändes som ett naturligt steg i den riktningen.



När jag väl kommit tillbaka till kontoret kände jag att det fanns mer att ge. Det här var min möjlighet att träna... Den måste utnyttjas... Det blev en liten joggingrunda när de andra på mitt kontorshotell fikade. :)



När jag var färdig med all administration och bokföring och annat kul så var det dags att cykla hem. Skrattade gott när jag insåg att jag den här arbetsdagen hade tränat mer än jag suttit på kontoret. Det finaste med min arbetsgivare är ju att han tycker att det är så det skall vara. Han uppmuntrar alla initiativ till träning eftersom det är bra för företaget. :)

Jag var riktigt trött när jag cyklade hem. Det kändes att jag varit igång. Det här var verkligen en magisk dag. Frustruationen är helt klart över... för den här dagen.


Nytt kontor med härliga energier



Det känns lite coolt att sitta ovanför alla bilar. Ett slags frihetskänsla att ha luft under sig. Som om kontoret svävar i luften på något sätt. Det blir garanterat ännu roligare att skapa nytt material i den här miljön :)

Uppvuxen på Druvefors som jag är så har jag dessutom sett den här övergången ända sedan jag var bebis och alltid fashinerats av den. Nu flyttar jag alltså snart in där :)



Så fort målarna är klara...


Några dagar smartare...

Mitt liv just nu är verkligen helt magiskt. Det är som en ändlös resa där det ena magiska avlöser det andra. Denna vacka har jag gjort i stort sett allt som jag brinner för.



Det har blivt ett par riktigt härliga träningspass.



Har haft några riktigt underbara föreläsninar den här veckan. Här kör jag ett pass på Hjälmareds Konferens för hälsocoacher och nyföretagare. Det blev ett skönt och innerligt möte.



Kan konstatera att jag haft mitt livs vecka på kontoret också. Aldrig har jag fått så många förfrågningar på föreläsningar på en och samma vecka. När jag gick från kontoret den här dagen var jag riktigt känslomässigt rörd. Jag är så grymt tacksam att jag får möjligheten att vara ute och föreläsa att sedan ta bilen raka vägen till att hämta två underbara ungar som också dem gör livet helt magiskt, ja, då blir det stort för mig.



Idag var hela familjen på Liseberg och då fick jag möjlighet att prova deras nya Atmosfear. En skön upplevelse att falla fritt i tre sekunder. Världsklass helt enkelt.



Skönt med lite ledigt. Malin och jag har haft en riktigt fullmatad vecka så idag har vi verkligen haft möjlighet att rå om varandra ordentligt. She´s the one. :)



Nomi är rätt speedad när hon åker karusell...



Att jag dessutom samlat in lite pengar till arbetet mot den globala uppvärmningen känns också väldigt tillfredsställande. Kort sagt en perfekt vecka.

Magiskt i Malmö



Igår var jag och tittade på en föreläsning med Torkild Sköld. Det var en upplevelse utöver det vanliga. Torkild har verkligen gjort hemläxan med mängder av utbildningar och har arbetat mycket med Mia Törnblom. Han har dessutom en skön personlighet och en härlig inställning till livet som jag uppskattar.

Torkild och jag träffades första gången för två år sedan när jag höll en föreläsning på Creative Service Leadership. Sedan har vi haft kontakten på Facebook. Torkild har också kvittrat lite överallt om mig som föreläsare så det har kommit ett par uppdrag genom honom. Sådant är jag alltid väldigt lycklig över.

För en tid sedan fick jag ett mail av Torkild där han uppmärksammat att jag skulle köra en föreläsning i Malmö. Det hela slumpade sig dessutom så att han skulle hålla en föreläsning dagen innan som han bjöd in mig till. Dessutom erbjöd han att hosta mig över natten. Vilket erbjudande! Lyckligtvis passade det min kalender så jag tackade Ja momentant.

Att han sedan höll en häpnadsväckande bra föreläsning var knappast någon överraskning. Han blandade oneliners och skämt med ett stort djup. För mig är det viktigt att en föreläsare kan beröra på djupet. De här ytliga floskelföreläsarna står mig upp i halsen. Det kändes därför så befriande att Torkild höll en bra mix mellan dessa två element. Har på känn att Torkild kommer att synas allt mer inom föreläsarvärlden de närmsta åren för det här var riktigt bra.



Lite glädjande fångade jag att mitt visitkort hade fått en plats på skolans anslagstavla. Kul att det sitter där fortfarande efter två år.

Idag var det dags för två föreläsningar för min del. Först en på Högskolan i Malmö.



Det är alltid lika kul att komma till Malmö. Jag har bott närmare två år där när jag arbetade som musikalartist och det känns verkligen lite som att komma hem när jag är där. Dessutom har skåningarna en fantastisk härlig inställning till livet. jag får alltid extra bra respons i Skåne. Att det sedan var över tre hundra personer i publiken gör saken ännu bättre.



Föreläsningen blev verkligen hellyckad. Publiken var verkligen på hugget och jag fick fin respons. Efteråt sålde jag slut alla produkter jag hade med mig. Det innebar ytterligare 1100 kr till Actionplant Foundation. För er som är nya har jag som mål att vart jag än föreläser skall jag göra en insats för den globala uppvärmningen. Detta har hittills resulterat i närmare 20 000 kr insamlade!

Jag lämnar Malmö helt speedad. Det här var verkligen en härlig föreläsning.



På kvällen testade jag en ny story på Borås Toastmasters Club. Vår klubb är verkligen helt fantastisk. Den samlade kompetensen som finns där är Världsklass. Flera av Västsveriges bästa föreläsare är medlemmar så den feedback man får på sitt material är mycket värdefull och välgrundad. We rock!

Storyn funkade. Den här kommer jag att integrera i mitt professionella föreläsningsmaterial. Helt klart!

Intensivt schema

Senaste veckan har varit intensiv. Har varit mycket möten och föreläsningar i omlopp.



En lärorik förmiddga med Adobe på Lorentsbergsteatern.



Lördagsfrukost med begåvade talare i Saturday Breakfast Speakers.



Elisabeth Nostedt i aktivitet. Hon är så begåvad talarcoach. Hon är en av anledningarna till att jag kommit så långt som jag har gjort som talare.


Träning med Jörgen



På senaste tiden har jag och Jörgen börjat köra en hel del benövningar för att stärka upp fötterna. Håller tummarna att även denna insats hjälper mig!

Malin är på konferens



Nomi är hos mormor och morfar och Malin är på konferens ett par dagar. Jag och Neo ägnar kvällarna åt lite seriös Legobyggning. Fast visst längtar man rätt mycket efter den kvinnliga delen av familjen.


Mitt livs födelsedagspresent



Efter ett par hundra mil till och från jobbet på en tung mountainbike tyckte Malin att jag kunde behöva ett bättre färdmedel. I födelsedagpresent hade hon därför ordnat en racer. Väger mindre än hälften så mycket och är en bra träningscykel för en motionär som jag.

Har redan kört ett antal mil och det känns riktigt bra. Malin är verkligen världens bästa fru.


RSS 2.0