Topp 5 - Karriärbedrifter 2011

Har suttit och summerat året 2011. En spännande process som jag varmt kan rekommendera till dig om du inte själv har provat. Det känns väldigt värdefullt att ta en titt på alla fokusområden och se hur det gick med målsättningen. Vad gick bra? Vad kunde gjorts bättre? Har jag haft balans mellan de olika sakerna jag vill åstadkomma? Vad kan jag göra annorlunda 2012 etc.

Tänkte dela med mig av de, som jag bedömer är mina fem största bedrifter 2011.




1 Startade Actionplant Foundation. De senaste åren har jag haft en dröm att starta upp en organisation som uteslutande arbetar med att motverka den globala uppvärmningen. 2011 blev denna drömmen verklighet. Kan konstatera att jag lyckades samla in hela 50000 kr till trädplantering. Påstår ingalunda att det är bra på något sätt. Det räcker absolut inte för att rädda världen men det är mer än vad de flesta gjorde 2011. Jag är grymt stolt över min insats.



2 Genomförde USA-turnén! På höstkanten blev det tre föreläsningar i USA. Fick riktigt bra respons och sålde slut allt material som jag hade med mig. Fick också ett av mina mest spännande erkännanden någonsin från en tjej i publiken. Hon skrev så här i utvärderingen:

"You´re like Tony Robbins on steroids in a good way. I also appreciate your honesty and the depth in your stories!" - Lucy

Tony Robbins on steroids! Har helt klart hittat en skön energinivå när jag föreläser på engelska.



3 Skapade och spelade in Your Life 2.0, Min första ljudbok på engelska. Det här är nog något av det svåraste projekt som jag genomfört. Det kändes som om jag tagit mig vatten över huvudet fler än en gång. Det här är jag riktigt stolt över. Att den sedan har blivit väl mottagen och sålt bra runt om i Europa, Asien och USA är väldigt roligt.



4 Publikrekord! Jag hade fler personer i publiken 2011 än jag hade mina tre första år som föreläsare. Det landade på nästan 7000 personer vilket känns precis hur bra som helst! Det finns många anledningar till att det blivit så. Den viktigaste är nog att jag har fått förtroendet att få större uppdrag av både kunder och talarförmedlingar. På bilden kör jag för akademisk personal i Motala. Enligt statistiken blev jag dessutom 11,4%enheter bättre i år.



5 SM-X färdigt!
Har arbetat i snart fem år med ett koncept som jag kallat SM-X (State Mastery Experience). Där har jag samlat en hel massa teorier och idéer som är helt eller delvis är unika. Utgångspunkten har hela tiden varit att skapa någonting nytt i en bransch där nästan alla pratar om samma saker. Utgångspunkten har hela tiden varit att man inte skall kunna hitta materialet som ingår i SM-X någon annanstans. I realiteten är detta förmodligen en omöjlighet men det är åtminstone tanken. Vad gäller hörnstenarna i SM-X så har jag i alla fall inte lyckats hitta något som ens liknar det jag utvecklat ens efter timmar av sökande på google. Det säger en hel del och bara det bådar gott inför framtiden. 2012 är det dags för lansering. Skall bli såååååå härligt.

När jag tänker på de här fem sakerna så blir jag grymt laddad. Då är det lätt att glömma av allt det där som inte blev som jag tänkte mig. Hade en kollega som utnyttjade mitt förtroende rejält... En stor felsatsning som kostade massor av pengar... Hade en viktig föreläsning i Borås som skulle bli startskottet på nästa nivå av Lev Nu!. Denna föreläsning havererade rejält med brandlarm 2 gånger mitt i föreläsningen och konstiga ljud som lät som om taket skulle ramla in som gjorde att publiken tappade fokus fullständigt. Nya övningar och material som fick ställas in mitt under föreläsningen pga teknik problem, monitor som la av och lampor som inte fungerade mm. Trots förutsättningarna så blev betyget från publiken ändå bra även om det var en bra bit upp till normal standard. Då var det inte kul att heta Jesper. Fast så är det i livet. Det blir inte alltid som man tänker men det kan bli jäkligt bra ändå (och ibland ännu bättre.)


Im back - And this time i wont take any prisoners!

Det har varit en smärtsam inledning på 2012. En vana jag har haft de sista tio åren nu. För er nya läsare bör jag kanske berätta att jag har en skum smärta som kommer i foten och denna kommer runt juletid. Jag har varit hos bokstavligt talat 100-tals experter och testat mängder av kosttillskott och alternativ behandlingar. Ingenting har varit den magiska lösningen. Däremot har jag hittat ett antal felkällor.

Att leva med smärta innebär att man på allvar förstår innebörden i ordspråket En frisk människa har tusen önskningar och en sjuk människa bara en. Det är ingen absolut sanning men smärtan tenderar att reducera planer och önskningar för framtiden helt klart. Smärta gör att den mentala energin läcker som ett såll. Det går åt mängder med energi att bara hålla humöret uppe. Mina erfarenheter säger dessutom att ju mer smärta desto större läckage.

För mig har detta inneburit att jag i år provar att flytta fram min årsmålsättningsworkshop som brukar ligga i början av året. Det känns som om jag inte ger mig själv rätt förutsättningar om jag genomför denna när jag befinner mig i smärta. Läs gärna mer på http://www.jespercaron.se/trimap.pdf

Nu är jag däremot i allra högsta grad smärtfri. Det märks också på den eufori som uppstår när man helt plötsligt får tillbaka all mental energi. Det bubblar och sjuder av planer och kreativitet. Med andra ord inget ont som inte för något gott med sig.



RSS 2.0