Möte med en mästare



Idag var det en spännande dag i Stockholm med gruppcoachning och möten. Kändes riktigt bra att få sitta och snacka med Sveriges just nu i särklass hetaste föreläsare. Han är också en av de mest flitigt bokade föreläsarna just nu. Vi träffas för en lunch i Sushirestaurangen på Centralstationen. Båda på väg till var sitt uppdrag. Claes Schmidt eller Sara Lund väcker uppseende helt klart. Det är kul att observera. Det bekommer förstås varken Claes (eller mig) det minsta. Han har en enorm säkerhet i sin livsföring. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Kom också in på det här med mångfald och det här med rädslan inför det okända. För er som varit på min föreläsning Mastermind vet att det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Rädslan hindrar folk från att berätta som det är många gånger. Det har på något sätt blivit OK att ljuga eller låtsas som om saker är på ett visst sätt. Sanningen eller att vara ärlig står inte högt i kurs. Domen blir hård och är man inte stark nog att stå upp för den man är då kan fallet bli hårt.

Såg en föreläsning med Claes för ett och halvt år sedan och vart mycket imponerad över hans retoriska förmåga. Det som imponerade ännu mer var hur han i ett privat samtal med samma presition kan uttrycka sig. Han fullkomligt öser ur sig kvickheter och kloka ord. 

Han sammanfattar intoleransen mot oliktänkande på ett jättebra sätt.

"Vilket är egentligen värst. Att ta på sig kvinna kläder för att må bra eller att supa sig full för att må bra?"

Utifrån ett hälsoperspektiv är frågan helt klart enkelt besvarad. Frågan är om det finns något annat bra perspektiv som är relevant. För hur man än vänder och vrider på det så är det ok att supa i Sverige men det känns väldigt ovant med att vara transvestit. I Sverige krävs det mod för att stå för att vara transvestit men knappast för att supa. Det är lätt att gå i fällan att tro att det är så det är MEN det är fel. Har man varit i Thailand är det inte omöjligt att man kommit i kontakt med Katoi. (Sök gärna på wikipedia.) Där är det fint att vara transvestit.

Mötet blev så bra att jag helt glömde av tiden. Vi var båda överrens att det här får följas upp med ytterligare kontakt.

Grattis till priset bästa föreläsare 2010. Utdelat av RCOF.

I ilfart tog jag mig vidare och hade även fortsättningsvis en kanondag.


GearUp50 - Dag 25 Ett riktigt underverk



Då var äntligen dagen med stort D här. Efter att behöva avstå från snowboard ett par säsonger på grund av fotproblem så var det ett virrevarr av tankar som fladdrade i mig. Jag kom och tänka på förra året. De enorma snömassorna och snörekorden haglade om vartannat. Bästa åkningen på länge och jag, jag kunde knappt röra mig, ens med kryckor och värktabletter. Då tyckte jag riktigt synd om mig själv. Törs inte säga att jag har mognat så mycket på ett år men jag har haft en helt annan inställning till det hela i år.

Lite oväntat fick jag fotproblem även denna säsongen men det släppte och nu har jag tränat på bra i två månader. Frågan var ju bara om snön skulle ligga så länge och om jag skulle våga utsätta mig. För ett par veckor sedan bestämde jag mig i alla fall för att åka. Då var det nästa problem... Tiden. Malin höll på med kollektioner och jag hade uppdrag och däremellan skulle vi få till barnkalas :) Söndagen erbjöd i alla fall en möjlighet förutsatt att jag gick upp ultratidigt.



Vädret kunde inte vara bättre. Ett par minusgrader och en perfekt vinterhimmel



Jag var skitnervös när jag började kurva nerför backen. Kändes väldigt ovant. Gick inte alls bra. När jag kom ner till liften kände jag mig rätt sur en stund. Den här känslan som jag drömt om var långt borta. Fast stora belöningar väntar alltid den som bryter igenom rädslan så det var bara att fortsätta. Efter en halvtimma flöt det på fint. Vågade allt mer. Till sist kände jag mig hemma igen. Det bara slog mig helt plötsligt att jag var igång. Känslan fanns där. Det där som jag drömt om så länge. Det upplevde jag nu alldeles tydligt och klart. Fullständigt uppslukad och euforisk.



Det var en mycket tacksam och nöjd Jesper som lämnade backen. 10 poäng av 10 möjliga. Helt klart :)

Ett härligt möte



Det blev en riktig urladdning i Värnamo i fredags. Hade inte kört en föreläsning på sju dagar och det är en rätt lång paus numera. Hade oerhört mycket energi. Dessutom passade jag på att samla in pengar till Actionplant Foundation. Det blev 1500 kr. Bättre sätt att avsluta en arbetsvecka på kan jag inte komma på :)

Två mysiga ungar i vårvärme



Idag hämtade jag ungarna tidigt på dagis. Jag ville verkligen träffa dem denna veckan när jag inte har så många uppdrag. Det blir lite mer hektiskt veckorna framöver. Att vi sedan kunde njuta av värmen i vårsolen gjorde saken helt fantastisk.



Neo in action.



Vi byggde en ny kul BRIO-bana idag med. Nomi bestämde förutsättningarna. Den skulle vara "hul". (Ful.)
Vet inte om den är så ful men jag är nöjd. :)


GearUp50 - Dag 20-22



I tisdags smet jag iväg på lunchen och tränade Functional Moves. Har undvikit det här passet pga att man arbetar väldigt mycket med fötterna. Hade bestämt mig för att lägga av ifall jag kände av foten det minsta lilla. Nu gick passet väldigt bra. Känns som ett pas jag vill träna oftare. Mia som är instruktör är så himla bra. Hon har en bra balans mellan att pusha och peppa samt en härlig och varm personlighet. Tiden bara flyger iväg :)

I onsdags hade jag möten och coachningar hela dagen i Göteborg. En fantastisk möjlighet att välja rätt kost. Jag bestod alla frestelser och valde rätt. Helt utan ansträngning idag. Det känns som de nya vanorna börjar göra susen. Det enda som brast var att jag borde haft ett mellanmål till med mig.



Idag tränade jag PT med Jörgen. Känner mig väldigt stel även om stretchingen gör nytta. Då upplyste Jörgen mig om att det är rätt få killar som kommer över 90 grader i ham-string-stretchen. Det är ju förstås också en kontrastram...

Det blev ett härligt träningspass i alla fall och jag hade dessutom tid över att bada lite bubbelbad innan jag skulle vidare till kontoret. 

Vågen visar 101 kilo

Ett historiskt ögonblick för mig



Genom en fantastisk tjej som heter Josepha fick jag möjlighet att skapa det första eventet för Actionplant Foundation. Josepha går tredje året på Tingsholmsgymnasiet i Ulricehamn och hade valt som projektarbete att ordna en föreläsning. Det var då hon kontaktade mig. Jag föreslog att vi kunde göra det till en insamlingsföreläsning och hon nappade på idén. I söndags var det dags för föreläsning och Tingsholmsgymnasiets aula var välfylld. Totalt samlade vi in runt 14000 tror jag. (har inte fått sista siffran från Josepha ännu)

Alla pengar från bokförsäljningen gick också till Actionplant Foundation. Det känns lite pirrigt att vara igång. jag har gått och tänkt på det här hur länge som helst och nu äntligen är jag igång. Tusen tack Josepha för hjälpen.
Det här gjorde du bra!




GearUp50 - Dag 18-19 Lördagsmys

I lördags var jag och ungarna på restaurang. Fick då för första gången chans att praktisera lösningen på restaurangproblemet som jag talade om en gång tidigare. Det fungerade alldeles utmärkt. Jag köpte bara en förrätt och kunde sedan fullfölja middagen med det som ungarna lämnade. Vet att en del tycker att det här är lite äckligt... Jag håller inte med. Att slösa med jordens resurser. Det är äckligt. När människor svälter på planeten är det en skymf att lämna mat. Å hör sen! :)

Fick ett bra tips av Jörgen som också fungerar som alternativ och det är något som vi i Sverige är usla på: Doggybag! I USA spelar det ingen roll hur fin restaurangen är. Är du mätt får du ofta frågan om du vill ha en doggybag med dig. Där har vi mycket att lära i Sverige. Kanske att även detta visar att vi är rätt fel ute med vår syn på att slänga mat. Försöker inte promota amerikaner på något sätt men i just på den här punkten har de kommit längre än vi.

Vågen visar 101 kilo

GearUp 50 - Dag 17 Vanor är allt

På senaste tiden har jag uppmärksammat vikten av att ha bra vanor. Är det något som verkligen är en nyckel till framgång så är det att skaffa sig bra vanor. För min del börjar jag skörda frukterna av GearUp projektet. Mina nya vanor fungerar. Det är enkelt och känns helt rätt. Fredagen var verkligen en sån där skön dag då allting bara fungerade.

Vågen visar 101 kilo.


Lördag med kidsen

Malin var iväg i skärgården tillsammans med väninnor så jag och ungarna lekte själva :)



Nomi älskar att bygga BRIO-tåg just nu. Vi fick till en fin bana tycker jag.



Vi har ett system där ungarna får kulor i en burk om de hjälper till med olika saker hemma. När burken är full så får man köpa valfri leksak. Just denna helgen var både Nomis och Neos burkar i stort sett fulla. Det var bara ett par kulor som saknades. Jag frågade om ungarna ville hjälpa till och städa och de ville dom. (Utan att veta att det vankades kulor.) Neo ville damma. Rätt vad det var såg jag honom ligga på golvet och gno och gnida frenetiskt. Jag frågade honom vad han gjorde och då svarade han.
- Den här fläcken har irriterat mig mycket.
Det är det som är så härligt med barn. De leverarar verkligen hela tiden.



Springa i hallen är alltid jättekul.



Vi var en sväng på restaurang också. Då ville Neo visa alla grimaser som han kan.



Sedan blev det lite mera BRIO byggande :)



Sedan körde vi lite seriös dans tillsammans. Nomi älskar att dansa. Det är bra att maxa ut ungarna precis innan läggdags dessutom för då sover de så bra på natten. En insikt vi gjort i vår familj.



Jag har alltid drömt om att ha en laser i hemma ljusriggen och har jag nu! Fick en kommentar från en nära vän som antydde att jag är lite vräkig. Det är verkligen inte sant. Jag har inte alls särskilt många materiella mål nu för tiden. Faktum är att en normal Svensson dricker alkohol för mer pengar på ett år än vad den där lasern kostade. Tur att man inte dricker alkohol :)



Precis vid läggdags på lördagkvällen kom Malin hem. Äntligen en fulltalig familj.


GearUp50 - Dag 16 PT med Jörgen



Idag körde jag ett grymt jobbigt pass med Jörgen. Det blev rätt mycket ben och core. Bra för mig. Vill också passa på att berätta om en mycket unik upptäkt som jag har gjort den senaste veckan. Sedan ett år tillbaka tränar jag 3-5 gånger i veckan. Det är är rätt bra i mina egna ögon. Vissa veckor blir det dock mer sällan. Det intressanta är att jag aldrig har schemalagt träningen! Min kalender är verkligen välplanerad. Allt står där... utom just träning. Träning blir på något sätt när jag har tid över. (Vilket jag alltså vanligtvis har ett antal gånger i veckan.)

Jag inser också att det är ohållbart att ha mål med träningen utan att säkerställa att jag kan uppnå desamma. Numera har jag följaktligen bokat in mina träningspass. Det känns verkligen kul. På så sätt har man alltid nästa träningspass att se fram emot. För mig är det här en avgörande a-ha upplevelse.

Jag har missat att väga mig ett par dagar men kan rapportera att vågen visar 101,5 kilo nu. Det går i maklig takt neråt. Precis så som det skall vara om man gör det på rätt sätt.


Härliga ögonblick från veckan



Det blev ett härligt möte med Toastmasters denna veckan (också) Ida Chaves höll sitt första tal i klubben och gjorde det med bravur.



När Malin har haft det stressigt värre med att få färdigt nya kollektionen till Craft har jag försökt genomföra föreläsningar och ta hand om hem och ungar. Det kräver verkligen energi. Därför var det rikigt härligt att ta med barnen till storsjön och titta på isen och leka lite.



Neo är dessutom en hejare på att ta bilder...



Ett riktigt härligt lunchmöte tillsammans med två duktiga Actionplant-coacher, Susanne Hamadeh och Annitta Nielsen. Jag känner mig verkligen så grymt tacksam över alla härliga människor som jag har vid min sida.






GearUp50 - Dag 15 Spinning rular!



Ett av mitt livs härligaste spinningpass. Jag kom ganska uppe i varv till den här träningen efter en underbart fartfylld dag. Jag var riktigt laddad. Det märktes på träningen. Som jag tog ut mig!!! Sedan var det dags för att föreläsa om tro för medlemmarna i Borås Toastmasters Club. :)

GearUp50 - Dag 14 Nya takter

Idag var det som om en ny människa äntrade scenen. Jag kände mig motiverad igen. Det blev en bra dag. Träningsvärken är borta och jag är grymt sugen på ett träningspass. Dock blev det inte idag för Nomi fyller två år och sådant är heligt i vår familj. Imorgon däremot blir det spinning. Härligt!!!

Vikt 102,1 kilo

GearUp50 - Dag 13 Söndagsfall

Kände mig väldigt motiverad att gå tillbaka till gamla vanor idag. Jesper skärpning nu tänkte jag. Du skall lyckas med det här så är det bara. Så här i efterhand är jag jättenöjd med resultatet. Det blev inte perfekt men det blev ändå väldigt bra.

Ibland är det bästa man kan rätt lite. Nya tag imorgon.

Vikten 102,1 kilo

GearUp50 - Dag 12 Lördagsgodis

Eftersom det var lördag idag var det lördagsgodis för hela familjen. Jag valde att hänga på MEN i samma anda som jag nu lever mitt nya liv, Med måtta. Övriga dagen har varit bra mat i rätt mängder. Dock kunde jag nog fått in ett mellanmål till idag.

Idag hade jag rejäl träningsvärk i vaderna efter Jörgens hårda pass. Är det någon muskel som ställer till det att ha träningsvärk i så är det väl vadmusklerna. Allting blir svårt. Att jag dessutom hade hand om ungarna hela dagen när Malin arbetade gjorde utmaningen verkligen spännande. :)

Vi passade på att smita iväg till Leos Lekland. Där fick jag mig ännu ett träningspass. De där gångarna är verkligen smala... När Nomi vill gå i banorna för de större barnen så är det bara att hänga med. Vi var dessutom där i närmare två timmar så både ungarna och jag var helt slut efteråt. Bra träningspass med andra ord :)


GearUp50 - Dag 11 Fredagsmys

En spännande sak som jag bokför är alla de gånger som jag känner sug efter godsaker. Efter att ha tränat in en vana i sådär 37 år att äta gott på fredag så har man en hyfsat stark mental trigger efter det här. Denna trigger måste brytas. Idag lyckades det väldigt bra. För det finns nämligen ingen motsättning mellan att det är gott och att det är nyttigt.

Dagen till ära blev det thaimat och sådant gillar jag. Inser att lite planering är på sin plats för att få det här att fungera långsiktigt. Nu är jag mentalt stark men hur skulle det vara en kväll då jag kommer hem utarbetad och med begränsat tålamod?

Totalt har jag hittat 30 olika tillfällen då jag är vanemässigt programerad att tänka "Det här tillfället kräver lite god mat!" Inte undra på att jag ligger några kilon över där jag vill vara. Hittills har jag i alla fall med mental konditionsträning och medvetenhet lyckats välja rätt. GearUp50 gör verkligen nytta.

Vågen visade 101,9 kilo

GearUp50 - Dag 10 PT med Jörgen.



Ett härligt träningspass med Jörgen idag. Han kan verkligen konsten att få mig att prestera på topp. Det är verkligen ingen tillfällighet att han har coachat en lång rad artister och kändisar. He´s the man!

I övrigt en bra dag. Jag har varit oerhört godissugen idag men... Jag har bestått provet. Jag vet inte om du känner till det men... Godis är nog det enda som de olika kost-filosofierna är överrens om är bra att undvika. :)


GearUp50 - Dag9

Min fru sitter och arbetar fram en helt ny kollektion kläder till Craft. Detta gör att hon minst sagt gärna vill äta gott. Detta är ett spännande kapitel eftersom jag ofta brukar falla in i hennes vanor. Snacka om att man blir som man umgås. :) På samma sätt har jag ibland samma inverkan på henne.  (I alla fall i mitt tidigare liv.)

Denna dagen var det pizza som gällde för henne. Här lurade jag lite på hur jag skulle göra. Jag föreslog att vi skulle dela en pizza. (=hälften så mycket kalorier.) Inser att vi aldrig tänkt på det tidigare. För mig är detta definitivt en sak som kommer hjälpa till i framtiden.

Jag är verkligen helnöjd med allting som jag lär mig under det här projektet. Har fått ett par kommentarer att man förväntar sig att jag skall vara mer extrem. Att jag skall rasa massor av kilon snabbt. Hur många gånger fungerar detta? Det gjordes en studie för en tid sedan som visade att 95 % av alla som kör en extremdiet där man tappar många kilon snabbt inom ett halvår väger i genomsnitt 2 kilo mer än när de började. Jag är ett levande exempel på att det inte fungerar.

GearUp är istället ett försökslabb där jag skall lära mig mesta möjliga och hitta något som kan bli bestående. Jag har kommit fram till ett vägskäl. Jag är jättestolt över den mängden träning jag har vant mig vid det senaste året. Jag är däremot inte fullt lika stolt över resultatet från alla de kostexperiment som jag genomgått. This is it! Jag vet att svaret finns där ute. Det är nu jag är på jakt efter det som verkligen fungerar.

Vågen visade för övrigt 102 kilo igen. Det verkar som om jag åtminstone inte äter för lite :)



GearUp50 - Dag 8 Nya insikter

Dagens stora insikter kom idag när jag och Malin tog med ungarna på restaurang. Det är svårt att äta på restaurang eftersom de inte levererar små portioner. Därför kände jag mig oerhört listig när vi valde en av kronjuvelerna i Borås restaurangutbud, Babbel, eftersom de har Tapas på menyn! Det innebar en möjlighet att kunna äta lite! Jag brukar lätt äta 4-5 stycken Tapas. Valde idag att beställa in 3 tapas.

Här kom en övertygelsekonflikt! Ungarna orkade nämligen inte äta upp. Inte helt ovanligt. Personligen tycker jag inte att man skall slänga bort kött. Kan kanske tyckas groteskt av en köttätare att tycka synd om djuren men jag känner att om djuret dog för att jag skulle äta mat så är det en skymf att inte äta upp, om du förstår hur jag menar.

Det visade sig att denna övertygelse var starkare än viljan att genomföra GearUp varför jag alltså började sätta i mig även ungarnas mat. Jag blev proppmätt men jag skymfade inte djuret. Det störde mig också lite eftersom jag med den här reglen egentligen inte kan beställa mat på restaurang eftersom risken alltid finns att barnen inte äter upp. Ganska komiskt va?

De potentiella lösningarna jag hittills arbetat fram är alltså:

1 Ta bort övertygelsen om att det är en skymf att lämna.
2 Endast beställa förrätt och invänta och se hur mycket ungarna äter och därefter eventuellt beställa mer.
3 Avstå från att gå på restaurang över huvudtaget.
4 Äta mig proppmätt och gilla läget!
5 Tvinga ungarna att äta upp.

Hetast just nu är: 2 eller 3
Helt otänkbara: 1 eller 5
Nödlösning: 4

Om jag summerar GearUp50 hittills så har jag redan gjort mängder av insikter och lärt mig massor om mig själv.

Vågen visade 101,9 kilo


GearUp50 - Dag 7 Ännu en bra dag

Skönt att återgå till "normala" matvanor. Ofta och lite. Jag känner verkligen hur lätt det här är för mig. Efter mässan har jag varit duktigt stel i fötterna vilket har hindrat mig från träning :( Lyckligtvis fungerar det hela ändå. Börjar mer och mer känna att det finns fler växlar än den jag nu kör på.

Vågen visade 101,9 kilo

GearUp50 - Dag 6 Ett dilemma



Idag var det en heldag med familjen. Det blev en helt fantastisk dag med inramningen av en vår-vinter dag. Vilket härligt väder! Just det här med att vara med familjen skapade ett dilemma för mig. Med min nya idé kring att äta ofta och lite och dessutom umgås med familjen som äter precis som vanligt uppstod en krock. Eftersom det är jag som ligger bakom matlagandet såg jag att det skulle bli hela 9 mål mat att fixa till om jag skulle köra på båda vägarna samtidigt. Beslutade mig därför att köra på familjens matvanor. Skall ägna tid den här veckan åt att lura på hur jag skall få ihop det här.

Vågen visade i alla fall 102 kilo idag igen.
 

GearUp50 - Dag 5

Ännu en dag på Näringslivsmässan i Ulricehamn. Det är verkligen svårt att få till en fin kosthållning på mässa. Just det där med att äta oftare blir svårare när man har åtaganden osv. I alla fall bestod jag provet. Väl inne i stan berättade Malin att hon och ungarna varit på McDonalds. Det var inte riktigt vad jag hade tänkt mig som lunch. Köpte Thaimat i stället. Nästa utmaning kom vid köpandet av lördagsgodis. Jag var duktigt sugen måste jag erkänna. Men det gick fint. Gjorde ett par 3T och körde lite attitydsträning sedan var jag inte alls sugen. :)

Malin skulle gå ut med tjejerna i kväll så jag frågade ungarna vad de ville ha. De fick välja helt själva. Enhälligt valde dom pizza. Förra gången jag och ungarna köpte pizza köpte vi en till mig och en till dem. De åt upp hälften varför jag den gången åt 1,5 pizzor. Min instinktiva känsla var att det inte skulle hända en gång till. Idag delade vi alla tre på en pizza i stället. Det kändes vettigare. 

Det ser ut som om de olika strategier jag har satt i verket fungerar väldigt bra. Som det nu är, är jag mer balanserad än tidigare. Det skall bli spännande att se konsekvernserna av den här livsstilen på längre sikt.

Vågen var något plus idag. 102 kilo. Men om du läste om den läckra middagen jag blev bjuden på igår av kunden så förstår du varför! (Det var värt vartenda gram!)

 

Näringslivsmässan i Ulricehamn idag



Dagens föreläsning var inbokad sedan länge. Däremot ringde telefonen i måndags och jag fick frågan om jag ville agera konfrensie och moderator. Jag har egentligen aldrig gjort något så här stort i det avseendet innan så jag visste inte riktigt vad jag gav mig in på men tänkte att det kunde vara lärorikt. Ägnade därför veckans lediga stunder att kontakta samtliga talare för att få lite värdefullt material för att kunna presentera dem på bästa sätt.

På morgonen ledde jag dessutom en debatt om hur skola och näringsliv kan bli bättre på att bygga brorar. Med på scenen fanns ett par tunga namn från Ulricehamns näringsliv, Områdeschef för gymnasieskolan, näringslivsorganisationer och kommunalråd, samt oppositionsråd. Det var himla kul att träffa de här människorna.
Sedan gick det i ett rasande tempo hela dagen och när klockan var 16:00 var jag helt slut. Då började mingeldelen och galan...



Bra publik!



Två grymma föreläsarkollegor. Sten Ottander med stora framgångar som toppchef på Husqvarna och Maria Wennerfalk som är en riktig fena på att föreläsa om hur man skapar Powerpoint presentationer.



Prisutdelning för beundransvärda insater i näringslivet.
Jag blir alltid så laddad när jag är med på sådana här sermonier. Jag blir sugen på att göra bättre ifrån mig när jag träffar andra bra entrepenörer. Fick under det här uppdraget chansen att tala en bra stund med Jens Spendrup som är VD för Spendrups bryggeri sedan 36 år tillbaka. Han har varit med och tagit det företaget från konkursmässigt till Sveriges största bryggeri. Det var ett spännande möte. Jag lär mig alltid så grymt mycket när jag träffar personer som verkligen vet vad de talar om.

GearUp50 - Dag 4 Övning ger färdighet

Idag föreläste jag på Näringlivsmässan i Ulricehamn. Det är en utmaning när man håller på att vänja sig vid en högre växel med kosten. Bara för att inte utsätta mig hade jag burkat upp en hel del mat. Min tanke var att det kanske skulle vara svårt att avstå om jag hade med mig endast ett alternativ eftersom de många erbjudandena skulle kännas mer lockande.

Strategin blev alltså att kunna erbjuda mig själv flera alternativ så att min nyttiga linje skulle framstå som lika fri. Det innebar alltså att jag hade fler alternativ med mig än jag ämnade att äta. Fungerade finfint. På kvällen var det Gala-middag med prisutdelning och dessutom en tre-rätters...

Drack läsk till middagen och fortsatte sedan med vatten i övrigt försåg jag mig med maten som bjöds. Räknar alltså inte med att ha gått ner i vikt imorgon :) Men det är helt ok. Målsättningen är klar. Det måste gå att njuta ibland. Det här var ett utmärkt tillfälle.

Idag hade jag i alla fall tappat ytterligare vikt. Vågen visade 101,6 kilo.

GearUp50 - Dag 3 En utmaningens dag!



Tränade PT med Jörgen idag. Det blev ett stenhårt pass. Jag var något så oerhört laddad. Jörgen tog en titt på mina nya matvanor och var inne på att det kan vara för lite mat men att det inte nödvändogtvis måste krävas mer kolhydrater. Han tyckte att jag skulle fortsätta experimentera. Skall försöka addera lite mer mat varje mål iaf.

Dagens stora utmaning var en affärlunch tillsammans med en god vän. Jag var något så oerhört sugen på läsk... Lösningen blev en rejäl mental utskällning sedan kom jag på bättre tankar.

Schemat idag var:

Frukost: Banan, äpple och färskpressad apelsinjuice
Mellanmål: färsbiff
Lunch: wokade grönsaker med fläskkött och ris. Vatten att dricka!
Mellanmål: 2 ägg Kvällsmat: 1 färsbiff, 2 grova ostsmörgåsar, 1 glas Proviva
Under dagenhar jag druckit litervis med vatten Hela kostcirkeln representerad idag med!!!

Vågen visade minus 400 gram (102,7 kilo)

GearUp50 - Dag 2

Var lite orolig i morse. Skulle ut på uppdrag och inser att jag inte har lagt ut riktlinjerna för hur jag skall äta balanserat när jag reser. Tog med mig en påse frukt, ett par kokta ägg och lite nötter. Skulle äta lunch med ett par kollegor så jag hoppades att jag skulle bestå provet med att äta ute. Om jag bara inte är hungrig så väljer jag nästan alltid rätt så min matbox kunde verkligen göra nytta.

Resultatet blev dessutom bra. När det närmade mig lunch hade jag fått i mig mellanmål och vi hamnade på en restaurang som serverade vegetarisk mat. Valet var enkelt. Det blev wokade grönsaker med skinnpotatis och någon slag guacamole. Nästa prov var att äta långsamt och bara äta så mycket jag behövde. Med småländskt blod i kroppen har jag en övertygelse att krossa: Man måste inte äta allt på tallriken. Även detta provet bestod jag. Sedan var det bara en transportsträcka in i mål.

Frukost: Banan, äpple, apelsin
Mellanmål: Nötter och pumpakärnor 1 dl.
Lunch: Wokade grönsaker och skinnpotatis
Mellanmål: 2 ägg
Middag/kvällsmat: 1 färsbiff och lite sallad

Hade tappat 1 kilo på vågen. Det är lite för mycket på en dag. Har en känsla av att jag får i mig för lite kolhydrater. Måste kolla av med Jörgen imorgon hur han ser på saken.

Dagens vikt var 103,1 kilo


GearUp50 - Dag 1



Dag ett gick väldigt bra. Smet in och körde ett spinningpass under arbetsdagen. Skönt. Det var Lina som körde passet och hon har ett väldigt behagligt sätt att leda passen på. Vad gäller maten så gick det fint. Har anammat principen att äta oftare och mindre helt enligt min PTs råd. Det blev sex stycken matpass under dagen.

Frukost: Banan, Vindruvor, Äpple och Apelsiner
Mellanmål: Två ägg med kaviar
Lunch: Grönsakssallad med biff
Mellanmål: 1 dl pumpakärnor och solrosfrön
Middag: Makrillfilésmörgåsar och 1 dl mjölk
Kvällsmål: Quinoa

Hm. Få se nu. Jag har fått i mig hela kostcirklen. Jag har ätit ofta. Jag har aldrig varit hungrig under dagen. Jag har heller inte känt mig tung i magen av att ha ätit för mycket.

Glömde att säga att första dagens morgoninvägning så vägde jag 104 kilo. Det är på tok för mycket... jag vet.
Jag har inte dåligt samvete på något sätt. Jag har varit ordentligt sjuk länge och inte kunnat träna, inget konstigt med det. Hade jag dock, innan jag blev sjuk, lärt mig det som jag kommer att lära mig av GearUp50, så hade det garanterat sett annorlunda ut.


GearUp50!



Idag är en stor dag för mig. Jag sjösätter nämligen ett projekt som jag har tänkt på ett bra tag. Det handlar om att hitta en kosthållning som fungerar. För er som har följt min blogg så vet ni att jag gjorde en enorm uppryckning med träningen den 12 april förra året. Jag kallade det projektet för NewLife 101. Om du är ny läsare så kan du läsa mer här:

http://jespercaron.blogg.se/2010/april/new-life-101.html

Vad gäller träningen så blev New Life 101 en pangsuccé. Inte för att jag tränar 2 gånger om dagen särksilt ofta numera men jag tränar regelbundet, vanligtvis 3-5 gånger i veckan och det har egentligen inte hänt sedan jag slutade dansa.

Vad gälller kostdelen i NewLife101 så gick det lite sämre. Det finns många anledningar till det men den viktigaste var att jag inte riktigt vågade köra fullt ut och att jag inte kände att jag visste vad som var rätt. Jag har ägnat en enormt massa tid att studera olika modeller under året och känner nu att det är dags att fullfölja.

Jag kallar den här insatsen för GearUp50!

Idén bakom namnet är att "GearUp" matchar syftet och siffran "50" att jag har femtio dagar på mig innan det har gått ett år. På så sätt kan jag säga att jag uppnådde hela målet inom ett år. Bra va?

Förutsättningarna är följande:

+ Det skall vara möjligt att vara konsekvent. Har hört av en hel del människor som har provat extremdieter att de är fullständigt slut mentalt efter en tid. Där vill jag inte hamna. För min del har jag sett att de många resorna ibland har gjort det svårt att få till en bra kost. Under GearUp50 skall jag uppfinna lösningar på alla de utmaningar med mat som allt mitt resande utsätter mig för.

+ Det skall vara vetenskapligt grundat. Jag själv var ju inne på veganspåret en gång och det visade sig få katastrofala följder för min kropp. Jag tror fortfarande att det är viktigt att få i sig mycket från växtriket men jag är också ett bevis för att det inte fungerade för mig att leva helt på denna kost. Med andra ord skall det vara en allsidig kost!

+ Det skall vara möjligt att njuta! Problemet för mig har tidigare varit att allt som jag tycker är gott är onyttigt och allt som är nyttigt smakar skit. Är det någon som känner igen sig? Där får man ändå säga att hela min veganresa har varit värdefull eftersom jag har lärt mig att uppskatta de mer fräka smaker som grönsaker har. Under GearUp50 skall jag hitta nya recept som gör det möjligt att äta gott och nyttigt på samma gång.

Nu kör vi!


RSS 2.0