Julfest med kollegor



Det var många kära återseenden på årets julfest med kollegor. Bland annat Kay Pollack som givit mig massor av värdefulla tips genom åren. Nu fick jag verkligen chans att tacka honom ordentligt. Han är en stor förebild för mig.



Fick chans att prata en hel del med David Lega också. Numera blir det inte så mycket föreläsningar för honom. Han sitter som kommunalråd för KD i Göteborg.



Lärde känna ett par nya människor också. Mattias Ribbing gjorde stort intryck på mig. Han är svensk mästare i minne. (Ja man tävlar i sånt.) Han berättade om sådana sannslösa inlärningar så att man fullständigt tappade hakan. Jag är nu helt besluten att lära mig effektivare minnestekniker. Vilka möjligheter öppnar inte det?



Elene Uneståhl och Mikael Andersson. Mikael har jag träffat många gånger och förutom att han är en riktigt bra föreläsare så är han också en stor och generös människa privat.



Lasse Gustavsson, Zarah Öberg och Göran Adlen. Tre andra väletablerade föreläsare som jag uppskattar att ha i min närhet.



Oskar Kullander var inhyrd för att ta bilder och jag lånade den här bilden som han tog på mig.
Hans hemsida är http://www.oskarkullander.se/portfolio/

Framsteg på gymmet



Har kört utan personlig tränare under hösten. Det har gjort att jag har varit lite orolig att jag skall börja slappa. Därför har jag kompenserat genom att träna betydligt fler pass än vanligt. När jag nu bestämt mig för att träna lite personlig träning igen så var det därför väldigt glädjande att se att min kondition hade blivit väldigt mycket bättre under hösten. Det bästa uppmätta resultatet någonsin faktiskt. Invägningen var väl sådär. Hade gått upp nästan 5 kilo i USA. Kommentarer är väl egentligen överflödiga. Jag ångrar ingenting i alla fall. Det var riktigt gott att äta alla läckerheter och lika roligt som det var gott skall det bli att maxa ut på gymmet så man är tillbaka på rätt vikt igen.


Tågtankar



En av de riktigt fina sakerna med mitt arbete är att man får se de många olika nyanserna av det svenska landskapet och de olika årstiderna. Om ni frågar mig så tycker jag att tåg är det absolut bästa sättet att färdas mellan städerna. Jag har verkligen ett slags somantisk känsla i kroppen när jag åker tåg. Jag kan lätt fantisera ihop äventyr på tåg. Kanske har sett för många Hollywood filmer. Att man sedan åker väldigt bekvämt, har gott om plats, slipper köra själv och dessutom vet att det är det mest miljövänliga sättet att ta sig fram på  (om man räknar bort gång och cykel.) är självklart ingen nackdel.

Veckan som var hade jag tre föreläsningar och det blev säkert ett par hundra mil på tåget. Det fina är också att vi har haft en massa olika väder på en och samma vecka. Sådant inspirerar mig.



Hade bland annat ett skönt möte i Västerås på Högskolan. Publiken var på hugget och det gjorde förstås migg riktigt laddad. Det blev ett av de bättre mötena under hösten. Heja Västerås!



Neo och Nomi är gravida



De är för söta ungarna :)

Sjö på trädgården



Vattenståndet var rejält höjt efter de massiva regnfallen. Bäcken som normala fall ligger en bra bit från vår trädgård gick nu hela vägen fram. Tycker att det såg rätt coolt ut. :)

RSS 2.0