Magisk Påskhelg med familjen



Vi var på Borås djurpark tillsammans med kompisar till Neo och Nomi. En perfekt aktivitet i det härliga vårvädret.



Ett besök på Liseberg hann vi också med under helgen till barnens stora förtjusning.



Hamnkrogen är en riktigt bra restaurang inne på Liseberg. Kan varmt rekommenderas.


GearUp50 - Dag 50

I helgen slutförde jag projektet GearUp50.
Viktnedgången blev 5,1 kilo på 50 dagar. Ett riktigt bra resultat.

Jag och Jörgen har pratat mycket om det här och han har visat mig och berättat om ett flertal studier där folk går ner i vikt fort eller kör olika typer av specialdieter. Resultatet blir nästan varje gång att folk går upp all vikt igen och mer där till. Personligen får jag också ställa mig i den gruppen som i min vilja att åstadkomma snabba resultat har levt på extremdieter och gjort en rejäl pendling på vågen. Jag har inte mått särskilt dåligt av att inte nå fram. Jag vet att jag är väldigt mentalt stark. Det enda som har saknats har varit en fungerande strategi och det har inte de programen jag har kört kunnat erbjuda. Punkt slut.

Målsättningen med GearUp har varit att skapa något som kan bli bestående. Något som fungerar långsiktigt. Att alltså på allvar söka efter fungerande strategier för att nå mitt viktmål. 

Faktum är att jag är grymt förvånad över att jag har tappat så mycket som 5 kilo med tanke på att jag under tiden har ätit både godis och läsk och pizza och McDonalds och... (Det räcker kanske så:) Men det är också det som är grejen. Du kan äta allt det här! Men inte jämt och inte mycket av det. Det som gör att folk avbryter ett program eller en diet är just att längtan efter det här blir för stor och så avbryter man. Personligen tror jag aldrig att jag med sådan lätthet har tappat 5 kilo. Jag har inte behövt disciplinera mig från att avstå något. Visst är det bra?

Allt har förstås inte varit enkelt. En av framgångsfaktorerna har jag fått kämpa med och det är att äta ofta och lite. Fler än en gång har jag suttit med ett mellanmål och varit tvungen att äta det. Jag har inte alls känt mig sugen på att äta eftersom jag har känt mig helt mätt. Det har varit svårt för hjärnan att förstå logiken i att äta när man är mätt.

Det är många års vana att bara äta när man är vrålhungrig som skall brytas. Problemet är just att när man är vrålhungrig så skriker oftast kroppen efter snabba kolhydrater och inte efter det som kroppen verkligen behöver. Så här 50 dagar senare tycker jag fortfarande att det är jobbigt med de här mellanmålen men jag har hittat ett par favoriter som fungerar bra. Bland annat färsbiff, proteinshake eller en fruktsallad.

Senaste gången jag träffade Jörgen gjorde han mig också uppmärksam på vad som har hänt med min kropp de senaste två och ett halvt åren. Vi har transformerat nästan 10 kilo fett till muskler! När vi började träna vägde jag 106,5 kilo och hade en fett procent på 33%. Inga bra siffror för er som inte har koll på det här med fett. Nu är jag nere på en fettprocent på 23%. Långt ifrån perfekt men ändå att bra kliv i rätt riktning. Totalt innebär det med viktnedgång att 17 kilo massa har förändrats.

Just nu är jag väldigt förväntansfull över vart det här leder på lång sikt. Jag har aldrig känt mig så övertygad tidigare om att jag kan nå min målbild och målvikt.

GearUp50 - Dag 39-49



Det har blivit en hel del träning sista veckan.



Jörgen och jag körde ett ruggigt hårt pass.



Ett antal mil på cykeln har det också blivit. Just nu längtar jag dock efter min nya cykel. Att köra långa sträckor på en tung mountainbike är inte det optimala.



Har dessutom arbetat en hel del i trädgården. Säkert en 10-12 timmar. Jättebra träning och väldigt kul.


Mannen i den gula bilen.

När jag körde bilen från gymmet idag hade jag en fashinerande man bakom mig. Han var en sån här person som ville markera för alla hur man kör bil. Det som var spännande var att vi hade samma rutt genom hela stan så jag fick verkligen studera på allvar hans beteende. Det var fel på alla. Han markerade med gester för fotgängare och cyklister och visade med blinkersen för andra bilster hur de skulle agera. I en rondell stod han precis bakom mig. Han var självklart sur på mig eftersom han upplevde att jag hade hunnit köra in i rondellen innan bilen jag stannat för var framme. I backspeglen mötte jag hans ögon. Då såg jag att hela han var fylld av bitterhet. Jag log mot honom och då blev han riktigt arg.

Då bubblade det över av skratt inom mig. Inte på hans bekostnad utan för att jag vet att han tror att det är alla andras fel att han mår så dåligt. Han tror på fullaste allvar att om hela världen bara var mer som han ville så skulle han må bra. Tänk att man kan bli så vältränad på att skapa ett negativt tillstånd! Det är som bekant betydligt enklare att ändra på sig själv än hela övriga världen.

Jag kom också att tänka på att jag för länge sedan hade exakt samma världsbild. Det är alla andras fel att mitt liv är skit... Jag är så ruggigt tacksam att jag har tagit mig därifrån.


Barnkalas för Neo



I söndags hade vi barnkalas för Neo. Jag och Malin hade ordnat till ett äventyr i Batman tema där barnen skulle klura ut olika uppdrag för att till sist få ingå i Batmans gäng.



Då fick de Batman bälten som Malin sytt. Hon är så himla duktig. Sedan blev det lite Disco på andra våningen. Det är uppskattat bland barn att ha rökmaskin hemma...



Slutligen skulle de i grupp förflytta sig mellan två öar för att befria den hemliga skatten. Man fick inte nudda golv. Alla var tvugna att hjälpas åt. En bra teamövning. Det tog lite tid för dem att snacka samman sig. Många ville sola och köra sitt eget race men då fick man börja om från början igen.



Här har de i alla fall kommit på ett system och de langar gemensamt fram kuddar. Det är kul att se hur duktiga de är på att sammarbeta redan i femårs åldern.

Det blev ett lyckat kalas och Neo var väldigt nöjd.

Möte med en mästare - Dalai Lama

I lördags var jag och tittade på Dalai Lama tillsammans med Susanne och Annitta.



Susanne Hamadeh är ett av de nya stjärnskotten i Actionplant. Hon har på kort tid positionerat sig i toppen av teamet. Hon är dessutom en fantastisk människa med en enorm livslust och sunda värderingar. Känns väldigt bra att ha henne med i teamet.

Annitta Nielsen är också en gedigen coach i teamet. Just nu gör hon inte så mycket coachningar för Actionplant eftersom hon är på väg att gå en pilgrimsfärd i Spanien. Annitta har ett så brett kunnande och har alltid ett spännande perspektiv på saker och ting. Jag och Annitta har väldigt olika utgångspunkt i många frågor men har alltid lika givande samtal. Annitta är enormt uppskattad i teamet och har gjort beundransvärda insatser gång efter annan.

Dalai Lama då?

Min summering av resan var nog ändå att bilresan tillsammans med dessa fantastiska tjejer var höjdpunkten.



Det vore fel av mig och säga att Dalai Lama höll världsklass i sitt framförande. Har har ju trots allt kommit upp i åren och har lite svårt med att prata engelska. Men eftersom han är den han är hade ändå mötet en viss behållning. Att han däremot är en väldigt klok man går inte att ta miste på.



Bredvid oss satt Ida Chaves, Michael Wesley och Lotta Wesley. Ida är utbildad i ett slags metodik som kallas resan. Michael och Lotta lärde jag känna en gång på en träff som min vän Olof Röhlander ordnade. Det klickade med en gång och nu har vi arbetat tillsammans i snart två år.

Michael och Lotta är väldigt duktiga coacher och en del av Actionplants coaching team. Dessutom driver ett bemanningsföretag som hyr pensionärer tillsammans. Kul att träffa så många toppen människor på en och samma gång. Tusen tack Lotta för att du samordnade den här resan!



Här är Dalai Lama... (Som man tydligt kan se... Iphones kamera zoomar inget vidare.)

Gearup50 - Dag 39-45

Den senaste veckan har inneburit väldigt mycket träning. Körde PT med Jörgen som vanligt



Jag var helt slut efteråt.

Det har blivit ett par cykelpass till och från jobbet! Skönt med vårvädret. Det är verkligen himmelskt att cykla och känna hur våren sakta men säkert kommer.



I söndags körde jag och Malin ett ordentligt arbetspass i trädgården. Jag var fullständigt slut efteråt.



Det finns något som kallas för stenåldersträning nu. Det går istort sett ut på att bära stenar och lyfta stockar etc. Om du är sugen på den träningsformen är du välkommen hem till mig och bygga mur! Helt gratis!



Lyckades plåta månen när jag cyklade hem idag exempelvis...



Idag tränade jag också lite Zumba igen. Förra gången var jag grymt stel i fötterna efteråt. Idag kändes det dock fint passet igenom. Sköööööönt!



Kan konstatera att det blivit tre hela träningspass idag och åtta pass den senaste veckan. Bra jobbat Jesper!

Fyllde år i fredags och då var vi ute och käkade en hel del mat som man inte går ner i vikt på...



Trots en hel del kaloririk mat har jag lyckats tappa ett par hekton till. Just nu har jag tappat fem kilo på 46 dagar och det är en takt som är idealisk. Enligt alla experter som jag känner på området så är en extrem viktnedgång dömd att misslyckas. Man utarmar kroppen på helt fel sätt och att bryta detta mönster innebär oftast att man går upp i vikt med än vad man gick ner. Verkar dumt tycker jag. Det känns med andra ord som jag genom mitt GearUp projekt är på väg att äntligen lyckas med det här med kosthållning.


Neo river upp altanen.



Årets projekt med huset är att bygga en ny altan. Neo, nyligen fem år fyllda, är häpnadsväckande duktig med kofoten. Han tar bort plankorna helt själv. Känns bra att vara tre i familjen som delar på arbetet numera. :)

Föreläsningar till tusen

Det har blivit många uppdrag på sistone. Glömde att fota dagens insats i Göteborg. Närmare två hundra personer på Scandic hotel i Bäckebol.

Däremot hade vi utvecklingsdag med Actionplant i helgen och då var jag på hugget.



Carl-Johan Forssén, en av de duktiga coacherna i Actionplant. Carl-Johan har nyligen släppt en barnbok som gjort mycket väsen av sig. Första gången jag träffade Carl-Johan var på en utbildning med Anthony Robbins.



Hans Wern också han en supergrym coach i Actionplant. Hans har en alldeles speciell plats i mitt liv. Han var nämligen en av de absolut första föreläsarna jag såg. Har fått mycket fina tips av honom genom åren. Kul att arbeta tillsammans.



Mikael Esselius är även han en uppskattad coach i Actionplant. Han är verkligen en kille som lever som han lär. Han studerar oerhört hårt och tar hästkliv framåt för varje månad som går. Skönt att ha honom med i teamet.



Robert palotas är en av de i teamet som jag känt kortast tid. Han har imponerat stort genom sitt gedigna kunnande och har når alltid häpnadsväckande resultat i sina coachningar. Jag bollar en hel del idéer med Robban. Uppskattar hans sköna person och stora välvilja.


GearUp50 Dag 35-38 En massa träning blir det



Cykelsäsongen är verkligen igång nu. För min del har det blivit ett par vändor till och från jobbet redan.



Dessutom körde jag PT med Jörgen. Här är en ny övning som Jesper har uppfunnit själv. Den gjorde stort intryck på Jörgen. Jag kanske skall börja göra instruktionsfilmer till personliga tränare :)



Passade på att bada lite bubbelpool efteråt. Borde vara standard på alla gym tycker jag. :)



Oförändrat på vågen förresten 99,8 kilo. Känns skönt att ha kontroll på vikten utan att känna att jag försakar något. Tidigare har det varit ett ständigt flackanda upp och ner. För er som inte har läst tidigare inlägg så är nyckeln Balans och att äta ofta.

GearUp50 - Dag 33-34 Äntligen!

Det har varit utmanande att vara på vägarna så mycket som jag har varit senaste tiden. Jag kan stolt konstatera att utmaningarna passerar med lätthet. Igår natt var ett tydligt exempel på hur annorlunda jag tänker. När vi packat ihop anläggningen var det McDonalds som gällde för teamet. Jag köpte en BigMac och en bägare vatten. Inte optimalt men oändligt mycket bättre än att addera Coca-Cola och pommesfrites. 

Just den typen av balans passar mig väldigt bra. 

Imorse kunde jag dessutom skörda frukten av GearUp.

Vågen visade äntligen under 100 kilo! Yes! Yes! Yes! Yes! 


Mitt livs uppdrag!



Tänk att det kan vara så upp och ner på en och samma dag. Om jag ställdes inför en utmaning med brandlarm och teknikstrul på Bäckängskolan så gick det här uppdraget helt som på räls.

Vid lunch igår hade jag förmånen att träffa ett härligt gäng från Manpower. Jag var föreläsare i slutet på en två dagars konferens som de hade. Det som möter mig var en grupp som verkligen var på hugget. Allting går enligt planen och mycket av mina nya poänger får enormt bra respons. När jag kollar igenom utvärderingarna börjar det se ut som om det här mycket väl kan vara mitt livs föreläsning. Det är idel toppbetyg. Dessutom har jag fått en hel del fin respons både på facebook och via mail efteråt. Sådant är alltid jättekul.

Jag var väldigt nyfiken på hur min story om Manpower skulle mottas. Den genererade hjärtliga skratt. Jag vill gärna tra att de på något sätt kände lite stolthet över att de en gång i tiden levererade uppdrag under en period i mitt liv då ingen annan gjorde det.

Jag åkte från uppdraget helt speedad. Jag är fullständigt fylld av den respons som Manpower gav mig.



Hooks Herrgård är verkligen en favoritanläggning att föreläsa på. Härlig miljö, mysiga lokaler och riktigt bra mat i restaurangen.

I huvudet på en föreläsare - Del 3

Uppdraget igår har verkligen gett mig massor av insikter. Det, efter omständigheterna, ändå tillfredsställande resultatet visar att min rutin gör att jag till och med under svåra omständigheter kan leverera. Det känns väldigt skönt.

Det visar också att jag lever mitt budskap. För fyra, fem år sedan hade jag efter en sådan här händelse blivit arg och letat efter syndabockar, hade haft svårt att ta min del av ansvaret och förmodligen brutit ihop i veckor. Nu kunde jag snabbt analysera och dra slutsatser. Visst blev jag känslomässigt berörd och ledsen för att det inte blev som jag tänkt men det är fullt mänskligt och som jag ser det ett väldigt bra bevis för den passion jag känner för mitt jobb. Jag vill leverera så himla mycket.

En viktig insikt är att mitt material behöver bli mer dynamiskt. Jag behöver fler verktyg för att snabbt kalibrera föreläsningen. Har redan ett par idéer för hur det skall gå till. :)

Igår diskuterade jag och teamet olika lösningar för att vi inte skall vara sårbara rent tekniskt sett. En rad förslag kom upp och några kommer vi att sätta i verket på en gång.

Jag fick också en bra påminnelse om att det viktiga inte är hur jag själv känner inför min insats utan vad publiken upplever. Statistiskt sett så är resultatet igår mycket bättre än vad mina högsta betyg var för ett och ett halvt år sedan.

Det fina är att jag nu har en helt ny story att berätta. För hur många gånger smäller man av två brandlarm och har ett rämnande tak under en och samma föreläsning? :)


I huvudet på en föreläsare - Del 2

Igår var Dagen D. Dagen jag arbetat för i månader. Jag var laddad och mycket väl förberedd. Jag anländer till Bäckäng kl 16:00 för att slutföra det sista arbetet. Känslan vi har i teamet är att det här kommer att bli bra. 17:00 i tillräckligt god tid före start börjar vi med att testa quer och prova alla specialeffekter. Precis då, momentant, går brandlarmet. Det är helt klart vår hazer som har utlöst en av bransensorerna. Mycket märkligt eftersom vi har fått ett 100% godkännande att brandlarm i vår sektion skall vara reducerad. Vi har inget val. Enligt skolans regler skall alla lämna byggnaden.



Inte mindre än 5 brandbilar anländer för att gå igenom byggnaden och vi står utanför och väntar tillsammans med elever från Estetprogrammet som repeterar sin elevföreställning. Jag känner hur tiden rinner ifrån oss. 17:55 får vi komma in i byggnaden. Då har hela möjligheten gått oss förbi att skapa den föreläsningen som vi hade förberett oss för.

Flera av de övningar och effekter som skulle testköras får vi avstå från. Spellistor och annat är halvfärdigt och jag har inte fått chans att ställa in mikrofonen. Ett bra och äkta ljud är helt avgörande för hur jag når ut till publiken. Jag känner hur jag snabbt måste ändra inställning mental. Det här skall bli bra ändå. Jag är där för publiken för att ge dem 10 000 000 %. Jag har en praxis att alltid börja i tid och tillåter därför aldrig en fördröjning på mer än fem minuter. Nu börjar vi föreläsningen kl 18:02.

Jag märker med en gång att delar av publiken inte är med på noterna. Har man stått ute i kylan 30 minuter så är det klart att det inte heller matchar deras bild av hur den här kvällen skulle bli. Jag får fint gehör när jag noterar att vi har fått ett bra exempel på Attitydsträning och det känns som om det lättar upp publiken. Det blir ett bra exempel på att det inte alltid blir som man tänker men att det ändå kan bli bra ändå.

Jag har precis kört min inledning då brandlarmet går igen. Det är bara för samtliga 500 att lämna lokalen och bege sig ut till gårdsplanen igen...



Någonstans efter 15-20 minuter får vi gå in igen...



När jag ser publiken åter sätta sig på sina platser tittar jag särskilt på deras ansiktsuttryck. Jag försöker lägga märke till hur dom tänker. Själv är jag fast besluten att ge allt men jag märker också att jag är störd av att inte få ladda upp på det sättet som jag behöver.



Då kommer nästa problem...

Allmänljuset är havererat varför jag får köra föreläsningen utan att se publiken. Det är som att stå och snacka inför en svart vägg. All den energin och de intryck som jag hämtar från publiken är helt borta. Jag måste operera i blindo. Jag känner att jag kompenserar detta. Det gäller som bekant att vara rätt anspänd men inte övertänd. Jag ser inte reaktionerna men jag hör dom. Det går hem. Det känns som om publiken är med mig.

Ljudet är dock långt från perfekt. Det slår igenom ibland och när jag tar i puffar det irriterande. Efter en 20-30 minuter har vi ställt in ljudet i realtid utan att behöva bryta eller störa publiken med arbetet. Ljudet är långt ifrån bra men det fungerar.

Allt eftersom föreläsningen fortskrider får vi lösa de problem som uppstått som en följd av att vi blivit bestulna på genrepet. Fabian som är ljudtekniker som bland annat har varit ljudtekniker åt Erik Saade gör ett hästjobb. Han är ruggigt kompetent. Han är dessutom van vid mitt material vilket ger mig trygghet på scenen. Däremot kan han inte gissa vilka moment som skall köras. Fler än en gång får jag från scenen berätta vilken låt som skall spelas för vilket ändamål. Vet sedan min tid som musikalartist att publiken har en viss tolerans för saker som går snett men inte hur stor tolerans som helst. Märker både sympatier och irritation i publiken.



Ungefär halvägs in i föreläsningen fungerar det mesta. För att lösa problemet med att tala inför en svart vägg har jag bett Fabian att tända våra lampor som vi har vid övninar. På så sätt har jag nu möjlighet att få energin från publiken. Jag känner att jag är uppe på en bra nivå och att publiken är med mig. Jag är mitt uppe i en av mina känslosamma delar då vi helt plötsligt hör konstiga ljud från taket. Det låter som om taket är på väg att ramla in. Det går ett sus genom publiken. Vissa är märkbart oroliga. Var och vartannat huvud tittar upp mot taket. Helt klart är inte fokus på mig...

Har aldrig drabbats av det här innan så jag har inte en aning hur jag skall reagera. Det enda vi kan göra är att vänta ut det hela. Jag väljer att försöka skämta om det. Inget smart drag inser jag så här i efterhand. Det blir plumpt för den i publiken som är rädd för att taket skall ramla in.

Det här med att ha lamporna för övning på är dock inte helt smärtfritt. Det är som att sätta på helljus mot publiken och några blir väldigt störda av det. Återigen får vi betala priset för att vi inte fick vårt genrep. Vi har inte hunnit ställa in dimmerpacken varför dessa lampor har två lägen. Av och På och På innebär helljus...

Tillråga på allt går monitorn som vi använder för att exponera tiden sönder varför jag inte har en aning om tiden. Bestämmer mig att vi väl valda tidpunkter använda klockan i telefonen. Tycker personligen att det är mycket ofint att titta på klockan eftersom det ger intrycket att jag inte vill vara där och ingenting kan vara mer fel. Jag brinner för det här. Men jag har inget val. Alla avbrott och störmoment gör att jag inte har en klar uppfattning om var i tiden vi befinner oss. Av respekt för publiken vill jag inte dra över mer än vad vi utannonserat efter brandlarmet.

När vi är inne i slutfas upplever jag i alla fall att vi hittat en anständig nivå på föreläsningen. När jag går av scenen finner jag till min lycka att en hel del människor kommer fram och ger lovord. Det stärker mig mycket.
Ändå känner jag mig lite missmodig. Det här skulle ju bli startskottet på en ny högre standard. Det känns inte alls så.

När jag sedan kommer hem på natten och kollar igenom utvärderingarna ser jag att folk i allmänhet har haft en bra upplevelse. Det är rätt många höga betyg. Inte normal nivå men ändå tillräckligt hög för att jag skall kunna känna att det är ok. Samtalet med Patrik som bokade in mig gör mig också glad. Han tyckte att det hela blev mycket bra.

Det här är verkligen mitt livst mest konstiga och mest utmanande föreläsning någonsin. I del tre kan du läsa om de insikter jag redan har gjort av det här.


I huvudet på en föreläsare - Del 1

Igår var en milstolpe för mig. Jag har haft den här enskilda dagen som mål för ett enormt förbättringsarbete i mitt föreläsningsmaterial. Har lagt ner mycket tid på att skapa nytt material och att förbättra befintligt material. Det har varit riktigt kul att repetera och jag har tagit mig ordentligt med tid för att skapa en helt ny standard i mitt föreläsande.



Här är Marko in Action.

Valet av dag för denna målsättning kom sig naturligt eftersom jag fick ett uppdrag för en grupp och en plats som har ett viktigt symbolvärde för mig. Platsen var Bäckängskolan i Borås. För er som har sett föreläsningen så vet ni att denna min gymnasieskola har varit väldigt avgörande för hela mitt liv. Totalt på plats var närmare 500 personer från mina hemtrakter. Känslan och förutsättningarna var perfekta.



Snygg Piké...

Redan dagen innan började teamet att rigga det tekniska. Då stötte vi på första problemet. Hissen med utrustning fastnade och vi stod helt stilla i 40 minuter. Väl på plats i Bäckängskolan får vi nya direktiv från kunden. På grund av en elevföreställning kan vi inte sätta upp utrustningen som det var tänkt. Allting sinkar oss. Vi får då ett positivt besked från Vaktmästaren att de har fördröjt larmet till kl 24:00. Detta visade sig dock vara fel... När vi håller på och arbetar som bäst kommer en vakt och undrar vad vi håller på med...



Någonstans runt klockan 3:00 på natten börjar vi bli färdiga med riggning och ljusprogrammering. Trots att vi har blivit fördröjda är hela teamt på gott humör. Vi har en känsla och en tro att det här kommer bli något riktigt stort!

Själv somnade jag gott 3:30.


Bilder på Jesper



Jesper Caron föreläser för personal på Ticket Affärsresebyrå.



Bla. Bla. Bla... (Bla = En massa livsavgörande insikter.)



Jesper maxar ut på Tommy Byggares 40 års jubileum.



Det är inte varje dag man har Erik Blix med sig i teamet. :) Längst fram ser vi VDn In Action.



Det är när jag ser sådana här bilder som jag mer än någon annan gång vet att jag just nu har mitt livs i särklass bästa arbete. Efter den här föreläsingen kom en försäljningschef fram och sade att: Du är som Anthony Robbins fast mer intensiv. hehe. Ett strålande betyg med andra ord. :)

GearUp50 - Dag 26-32



Märker att jag har brustit lite i GearUp rapporteringen. De senaste dagarna har inneburit väldigt mycket fokus på att bli en ännu bättre föreläsare. Dock har jag hunnit med PT med Jörgen och dessutom cyklat till jobbet. På festen i lördags körde jag vatten och åt måttligt. Har dessutom varit väldigt sparsam med snacks och onyttigheter. Trots de många udda dagarna med avvikande matvanor har jag klarat av att inte gå upp i vikt. Det känns verkligen som GearUp har gjort underverk redan. Det är fortfarande många dagar kvar dessutom.

Vågen visar 100,5 kilo.

Att lära från den bästa. Lance Miller - Världsmästare i public speaking



Lance Miller är på celebert besök i Sveriga och jag har passat på att träffa honom i tre hela dagar. Individuellt, i grupp, i workshops och på seminiarie. Lance Miller är en häpnadsväckande föreläsare med en enorm passion inför uppgiften och ett bländande uttryck. Han levererar varje ord med en sådan träffsäkerhet att jag aldrig har sett maken till liknande. Vad det gäller teknik är han fullt i klass med Anthony Robbins och George Zalucki och Barack Obama, mina tre absolut största förebilder.

Våra enskilda möten har varit ovärderliga för min framtida karriär och jag har mer än tillräckligt att arbeta med för en bra tid framöver. Med de verktyg jag har fått idag ser jag att flera av de grejor som jag har presenterat och varit stolt över har en möjlighet att göra kvantsprång uppåt.

Jag är faktiskt lite omtumlad över de sju senaste dagarnas viktiga möten. Nu gäller det dock att ladda inför veckans fem föreläsningar.  Rock´n´roll!

Distriktskonferens med TMI



I helgen träffade jag dedikerade Toastmasters medlemmar från nio länder. Många härliga möten och ovärderliga erfarenheter.

Jan Josefsson delar med sig



I fredags fick jag möjligheten att träffa Jan Josefsson. Har har på många sätt varit en idol för mig på grund av sitt mod. I dagens samhälle där det lismas och kappan vänds efter vinden lite överallt känns det befriande med en person som vågar göra det han finner är rätt. Jag respekterar denna egenskap oavsett om jag gillar sakfrågan han arbetar med.

Jag ville förstås veta vad som driver honom och fick en hel del bra svar.  En bra dag helt enkelt.

RSS 2.0