Dag 18 - New Life 101 Zzzzzzz

Hela kroppen fullkomligt värkte efter gårdagens utmaxning. Lite lätt promenad och en kort cykeltur efter lunch räckte gott som fysisk aktivitet idag. Fantastiskt hur bra kroppen återställer sig om man bara ger den en chans att få röra på sig lite.

Dag 17 - New Life 101

Idag har vi humpat i sex timmar. Frågan är hur man omvandlar det till träningspass. Jag har i alla fall bestämt mig att det motsvarar minst två träningspass eftersom svetten har lackat under samtliga timmar.


Mastermind premiären



Det här är ett av mina största ögonblick i karriären som föreläsare. Jag har varit runt i ganska exakt tre år och kört föreläsningar på hundratals företag. Fått fem stycken priser för mina insatser som talare, varit på NASA och föreläst och haft en häpnadsväckande karriär som jag är oerhört stolt över. 

Bakgrunden till Mastermind har sin upprinnelse när jag började föreläsa för tre år sedan. Jag har mängder av förebilder inom föreläsarvärlden som jag beundrar och uppskattar. Det enda som jag har varit allergisk mot är att föreläsarna inte förnyar sitt material. Endel föreläsare som jag har sett har kört samma material i över 15 år nu. Det tycker jag är rätt sorgligt. Så när jag började sade jag till mig själv att jag aldrig skall bli en sådan föreläsare. Så här tre år senare så märker jag att jag själv inte utvecklat särskilt mycket nytt material sedan jag började. Det kom som en käftsmäll att inse att just det där som jag föraktade var det som jag själv nu gjorde.

Därför satte jag i början av året upp målet att skapa en helt ny föreläsning. När jag drog upp riktlinjerna ville jag åstadkomma något som aldrig gjorts tidigare i Sverige. Jag skrev ett missionstatement på hela fem sidor om vad Mastermind skulle vara och inte vara. Bland annat så ville jag skapa en föreläsning där man inte bara säger det som folk vill höra utan även det som folk behöver höra men som man kanske helst vill slippa höra. Meningen var att detta skulle leda fram till ett slags klimax där själva förändringen äger rum. Jag har ägnat mängder av tid åt att skapa en dramaturgi och ett upplägg som skall ta folk på en resa som de aldrig glömmer. Normala fall brukar jag testköra material tidigare men den här gången hade jag besämt mig för att presentera tre timmar material som aldrig testats på någon förr. Bara som en ren utmaning och för att avliva en begränsande rädsla jag burit på sedan start.

Vägen till idag har inte varit varken enkel eller självklar. För att vara helt ärlig har jag aldrig varit med om ett projekt med så mycket strul och saker som gått snett. Bara idag såg vi att två personer i teamet inte kunde komma. Detta fick till följd att jag fick skjöta ljudet från scenen. Vi hade ett helt nytt avläsningssystem för biljetter som keckade. Mitt i alltihopa så fick jag inte den mentala uppladdningen som jag behöver varför jag var oerhört speedad redan innan start. När vi efter dagens slut skulle lämna igen lastbilen så backade vi på en bil. Vi hade dukat för ett i stort sett fullsatt Folkets Hus. Lustigt nog var det ett manfall på 30 personer så det blev ändå några luckor i sallongen. Undrar vart de tog vägen. Det kan inte ha varit vädret i alla fall. Kort sagt en hel del har gått snett.

Glädjande nog hade min frus föräldrar bestämt sig för att komma ner på premiären och det kändes väldigt fint. De är verkligen de bästa svärföräldrar man kan ha. Det var många kända ansikten i publiken och väldigt många fanns med som var på Lev Nu föreläsningen för bara ett halvår sedan. Det gjorde mig väldigt glad. Tänkte att det måste innebära att de uppenbarligen var nöjda :)

Med i bagaget hade jag ett helt gäng övningar som jag kände skulle kunna vara för mycket för en svensk publik och det var med tillförsikt som jag genomförde delar av föreläsningen.

Så hur gick det då? Det blir både ris och ros. Några övningar blev oerhört väl mottagna och i utvärderingarna har jag kunnat läsa mängder av lovord. Andra delar av materialet föll inte alls väl ut. En övning fick minus av över hälften av deltagarna. (Känns som om den aldrig mer kommer att finnas med hehe) Slutbetyget blev väldigt övertygande. Hela 35% toppbetyg. Det är rejält steg upp till normal standard (som är 65 % numera) men å andra sidan så var det här första gången.

Redan under genomförandet kände jag att jag var fel ute på en del ställen. Men jag kan också konstatera att delar gick av föreläsningen också gick långt över förväntan. Det känns som om jag har en hel del arbeta att göra för att utveckla materialet ytterligare.

Just nu är jag i alla fall väldigt nöjd med att ha genomfört det hela och jag kan ännu en gång se mig i spegeln eftersom jag inte tillhör de där föreläsarna som bara kör samma material år ut och år in. Nu är det läggdags efter en 19 timmar lång arbetsdag. Imorgon väntar en kort dag med coachning och därefter en välbehövlig eftermiddag tillsammans med familjen.

Öhrlings PricewaterhouseCoopers bjöd på ett härligt möte




Ett nätverk under ledning av Öhrlings bjöd in kunder och personal till ett nätverksmöte.

En konstig delad lokal där jag ser alla men de ser bara delar av varandra. Kändes som om jag föreläste för två gäng och det var en utmaning att lägga fokus på båda gängen så ingen kände sig utelämnad. Jag utser detta gänget till de som har rockat fetast i min karriär. Har aldrig sett maken till frimodighet. Det kändes helt fantastiskt.



En helt osannolik händelse ägde också rum vid detta uppdrag. Jag minglade runt med deltagarna innan föreläsning och får en känsla av att jag känner en person. Han hade samma känsla. Det är tre minuter kvar tills jag skall börja köra så jag vet inte om jag skall gräva i hur vi eventuellt hänger ihop men bestämde mig för att göra ett försök. Jag nämnre alla tidigare saker jag gjort men inget napp. Då frågar han vart jag gjorde lumpen? I Halmstad? Ja så var det. Vi hade alltså lumpat tillsammans för 16 år sedan.

Inget märkvärdigt i det tänker du men med tanke på att jag endast låg inne två veckor och kopplades bort från kompaniet ganska omgående på grund av min hjärtsjukdom så hade jag inte mycket att göra med de andra i kompaniet. Vi konstaterade att vi egentligen bara hade pratats vid en gång "på rikitigt" och då endast ett par minuter. Märkligt hur man kan känna igen ett par ögon på det viset.

Efter föreläsningen smet vi iväg till Lilla Torget i Malmö och snackade vidare. Glädjande märker jag att han och jag har en massa gemensamt. Förmodligen betydligt mer nu än då. Tobias driver ett eget företag som går väldigt bra. www.solentro.se Dessutom har han precis skrivit en bok och har börjat ge lite föreläsningar.

Oerhört tacksam för att jag valde att ta den extra tiden att gräva lite. Jag har nämligen en känsla av att vi kommer ha en hel del samtal fram över.

Lurar just på om man kan kalla det här för en lumparkompis med tanke på vår korta historia. Numera skriver jag gärna under på att det är en god vän. Så här ser han ut. Tobias Schildfat!



och så här mysigt var det på Lilla Torget i Malmö denna halvljumna vårafton.


Dag 16 - New Life 101 Dagens stora utmaning

Ny rekord vikt i morse. 96,4 kilo. Det innebär en total viktnedgång på 16 dagar på 6,6 kilo.

Det blev två träningspass idag. Ett cykelpass innan det bar av till Malmö för föreläsningen. I Malmö tog jag en rejäl promenad. Utmaningen kom på kvällen då kunden bjöd på middag. Här brukar jag ha en tendens att skena iväg men ger mig själv godkänt. Kunde gjort bättre ifrån mig men med tanke på tidigare frosserivanor är det här ett rejält framsteg. Bra jobbat Jesper.

On the road again



Efter två veckor där jag fokuserat med nya föreläsningen känns det nu skönt att åter åka ut och föreläsa. Just nu sitter jag på tåget mot Malmö för att träffa ett stort gäng från ÖhrlingsPricewaterhouseCoopers. (De måste vara ett av jordens längsta firma namn på ett namnkunnigt företag!) Imorgon är det premiär för nya föreläsningen och på rorsdag coaching uppdrag hela dagen. Fredag blir det ännu en duvning med personal på Ericsson. Har varit där flera gånger förrut och det blir alltid bra möte. En riktigt maxad vecka alltså.

Dag 15 - New Life 101 Sallad rockar fett

Efter 15 träningspass de senaste 7 dagarna var det dags för en dags välbehövlig vila. Kroppen älskar det beslutet :)
Har dock passat på att äta lite extra nyttigt idag. Sallad, soppa och skaldjur har varit basen. Gott.

Pirriga repetitioner



Idag har jag tränat och repat och justerat föreläsningen hela dagen. Jag tycker att det är oerhört påfrestande den där tiden innan man själv tycker att det är bra. Under dagen har jag mer och mer börjat trivas med känslorna. Det är så skönt när allt faller på plats. Håller tummarna att det går bra på onsdag.

På kvällen körde jag lite genomgång med tekniken med Emil (som är Event Coordinator den här gången) och Jonas (som är ljudtekniker) Den här föreläsningen bjuder på fler quer än något jag tidigare gjort så det gäller för killarna att hålla tungan rätt i munnen. 

Det skall bli så kul att presentera allt det nya!


Dag 14 - New Life 101 Change is automatic, progress is not!



Invägning och mätning. Dagens vikt 98,0 kilo och 102 cenitmeter midjemått. På Jörgens inrådan har jag försökt att öka intaget av bränsle för att inte gå ner i vikt för fort. Han och flera personer som jag respekterar hävdar att 2 kilo är i mesta laget. Så jag antar att det här är en i det närmaste perfekt vecka. -1,9 kilo. Att gå ner för mycket i vikt innebär att man har gått ner i vikt på fel sätt. (läs bantat) Mitt mål är inte i första hand att gå ner i vikt utan att bygga en vital, vibrerande, energisprudlande och frisk kropp. Om jag sedan går ner i vikt är det positivt. Med andra ord syftar de aktivitetar jag genomför till att skapa just det. Som ni märker talar jag väldigt lite om mat eftersom det tenderar att bli bantning av det då. Tränar man bra kan man äta nästan vad som helst. Mina hälsotips på kostfronten är därför mycket enkla:

1 Andas! Gör andningsövningar och träna yoga!
2 Drick mycket vatten! Gärna renat med vattenrenare!
3 Ät mycket grönsaker. Tallriksmodellen där minst hälften (gärna mer) av tallriken är täckt med grönsaker.
4 Balansera ditt protein intag! Välj helst fisk eller proteinrika grönsaker.
5 Avstå HELT (eller minska åtminstone radikalt) intag av gifter som alkohol, tobak, kaffe, socker, mättat fett, transfetter och processad mat.

Det blir förresten två träningspass idag med eftersom Malin och ungarna skulle ha bilen. Bra att ha några bonuspass innestående på kontot eftersom denna veckan är sprängfull med föreläsningsuppdrag och jag ser själv att det blir en utmaning att kunna köra två pass om dagen. :)


SAAB 9-3x



Vi går och funderar på att köpa ny bil. Jag och Malin är dock inte helt överrens. Det är min absoluta övertygelse att vi måste köpa en svensk bil. För Malin är inte det viktigt. När man som jag arbetar för svenskt näringsliv så känns det helt otänkbart att köpa något annat. Det skulle kännas illojalt. Något som har retat upp mig på sistone är statistiken som visar att svenska politiker kör europeiska bilmärken i större utsträckning än snittet. Det skulle aldrig hända i Tyskland eller Frankrike. Vilka signaler skickar dom till svenska folket? Tragiskt.

Jag har läst ett antal avhandlingar och artiklar från nationalekonomer om vad det skulle innebära för Sverige om bilindustrin försvann. Alla är överens. Det blir inte bättre. Det man tvistar om är hur mycket sämre det blir. Det värsta scenariot jag läst menar att vi kan hamna i samma läge som exempelvis Polen.

Helt klart är i alla fall att bilindustrin skapar väldigt många arbetstillfällen för biltillverkarna men också för många underleverantörer. Det som är svårt att beräkna är hur den ekonomiska balansen påverkas om vi helt plötsligt måste köpa utländska bilar. Stora belopp skickas rakt ut från Sverige. Vad innebär det? Vad resulterar det i?

Min uppfattning är att om vi som bor i Sverige åtminstone bör sträva efter att köpa svensktillverkat. Jag hade en BMW320i tidigare och konstaterar att SAABen är avsevärt skönare att köra och har en avsevärt bättre komfort. Den är väldigt snygg också. Eller hur? Dessutom känner jag mer för bilbyggarna i Trollhättan än de i Bayern. Snälla Malin ge med dig nu! :)

Dag 13 - New Life 101 Lördagsmiddag



Efter en sådär 37 års inprogramering att lördag innebär godis, läsk och fetmat är det inte undra på att man går som på autopilot. För mig är det här något av det svåraste som finns. Därför har jag arbetat en hel del med att förändra synen på lördagen. Det är på något sätt enda vägen att skapa ett helt nytt liv. Vet inte om du känner igen det här men jag tycker att det är lätt att falla in i tankemönster som: Ehh på lördag kan man göra som man vill. Problemet för mig har varit att blodsockret sticker iväg så att man gärna vill ha lite godsaker på söndagen också. Och har man käkat gott på söndagen kan man ju lika gärna äta gott på måndag osv.

Eftersom jag är fast besluten att verkligen fullfölja New Life 101 för att en gång för alla skapa en helt ny livsstil så får det inte hända. Därför har jag och Malin lurat lite på vad man kan äta bryta mönstret men för den skull inte vara tråkiga. Färsk fisk och kyckling känns som två bra grepp. Idag hade vi dessutom lite mozzarella ost till. Helt ok jämfört med vad jag i mitt tidigare liv brukade äta på lördagar. Typ 2l Coca Cola, pommes frites, bearnaisesås och en rejäl köttbit och säkert också 0,5 kilo godis.

Det känns som om det fortfarande måste vara gott men det behöver inte vara så mycket skräp. Så här såg i alla fall kvällens middag ut. Det blev vatten att dricka till. Jättegott.

Idag körde jag dessutom två långa cykelpass vilket innebär att jag är uppe i 13 pass. Målet uppnått för den här veckan.

Kreativt stålbad på kontoret

Jag har enormt höga krav på nya föreläsningen. Idag resulterade detta i ett kaotiskt stålbad. På hela taget är föreläsningen färdig och repetitionerna fungerar fint men jag har ett parti som jag har ändrat säkert tjugo gånger men inget blir bra. Det kändes som att alla försök att få till föreläsningen dit jag vill går åt skogen. Jag blev riktigt missmodig. Visste inte riktigt vart jag skulle hämta inspiration ifrån.

Det fina med den här upplevelsen var att det extra sökandet resulterade i en helt ny övning som inte påminner om något annat jag sett. Känns som om jag har något helt nytt här. Skall bli väldigt spännande att se vad premiärgästerna tycker.

Nu blir det fredagsmys. Saknar Malin och våra små änglar.

Dag 12 - New Life 101 Cykeltur i busväder



Idag tvekade jag att cykla till jobbet. Det regnade nämligen en hel del. Jag ligger före med träningen så jag behövde egentligen inte cykelpasset för att klara målsättningen och det kändes lockande att ta bilen. Sedan ändrade jag mig. Om jag kan cykla i det här vädret så kan inget stoppa mig. Bara den tanken fick mig igång. När jag väl hade kommit halvvägs började det hagla ordentligt. I början gick det rätt bra men efter en tio minuter kändes varenda hagelkorn som en kniv i ansiktet. Därför var det riktigt skönt när haglet övergick i ösregn. :) Kom på att det hjälper att sjunga Singin' in the rain för att hålla humöret uppe.

Väl framme på kontoret var jag helt dyblöt. Det som inte dödar det härdar. Efter lunch var det dags för personlig träning. Hade dock glömt att Jörgen skulle bort idag så jag körde ett pass själv. Passade på att köra ben idag. Det blev ett rätt ok pass.

Därefter tog jag ett välbehövligt bad i Onyx bubbelpool. Finns det ett bättre sätt att avsluta ett träningspass på? Jag är så himla imponerad av Örjan på Onyx som fixat till Onyx - Knalleporten. Säkert ett av Sveriges i särklass mest designade gym. Alla gym borde ha bubbelpool. Det borde vara ett slags standard tycker jag.



Snart dags för tredje och sista passet och kan konstatera att jag redan är uppe i 11 träningspass den här veckan. Skall bli mycket spännande att se vad vågen visar på söndag.


Dag 11 - New Life 101 Åse rockar fett



Idag blir det tre träningspass igen. Började dagen med ett stenhårt cykelpass. Efter jobbet körde jag ett Step-Styrka pass för Åse. Hon är så himla rutinerad och duktig. En instruktör skall verkligen kunna få deltagarna att ge mer än de själva trodde var möjligt. På så sätt är yrket rätt likt att föreläsa. Jag hade puls på 190 idag när vi körde som hårdast och det är ett gott tecken. Det är skönt att maxa ut ibland. Känner att jag har fått en helt annan spänst redan. Känns lite märkligt med tanke på att det bara gått elva dagar. Skall avsluta dagen med ännu ett cykelpass. Sköööönt!

Saiten färdig!



Äntligen är saiten färdig. Ta dig gärna en titt på www.framsteg.nu
Efter en lång tid av testkörningar fungerar nu hela systemet. Inför höstturnén hade jag en hemsida som var lite enklare. Det tog massor av tid att göra de mest enkla saker. Det känns verkligen bra.

Dag 10 - New Life 101 Stark som fasen


Cykeln i vila.

Idag kände jag mig oerhört stark. Jag hade en oerhörd power i varenda litet tramptag. Jag har en backe på väg hem som är fruktansvärt brant. Skall fota den någon dag så ni fattar. Körde den i 20 km/h uppför. hehe Det märks att träningen verkligen ger utdelning. Många av de som jag känner som är bäst i världen inom träning hävdar att man har mycket på att vinna att träna minst två gånger per dag. Det verkar fungera även på min blygsamma nivå.

Imorgon skall jag ta ett tredje pass igen för att få ett högintensivt pass igen.

Undrar vart jag befinner mig på dag 101? Hur stark är jag? Vilken syreupptagningsförmåga har jag? Hur många kilon har jag tappat då? Hur låg fett % har jag? Jag blir så jäkla laddad när jag tänker på det att jag nästan känner för att gå ut och träna ännu mer.

Träff med teamet

Hade möten med teamet inför Mastermind premiären idag. Jag glömmer alltid av hur förbaskat mycket detaljer som skall på plats vid ett sånt här projekt. Känns väldigt bra nu när vi är mer i fas. Jag har förberett så mycket bus inför den här föreläsningen så det är 1001 en grejor som måste vara på plats. Skönt att jag har ett sådant fantastiskt team med mig. Helt ovärderligt.

Dag 9 - New Life 101 Pizza och godis

Arbetade hemifrån idag med nya föreläsningen. Blev rejält sugen när min fru och Neo hade köpt pizza och dessutom smaskade på klubba och drack läsk till. Har inte känt något som har triggat den känslan hittills. Dock bestod jag provet! Kändes bra efteråt. Var trött i kroppen efter gårdagens tre träningspass så idag blev det bara ett lättare pass på gymmet. Skönt. Foten var bättre idag i alla fall så det var nog falskt alarm.

Dag 8 - New Life 101 Dance Aerobic

Det var verkligen ett fantastiskt pass idag. Att röra sig till musik gör mig så levande. Känns nästan som när man tränade på heltid. Det är inte mycket i livet som toppar det. Jag kände dock av lite spänningar i fötterna efteråt. Ingen behandling är fullkomlig antar jag. Håller tummarna att det bara var tillfälligt. Jag körde pulsklocka idag och såg vid ett par tillfällen att pulsen var uppe i 190 slag per minut. Då vet man att man har maxat ut. Om jag skulle löpträna har jag svårt att se att jag skulle kunna motivera mig till samma nivå. Någon sade en gång att dans inte är någon riktig träning. Det borde i och med dagens pass vara överbevisat.



Avslutade dagen med en cykeltur på 40 minuter. Det var verkligen härligt i kvällsljuset.


Mastermind

Det är fullt upp med arbetet inför nya föreläsningen just nu. Fick till och med tacka nej till ett föreläsningsuppdrag för att säkerställa att jag hinner färdigt. Arbetet går väldigt bra och jag kommer på massa spännande saker som jag skall utsätta deltagarna för.

Dagens stora irritationsmoment är dock att saiten där alla bokningar skall ske inte fungerade som den skall. Har dessutom inte fått tag på IT företaget som gör saiten. Med nio dagar till premiären känns det lite nervigt men i ärlighetens namn också lite spännande.

Skönt att jag fick så fina dagar med familjen i helgen för nu blir det inte mycket kvalitetstid förrän efter premiären.


Dag 8 - New Life 101 Utmaxning bitte!

När jag summerade förra veckan blev jag oerhörd stolt för att jag rodde i land hela 13 träningspass. Det är ett par kliv uppåt på stegen. Dessutom tappade jag hela 3,1 kilo och sänkte fett procenten med 2%. Jag inser också att jag behöver ett par riktigt explosiva pass till i veckan. Med i bakhuvudet finns också problemen jag haft med mina fötter. Som en läkare påpekade. Belastningen minskar i takt med att jag går ner i vikt. Det säger allt. Skynda långsamt tills dess att det går att köra hårdare.

Det blir tre träningspass idag. Har redan kört en ordentlig cykeltur. Lyckades öka på hastigheten med ett par kilometer i timman så jag känner att konditionen redan har gjort ett lyft. Nu skall jag iväg och köra ett aerobicpass så det blir fantastiskt kul. Därefter blir det ett tredje pass när jag cyklar hem. En bra start på veckan med andra ord.

Sitter som bäst och arbetar med en helt ny föreläsning så det är välkomna pauser att maxa ut lite då och då med träningen.

Dag 7 - New Life 101 Tänk på vilodagen så du helgar den.

Det var tänkt att det skulle vara träningsuppehåll idag men vi smet iväg hela familjen på en liten cykeltur så det blev en poäng i alla fall. Totalt blev det alltså 13 träningspass den här veckan. Vågen slutade på -3,1 kilo. Det är lite mer än vad som var tänkt så jag antar att jag är nöjd. Imorgon börjar jag mäta fett procent också för att få en bättre bild av hur träningen slår.

Målet är att få in ytterligare högintensiva träningspass veckan som kommer.

Stärkande helg med familjen



Denna helgen har verkligen varit magisk i varje avseende, bokstavligt talat, varje andetag.
Det är så skönt att umgås med familjen och bara vara. Idag tog vi en picknick vid sjön. Jätte mysigt.



I vårblåsten var det väldigt skönt att krypa ner under en filt alla fyra och bara mysa.


Dag 6 - New Life 101 - Träning vs Modedieter



Ställde klockan på väckning kl 6:30 idag. Vill hinna med två träningspass idag och ändå inte offra tid med familjen. Kändes tungt först. Körde en ordentlig cykeltur och i takt med att minutrarna gick vaknade kroppen mer och mer till liv. När jag cyklade idag funderade jag en hel del på det här med hälsa. Vad är hälsa egentligen? När man läser kvällstidningarna och media så är det ett enormt fokus på vikt, kalorier och modedieter. Väldigt lite tid ägnas åt träning som är det smartaste sättet att tappa kilon på eftersom det medför en massa andra fördelar också.

Dessutom ifrågasätter jag substansen i väldigt många av de här sensationsdieterna. Läste i en bok om GI för en tid sedan att en bra frukost kan vara Ägg, bacon och kaffe. Här blir det väldigt uppenbart att vi har olika definition på vad vi lägger i ordet "bra frukost". Jag är inte ens säker på att det går att gå ner i vikt på en sådan frukost. Vad jag däremot är säker på är att det är en direkt ohälsosam frukost. Kaffe?! kommer ALDRIG att vara nyttigt för kroppen. Det är ett gift. Att sedan massiv konsumtion av animalisk föda skapar diverse problem i våra inre system är inte heller något nytt.

Hur som helst är jag väldigt stolt över mig själv att jag gjord dagens första träningspass för idag var jag inte riktigt sugen. Det var disciplin som fick göra jobbet. Disciplin = Power. Så här efteråt dock är jag väldigt inspirerad. Det är som Emerson en gång sade.

"Do the thing and you shall have the power!"

Ett av mina absoluta favoritcitat.

Imorgon väntar invägning. Skall bli kul att se hur mycket kroppen förändrats vad gäller fett % och kilo etc.

Dag 5 - New Life 101



Var så jäkla laddad idag när jag körde träning med Jörgen vilket Jörgen inte var sen att utnyttja. Vi gjorde de mest otroliga grejorna idag. Känns verkligen att jag maxat ut.



Så här ser han ut. Slavdrivaren :) Ingen tillfällighet att han har ett helt knippe namnkunniga artister och annat som anlitar honom. Det blir resultat varje gång. Tack Jörgen för en mästerlig insats. Hans hemsida har du här: http://www.bodydesigniboras.se/


Härligt vårväder på vägen hem



Tog en extra lång cykeltur efter jobbet idag. Skönt att rensa ur huvudet från alla detaljer som en arbetsvecka erbjuder. Skall bli skönt att umgås en helkväll med familjen nu.

Födelsedagsfirande med familjen



Efter tre mycket intensiva dagar passade vi på att fira min födelsedag ordentligt. Gick lite extra tidigt från kontoret idag. Vi började med att äta en bit mat på restaurang. Neo passade på att prova all polisutrustning i en polisbil. Som ni ser är han verkligen stolt. Jag är så imponerad när poliser i tjänsten tar sig tid och skänker glädje på det här sättet. Eftersom det var fotboll i stan idag var det mycket stim och stoj och väldigt många poliser ute. Trots detta tog de sig tid att skapa lite spänning och magi för Neo.

Skönt att komma hem och leka ordentligt med barnen. Det är väldigt mycket jobb nu fram tills premiären av nya föreläsningen så det här kom som ett jättehärligt vattenhål att hämta näring ifrån.

Dag 4 - New Life 101

Idag var jag och fick behandlingen för min fot. Enligt instruktioner innebär behandlingen att jag inte får träna idag. Däremot får jag köra på som vanligt imorgon. Eftersom jag ligger ett pass plus den här veckan kommer jag att köra tre pass imorgon för att ligga i linje med uppsatt mål. Det skall bli tolv pass i veckan. Här är jag obeveklig. Det var en oerhört smärtsam behandling men nu känns det däremot bra.

Eftersom jag inte får träna har jag passat på att fundera över träning som jag kan göra som jag pga av foten har fått avstå från. Kom upp med en hel lista med bra träningsformer som jag älskar:

Inlines, Yoga, Löpning, Innebandy, Basket, Klättra i berg och snowboard för att nämna några.

Kort sagt innebär den här dagen ett helt nytt liv för mig. Sex års begränsningar får, om man skall tro läkarna, ett eventuellt slut här! Woooooohoooooooo!

Dag 3 - New life 101



Fick ett mail av en gammal vän som undrade hur man kan cykla mitt i natten. Svaret är att man sätter tre lampor i fram. Två av lamporna avger 80 watt vilket är extremt mycket för att vara cykel lampor. I bak har jag två backbeams som gör att man syns bra. Dessutom har jag alltid reflexväst på mig. I övrigt är det som att cykla på dagen. Lyckades få till två pass idag med. Ett cykelpass och ett styrketräningspass.

Något som verkligen fashinerar mig är hur snabbt kroppen ställer in sig på en ny träningsnivå. Igår var jag tung i kroppen av dagens första utmaxning och idag kändes det som om jag inte har gjort annat i hela mitt liv. Ett visionärt mål jag har är att få samma kraft och explosivitet som jag hade när jag dansade. I höst siktar jag på att kunna vara med på proffsklasser i dans om jag vill.

Idag blir det en fantastisk dag. Jag fyller år... och har fått världens bästa födelsedagspresent. Har haft enorma problem med inflamation i fötterna de senaste sex åren. För varje år har det blivit värre och ondare. Förra året hoppade jag på kryckor 18 veckor. Det är ungefär lika mycket som tre benbrott. Har varit hos ett femtiotal läkare, experter, fot specialister och alternativa behandlare men ingen har kunnat svara på varför foten beter sig som den gör. När jag därför denna gång fick en utredning på Borås lasarett har jag därför varit hos en uppsjö olika specialinstanser och efter en MR (Magnet röntgen) hittade man källan till problemet. Idag kl 13:30 får jag en behandling för den ena foten som enligt läkaren i vanliga fall leder till att problemen aldrig mer kommer tillbaka. Det låter nästan för bra för att vara sant! Bättre födelsedagspresent kan man inte få!

Coaching the giants

På senare tid har det kommit ett par personer till mig som vill att jag skall coacha dem i jakten på att bli föreläsare. Blir oerhört stolt över det förtroendet och det känns oerhört kul att vara med i den processen. Samtidigt lär jag mig saker som jag själv kan ha glädje av. Det blev ett par fina möten i Göteborg. Kul att se hur de arbetar mellan gångerna. Ser fram emot debuten.

Hur ser framtidens marknadschefer ut?

Var på en mycket spännande föreläsning idag med Erik Haglöf, VD för Bohmans nätverk. Med sig hade han också sin högra hand Erik Myrhage. Tillsammans presenterade de en analys av hur framtidens marknadschefer kommer att vara och hur den semantiska innebörden av ordet marknadsföring radikalt har förändrats de senaste åren. För mig var det ett brännhet tema eftersom jag det senaster året har testat ett antal olika personer som marknadsansvariga.

En sak som jag själv reagerat mycket på är just att en hel del som arbetar med marknadsföring inte förstår sambandet mellan marknadsinsats och försäljning. Ibland har jag sett marknadsavdelningar som mer arbetar som interna kreativa reklambyråer än som personer som skall förstärka varumärket och öka försäljningen. Det kändes skönt att höra att framtidens marknadschefer kommer att närma sig säljsidan.

Mycket spännande föreläsning var det.



Här står dom. Erik och Erik. You rock!

Träningspass nummer två!

Klockan har blivit midnatt och det är dags att påbörja cykelturen hemåt. Så här såg det ut när jag cyklade hem igår natt. När jag väl är hemma har jag således gjort fem träningspass den här veckan. Jag rockar megafett!


Spännande möte med Agneta Sjödin



Vet inte om det är tillfälligheter eller ej men det senaste halvåret har två talarförmedlingar kommit med förslaget att det kunde vara en spännande mix att göra en föreläsning med mig och Agneta Sjödin. Självklart är jag väldigt smickrad över det eftersom hon, i alla fall i mina ögon, är ett par storlekar häftigare. Jag är ingen direkt TV tittare men även med min ringa TV vana har jag inte umgått att se henne i TV succéer som Tur i Kärlek, Fångarna på fortet, Småstjärnorna, Faddergalan m.fl.

I alla fall höll hon en föreläsning på Pulsen i Borås idag och tänkte att det kunde vara bra att se henne live för att få en uppfattning om hur hon är som föreläsare. I superspeed skyndade jag dit efter min egen föreläsning och en snabbvisit på kontoret för att skicka iväg ett par papper. Sjönk ner i stolen lagom till föreläsningen skulle börja.

Vad som särskilt imponerade på mig var hennes oerhört naturliga sätt. Inget konstlat och inget tillgjort på något sätt. Ultraprofessionellt ut i fingerspetsarna som man kan vänta sig av en som arbetat på TV i 20 år. Efteråt fick jag chans att träffa henne och göra den stora testen. Jag fick lära mig en teknik på Mastery University för att se om någon är äkta vara och hon passerade testen. Det hela bygger på ett par enkla frågor och om man svarar rätt så är man äkta virke så att säga. Hon passerade självklart. Har aldrig hört någon svara så uppriktigt på frågorna.
Vi ser rätt naturliga ut tillsammans på bilden va? :)

En fråga jag brukar ställa till folk som har lyckats är vad som driver dom och hon svarade kort och gott:
- Det som får mig att må bra och är kul.
Ungefär som min egen livsåskådning. Det blev inget långt snack eftersom hon hade ytterligare åtaganden efter föreläsningen och jag hade brådis iväg till ännu ett möte.



På bio med älsklingen

Igår var jag och Malin på bio. Vi såg I love you Philip Morris med Jim Carrey och Ewan McGregor. Filmen är baserad på en verklig händelse som jag läst om tidigare. Det är helt osannolikt det som händer i filmen. Manuset är förstås lite spetsat men verkligheten ligger inte långt borta. Kändes väldigt konstigt att se två av mina favorit skådisar göra en film tillsammans och i roller som man inte är van att se dem. En helt OK film. Väl värd att se.

Dag 2 - New Life 101

Fick lite feedback igår om att man vill ha lite siffror för att kunna följa resan tydligare. Skall se till att leverera detta.
Invägningen första dagen visade 103 kilo. (så det finns lite att ta av.)


Föreläsning

Idag blir det ett par coachningar, föreläsning samt ett spännande möte med Agneta Sjödin. Skall bli kul att träffa henne. Har hört att hon skall vara hur trevlig som helst. Har också skapat en ny kategori för New Life 101 för att det skall vara enklare att följa.

En bra start på dagen



En fantastisk morgon att cykla i. Solsken och lite lätt vår värme trots den tidiga timman. Det som syns på bilden är en del av vägen jag har till jobbet. Känns oerhört lyxigt att cykla i skogen. Jag kände en enormt härlig känsla efter att ha kört hela tre träningspass under gårdagen. Bra att få några extra pass för jag har ett par långa föreläsningar senare i veckan och då ligger man redan på pluskontot.

Dance Aerobic rules!



Passade på att köra mitt andra pass direkt efter jobbet. Det blev Dance Aerobic. Det märktes att det var ett tag sedan man dansade :) Tycker dock att jag hängde med bra. Instruktören frågade om jag var dansare. Då blir man lite smickrad.

Cykeltur i minusgrader

Cyklade till kontoret idag. Det är en bra sträcka på ca 40 minuter i relativt högt tempo. Det var minusgrader när jag började turen och ordentligt varmt när jag var framme. Man märker att vi är inne i april nu. Solstrålarna värmer verkligen härligt. Det är så skönt att cykla utomhus just eftersom man känner alla lukter. Im lovin it!

New Life 101



Idag inleder jag arbetet med ett mål som jag kallar för New Life 101. Det innebär att jag under etthundraen dagar skall skapa en hälsa i världsklass. Mesta möjliga träning och bästa tänkbara bränsle (läs mat) Även om jag de senaste åren har tränat regelbundet  och ätit relativt bra så finns det mer att göra på området. Som en tjej skrev i en utvärdering när jag var på Wendela Hebbes gymnasieskola för en tid sedan: Du är lite tjock! Sådant är inte kul att läsa.

Varför titeln New Life 101? När jag spånade kring målbilder och på allvar definierade vad målet var kände jag att jag behövde något som kunde skapa kraft bara genom sitt ord. När jag gick på gymnasiet gav sig Depeche Mode ut på en turné som de kallade för 101 som spände över 101 städer världen över. Känslan jag får av 101 är just att jag gör nedslag 101 gånger och maxar ut med kraft ungefär på samma sätt som en turné. Dessutom representerar turnén ett slags enormt kraftfull rörelse för mig. New Life var dessutom den första Depeche Mode låten som jag lärde mig att spela så på så sätt är namnet komplett. Jag gillar dessutom palindromer (Ni vet ord som blir samma sak både fram och baklänges) vilket gör att 101 kändes coolt.

Målsättningen:
+ Träna två gånger om dagen. Sex dagar i veckan.
+ Andas, dricka och äta optimalt varje dag. Huvuddelen av kosten från växtriket, goda kolhydratkällor, fisk och ägg. Sparsamt med kött 1-2 gånger per vecka.
+ Avstå från allt socker.

Nu kör vi!

Kod 99

Idag var vi en sväng på IKEA. Vi hade lite brådis för att hinna innan stängning så vi fördelade arbetet så Malin sprang och shoppadet och jag tog hand om ungarna. Jag tyckte att jag hade dragit längsta ståt. Helt klart. Vad som däremot hände idag var att Neo hade ovanligt mycket spring i benen och ville ligga trettio meter före mig och Nomi hela tiden och rätt som det var så var Neo helt försvunnen.

Jag gick sakta längs gången och ropade efter honom. Snart mötte vi Malin. Men hon hade inte heller sett Neo. Vart hade han då tagit vägen? Vi gick ett par varv och letade. Det var inte särskilt mycket folk idag så det var lätt att söka. Dock hittade vi inte Neo någonstans.

Då meddelade vi personalen på IKEA. Måste säga att jag är oerhört imponerad hur väl de arbetade. Det hela kallas för Kod 99 som man utlyser i högtalarsystemet. Det märktes att massor med folk ur personalen omedelbart efter det gjorde en insats.

Det dröjde enbart ett par minuter innan de hittat vår lilla kille som satt och spelade dataspel vid IKEAs förströelsedator för barnen. Kissat ned sig hade han gjort. Inte för att han var orolig eller nåt utan för att han var så uppe i dataspelet. Därför hade han nog inte ens hört mig och Malin när vi gått förbi flera gånger och ropat efter honom. Lustigt nog hade inte jag och Malin sett honom där han satt och spelade.

Myshelg med familjen



Det här med svenska polis-kriminal-serier har gått överstyr på senaste tiden. Måste ha kommit över hundra filmer om man slår ihop alla Beck, Wallander, Falk, van Veeteren. Har ledsnat lite eftersom uppbyggnaden på filmerna numera är väldigt förutsägbar. Det här är dock ett undantag. Mycket oväntad plott och spännande slut.


TRX rockar fett!



Jörgen, min tränare, hade gått en utbildning i en ny träningsform som kallas TRX. Han berättade att han hade träningsvärk tre dagar efter passet. Då är han väldigt tränad... Hela träningsformen är utvecklad för amerikanska Navy S.E.A.L. och är ruggigt effektivt. Faktum är att man verkligen maxar ut kroppen snabbare än någonting annat jag provat hittills. Som bilden visar arbetar man med band som hänger från taket och gör sedan en uppsjö av olika övningar. Jag blev helsåld. Har en känsla att det blir träningsvärk imorgon.

Sedan bar det i ilfart väg till Göteborg för att träffa ett härligt gäng från SFG. Hade helt nytt material till den här föreläsningen så det var lite pirrigt. Fick bra respons och fina vitsord efteråt. Så jag antar att det gick vägen.


Sanning från Oscar Wilde

Oscar Wilde har alltig imponerat mycket på mig. Häromdagen hörde jag en av hans oneliners som jag tyckte var rolig.

"Varje gång man åstadkommer något skaffar man sig en fiende. Man måste förbli medelmåttig för att vara populär."

Alla människor som jag har träffat som verkligen har lyckats stort har behövt ta konsekvenserna av sin framgång. Det är alltid någon som just på grund av att det går bra för dig måste tycka illa om dig. I Sverige kallar vi en del av detta fenomen för den kungliga svenska avundsjukan. Mycket spännande.

Nu bär det snart av till Onys för ett hårt pass med min tränare Jörgen Magnusson. Det blir garanterat en höjdare. Vet ingen som kan kräma ur så mycket ur ett pass som honom samtidigt som jag har kul under tiden. Ingen tillfälligheter att flera kända ansikten använder honom som tränare. Bland annat Jill Jonsson. Därefter bär det av till Göteborg för en föreläsning. Är så laddad så jag nästan brinner upp. Jag har verkligen världens bästa arbete.

Utmaxning

Idag har jag verkligen känt att jag levt. Efter gårdagens antiklimax hade jag bestämt mig för att den här dagen skulle bjuda på några rejäla genombrott. Jag satte en oerhört aggresiv agenda för dagen och bestämde mig för att inte gå hem förrän alla mål var uppnådda. Jag arbetar fullt med att få färdigt min nya föreläsning som jag kallat för Mastermind. För skojs skull har jag byggt hela föreläsningen kring titeln.

Av en ren tillfällighet kom jag på en helt ny övning idag. Känns som om detta blir en övning som kommer att toppa det mesta jag hittills gjort. För mig är det viktigt att en föreläsning innehåller övningar. Hatar själv att gå på föreläsningar där någon bara står och pratar. Det spelar ingen roll hur underhållande eller gripande föreläsaren är. För mig blir det på något sätt en envägskommunikation när publiken inte får vara med.

Dagens stora äventyr inträffade när jag skulle hem. Det blev sexton timmar arbete idag. Det tog nämligen så lång tid att få färdigt alla moment. Men det gick! hehe. Eftersom våren är här cyklar jag till och från jobbet. Det innebar att det var bäcksvart när jag skulle påbörja hemresan. Vad jag då upptäckte var att det var fasligt lite kräm i batteriet till framlampan. 40 minuter på landsväg utan bra ljus är oerhört spännande. Lyckligtvis hade jag bakljus och reflexväst så det var ingen fara att bli påkörd. Mobiltelefondisplayen från en Iphone ger dessutom lite ledljus. Men på hela taget var natten svart. Då och då kom en bil och då var det bara att köra för glatta skam i strålkastarljuset av bilen. Skönt att vara hemma. En bra dag.

Imorgon väntar föreläsning för Svenska Foto Gruppen. Det blir andra gången jag träffar dom. Ett härligt gäng med mycket duktiga fotografer. Skall bli kul.

Då var man igång då.

Har funderat ett bra tag på om jag skall börja blogga eller inte. Det som nu slutligen har fått mig att bestämma mig är tre stycken personer jag träffat på föreläsningar jag hållt senaste veckan. Alla tre har ivrigt frågat vart man hittar min blogg. Lite smickrande är det allt. Stort tack till Susanne, Elin och Henrik för att ni skapade detta beslut. (Ni vet vilka ni är.) Det känns verkligen spännande.

Har haft en sådan där dag när jag jobbat hur mycket som helst men det känns inte som jag fått gjort något ändå. I alla fall inget viktigt. Därför blir det här dagens stora grej. Lyckades dock komma hem så jag fick läsa saga för grabben. Känns fint.

Imorgon skall jag försöka lära mig att få till designen. Går tydligen att ändra rätt mycket. Tur att jag har några kompisar som är duktiga på det här.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0