Mötet



Har tänkt på en alldeles speciell njutning jag känner i mitt arbete och det är själva mötet. När det händer.
Varje grupp har verkligen sin unika energi. Jag har hittills inte gjort en enda föreläsning som varit den andra lik. Det stora i det här är att alla människor i publiken spelar sin roll. Med andra ord är ingen av oss som är på plats där mer betydelsefull än någon annan.

Senaste veckan har inneburit mängder av unika möten.

Gjorde två uppdrag för McNeil i Helsingborg. Det var två riktigt härliga möten. Man fick egentligen inte ta bilder där inne men jag var lite extra busig just den dagen. Man kan ju tycka att de här föreläsningarna skulle bli ganska lika eftersom det är samma företag och samma dag. Så blev det inte. Den ena blev avsevärt högre i energinivå. Den andra nådde djupare. Åtminstone om man skall tro utvärderingarna.



Träffade en massa goa människor på en anhörigdag i Borås. Ett helt annat klimat och en helt annan energi. Fick jättefin kontakt med ett par personer där och har sedan haft mailkontakt med dem.



Flög vidare till Umeå för ännu en föreläsning. Känner du elektriciteten i den här bilden. Tycker det är spännande med flygplatser. En konstig miljö egentligen, stressad och artificiell men ändå full av förväntningar och, just det, möten.



Föreläsningen var verkligen minnesvärd. De satte in mängder med extra stolar men ändå fick folk stå upp längst bak. Det fanns massor av förväntan i luften. Det blev ett sånt där möte som briserade i energi. Umeåborna var verkligen på hugget. Ännu ett minne för livet helt klart.

En kvinna mailade mig och berättade att hon lämnat sin gubbe momentant efter föreläsningen. Det var den där sparken i ändan som hon behövde. Om hon bara vetat hur skönt det skulle kännas efteråt så hade hon gjort det för länge sedan.



Det blev fyra flygresor den dagen. Höll nämligen en snabb föreläsning i Stockholm innan jag flög vidare. Tog ingen bild på den föreläsningen men det är ett unikt ögonblick. En man ringde och frågade om jag kunde åka upp och testföreläsa lite för honom och några utvalda. De hade hört en massa bra saker om mig men ville gärna uppleva mig först. Jag skulle dessutom få betalt för den här testföreläsningen. Dock fanns det ingen ledig dag i närtid för mig att ta mig till Stockholm för att demoföreläsa. Jag föreslog därför att vi skulle ses på Arlanda och köra en snabb sväng där. De är på. Jag ställer mig alltså bokstavligt talat bland allt folk och föreläser en stund. 4-5 minuter kanske. Sedan är de väldigt nöjda. Under tiden har vi fått lite publik dessutom. :) Det blir bokning och jag sätter mig på nästa flyg mot Kalmar.



till min stora glädje är det ett SAAB flygplan som kör oss ner till Kalmar. Åkkomforten är fantastisk och jag är som bekant ett stort fan av SAAB. Hade fler svenskar varit det så hade även biltillverkningen varit igång för fullt men det är en annan historia.



Det är en skön högluft när jag anländer till Kalmar.



Dagen därpå bär det av till Öland för en längre föreläsning för personalen på Jönköpings Djursjukhus. Ännu ett unikt möte och vi får flera spontana stickspår in emellan.

När jag läser utvärderingarna märker jag att jag åstadkommit fyra av mina bästa föreläsningar just den här veckan. Det är kul att vara Jesper nu.



Det känns skönt att komma hem och hänga ett par dagar med ungarna och Malin. Det är något visst att läsa bok och ligga och filosofera i sängen. Det känns så fint de där ögonblicken. Nomi är 2,5 år nu, så himla charmig.

Imorgon bär det av norrut igen för två föreläsningar.


Min oas i vardagen

De här orden förmedlar rätt väl vart tiden går just nu. Det fina av allt är att jag gillar alla tre. :)



Har hunnit med ett antal träningspass senaste veckan. Skönt. Det blir verkligen min tid. Har designat mitt liv så att jag ofta befinner mig i en situation där jag förväntas levera och jag trivs verkligen med det. För mig blir det därför en sådan skön kontrast att komma till gymmet. Det blir så avkopplande att helt gå upp i mig själv utan att det förväntas något av mig.



Sköööööööönt!

Föreläsning på Ericsson



Fick bilder från Ericsson konferensen jag föreläste på före sommaren. Lite kul att studera sig själv när man väger 14 kilo mer... eller kul och kul förresten... Trots den betydligt större kroppsmassan så kan jag ändå känna energin från föreläsningen. Tack för bilderna, Pia.

De första stegen

Efter att jag i en enorm träningshunger körde lite för hårt har jag tagit det lugnt ett tag. Det var i vanlig ordning foten som blev inflammerad igen. Det fina var att den akuta smärtan gick över på fyra dagar. Däremot så har jag inte riktigt vågat köra någon vidare träning eftersom jag har velat undvika att inflammationen skulle återkomma. I veckan som var blev det däremot tre pass. Skönt att vara igång igen. Det blev dessutom bara mina favvopass.



Zumba med Anna är alltid bara så skönt. Hon ger så mycket av sig själv. Det är lätt att inspireras till att ge sig hän passet.



Body Attack med Mia är också bara sååååå skönt. Body Attack sägs vara det jobbigaste man kan träna på ett gym och jag är benägen att hålla med. Att ge allt i 60 minuter är en utmaning som kräver en gedigen kondition. Jag är inte där ännu men jag känner att jag går åt rätt håll för varje pass. :)



Körde också lite StepStyrka med Cissi. Hade aldrig tränat för henne tidigare. Det visade sig dock vara ett väldigt bra pass så det kommer garanterat att bli fler gånger. :)

Det är kul att vara efterfrågad



Har rivit av två föreläsningar i Falköping den senaste veckan. Kan också konstatera att mina sista åtta föreläsningar har genererat ett slutbetyg som är långt högre än tidigare. Det känns som om jag har hittat en ny växel. Jag har legat på ett toppbetyg från 80-95% av deltagarna. Det är extremt högt. Jättekul. Kan dock inte riktigt förklara vad som jag gör annorlunda. En sak har jag dock märkt och det att jag inte hinner med allt som jag planerat att säga. Så något nytt har jag fyllt på med verkar det som. :)



Vi en kompis, David Hammar, fick jag också möjlighet att...



... träffa Randy Gage. För er som inte vet vem han är så är han en extremt efterfrågad föreläsare. Hans ämnen är relationsmarknadsföring och hur man bygger finansiellt oberoende. På min lista över idoler som jag vill träffa och se föreläsningar med så är han en på listan. Idag blev det alltså verklighet. Tack David (och Örjan Saele.) för det.

Nu blir det en intensiv vecka med föreläsningsuppdrag i Helsingborg, Göteborg, Borås, Umeå, Öland och Malmö för att sedan anlände hem till familjen. Jag vet att jag tjatar om det titt som tätt men jag är grymt tacksam över möjligheten jag får att vara ute och föreläsa. :)




Your Life 2.0



Kan stolt konstatera att min första ljudbok på engelska är här. Försäljningen har dessutom gått övertygande första veckorna. Har fått massiv feedback från lyssnare i ett flertal länder. Mest glad har jag blivit över ett mail från en kille i UK. Han driver nämligen ett eventbolag och vill att jag kommer över och kör en föreläsning i London i vår. Sån feedback gillar jag :)

Jag har dessutom varit lite orolig för mottagandet i just UK eftersom de är lite petiga med uttal och grammatik. Denna oron har dock lagt sig något pga de mailen som inkommit. Känns skönt att ha med sig den här ljudboken när jag åker över till USA senare i höst.

RSS 2.0