Turnéplanen färdig

Det har varit intensiva timmar på kontoret för mig och Marianne för att få färdigt en turnéplan som vi tror på. Nu är den klar. Det blir 70% fler stora föreläsningar än förra säsongen. Känns som ett modigt grepp där jag befinner mig i karriären just nu. Marianne har gjort en fantastisk insats. Jag är så grymt tacksam att ha henne med i teamet.

10.10.14 Trollhättan
10.10.19 Jönköping
10.10.20 Borås
10.10.21 Falköping
10.10.23 Stockholm
10.10.29 Vara
10.11.03 Borlänge
10.11.04 Örebro
10.11.23 Göteborg
10.11.24 Göteborg
10.11.25 Malmö
11.01.08 Stenungsund
11.01.09 Stenungsund

Detaljer finner du på följande länk http://www.jespercaron.se/ontour2010.pdf


Extra hårt pass med Jörgen idag.



Var väldigt sliten i benen idag efter gårdagens löppass. Jörgen är så duktig på att anpassa träningen efter förutsättningarna. Idag körde vi överkropp och jag kände mig grymt stark. Lunchträning är verkligen min grej. Mycket eftersom varken jobb eller familj blir lidande. Det är liksom min egen tid.



Har fått tillbaka min Iphone nu så jag passade på att ta ett självporträtt efter träningen. Kul att kunna lägga in bilder igen på allvar.

Snacka om megaflyt!

Efter att jag fått i hamn föreläsningen på M.I.T. har jag använt det som hävstång för fler uppdrag och det verkar nu som om jag får till det med ytterligare ett prestigefyllt universitet i USA. På plats finns också ett par amerikanska agenter som är nyfikna på det jag talar om.

En mil på lunchen

Har haft fint flyt med träningen på sistone. Var iväg och körde en mil löpning i Annelundsparken på lunchen. Det var en frisk och solig höstdag och jag hade mycket energi i benen. Ett bra sätt att spendera sin lunch på.


Personlig träning med Jörgen



Idag hann jag träna ett andra pass. Denna gång med Jörgen. Som vanligt blev det grymt jobbigt. Trenden fortsätter. Jag märker massor av saker som jag idag klarar av som hade varit helt omöjligt för sex månader sedan. Jag har verkligen skapat ett nytt liv och är på väg mot en hälsa i världsklass.

Feldenkreis

Provade att träna Feldenkreis idag. Fick ett tips om detta när jag hade som värst problem med fötterna. Sedan blev det aldrig av. Idag däremot uppstod en möjlighet att ta en titt. En kvart in i passet tänkte jag för mig själv att vad är det här? Det kändes urlöjligt att ligga på en matta och göra ett antal mesiga övningar. Jag bestämde mig i alla fall för att ge det en chans nu när jag ändå var där. Efter passet hade jag en väldigt unik känsla i kroppen. Idén med Feldenkreis är att ligga i musklens momentum läge. Det vill säga förbli i det läge då musklen precis skall till att anspännas. Jag insåg för mig själv att detta är ett läge som sällan används. Antingen är man anspänd i en eller annan utsträckning eller så är man avslappnad i musklen (i en eller annan utsträckning)

Därför var det som om kroppen gjorde något helt nytt vilket lösgjorde en väldigt massa i kroppen. På ett sätt påminner övningarna lite om Luigi som jag tränade under min karriär som dansare men där upphör likheterna.

Alltid kul när man får nya intryck.

Är man gammal eller?

Idag var jag grymt sugen på att träna aerobics. Kollade samtliga gym i stan utan att hitta aerobics på veckoschemat. En gång i tiden fanns det bara aerobics som gruppträning. Hur gick det här till tänkte jag? Förmodligen ett bredare utbud och många andra träningsformer som folk tycker är roligare. Det kan också vara så att man inte förnyade stegfloran varför folk tröttnade på att göra samma steg om och om igen. Vem vet.

Till sist hittade jag i alla fall aerobics på Friskis och svettis. Synd bara att det kolliderade med ett viktigt möte. Det fick bli cirkel träning istället. Det var Örjan på Onyx som körde passet. Det var spännande i dubbel bemärkelse. För det första hade jag aldrig tränat cirkelträning tidigare och för det andra känner jag Örjan som grymt duktig entrepenör och ägare av Onyx-kedjan. En man som brinner för utvecklingen av sin verksamhet och aldrig blir riktigt nöjd. En person som jag på många sätt kan hämta inspiration ifrån. Därför tyckte jag det skulle bli spännande att se hur han klarade av att leda ett träningspass.

Det blev ett riktigt bra pass. Örjan hade valt ut en bra mix av olika övningar och lagom långa intervall för att man verkligen skulle kunna maxa. Något som jag blev förälskad i var att man kombinerade styrka och konditionsträning enligt modellen 2 set med styrketräning och sedan 2 set med kondition osv. Man han verkligen ladda i styrkeövningarna och låta musklerna återhämta sig vid konditionsövningarna. Sedan när man maxat konditionsövningarna kunde man hämta andan medans man pushade sig igenom styrketräningen.

Det var helt klart inte sista gången jag tränade cirkelträning... med Örjan. He rocks!

Idag är jag lite extra stolt över migsjälv.



Efter en fin dag med familjen hade jag planerat att springa. Problemet var bara att det börja regna något ohyggligt. Jag stod med träningskläderna på och lurade på hur jag skulle göra. Regn brukar inte trotsa mig men idag kände jag mig inte sugen på att gå ut. Jag bestämde mig därför för att vänta tills regnet upphörde... men det gjorde det inte.

Däremot lättade regnet något och det var det enda tecknet jag behövde: Nu blir det löpning!

Normala fall brukar det vara mängder av bilar vid spåret på en söndag. Idag däremot var jag helt själv som bilden visar. Det kändes riktigt coolt att inse det. Jag var riktigt laddad idag så det hade känts som ett nederlag att inte kunna springa. Nu byttes den känslan till en triumf istället. Det är precis den typen av standard som gör skillnaden i livet och just idag levde jag den standarden.

Jag körde 9 kilometer idag igen och förbättrade tiden med en minut sedan sist. Det var ett jobbigt pass i leran men väldigt firskt i luften. Det är också mycket glädjande att löpträningen ger framsteg och att fötterna håller.

Jag summerar träningsveckan med totalt 9 träningspass varav tre högintensiva enligt fördelningen:

2 Gym pass varav 1 med Jörgen
6 Cykelpass
1 löppass

Just nu är jag väldigt lycklig och väldigt nöjd med den här träningsveckan.

En härlig dag med familjen

Vi var och röstad idag. Att rösta är så stort tycker jag. Att leva i ett land där alla har möjlighet att påverka är en lyx för många i världen. Det måste vi alltid komma ihåg.





Med Malins och min karriär och två barn som vi verkligen älskar och prioriterar så är det spännande planering som krävs att få en bra dag för alla. Idag tycker jag att vi har haft en helt magisk dag. Idag började vi dagen att åka minitåg. Neo tycker det är jätte kul att åka tåg. Nomi var däremot inte riktigt lika entusiastisk.



Jag behövde köpa nya skor så vi styrde kosan till sportaffären. Neo och Nomi var måttligt roade iofs men det här var kul. Tänk att de är så sugna på att träna redan. :)

Sedan blev det träning för mig men det tar jag i ett annat inlägg!



Familjen spring!



Idag var det dags för Malin att springa Kretsloppet. Hon har verkligen tränat hårt för det.



Här är hon in Action.

Neo har också sprungit idag. Så här såg han ut efter "segern!"




Vi har haft en bra dag idag hela familjen.



Tänk vad fantastiskt att vi har en dag till tillsammans imorgon!

Trött och segerrik

Just nu är jag väldigt trött efter en hård vecka. Jag är trött men mycket nöjd. Flera saker har verkligen gått min väg den här veckan och jag har skördat en hel del frukt av mina massiva ansträngningar. Det är en fin känsla tycker jag när man känner att man verkligen förtjänar tröttheten. Att man inte vill streta emot utan bara kan njuta av att få återhämta sig. Just så känns det just nu. Det skall bli skönt att få ägna helgen åt familj, kärlek och musik och annat som får mig att må bra.

Min första mentor, Jan-Eric Nyman, sade en sak som jag aldrig kommer att glömma. Man måste hinna längta. Visst är det bra? Man måste hinna längta! Det är ett av det smartaste tipsen man kan ge en som är fokuserad tycker jag. En av de bästa lärarna jag haft, Anders Lindnér, använde ett klassiskt ordspråk för att säga samma sak. Livet är fullt av smultronställen. Jag har alltid fått enormt mycket hopp av de orden. Det finns så mycket inbyggt i det uttrycket. Dels att inte stirra sig blind för mycket på en sak men också att inte gråta över det som inte blev eftersom det alltid finns någonting annat.

I helgen skall jag hinna längta efter mitt arbete som jag fullkomligt älskar av hela mitt hjärta och jag skall också besöka smultronställen som jag gått förbi den här veckan.

ha en bra helg och gör den till något alldeles extra!


Ingen iphone = inga bilder i bloggen

Det kommer att bli lite sparsamt med bilder i bloggen en tid. Min iphone lade av igår. Håller tummarna att jag får fram en ny inom kort. Hade jag haft kameran så hade du fått se några coola bilder från ett av mina fyra cykelpass jag hunnit med den här veckan. :)

M.I.T. nästa!

Har varit alldeles upprymd sedan det blev helt klart att jag skall till USA i november och föreläsa på M.I.T. (Massachusets institute of technology) Det är en av mina riktigt stora karriärdrömmar som därmed går i uppfyllelse. För er som inte vet det så kan jag berätta att M.I.T. är världens i särklass mest välrenomerade universitet. Bland eleverna finns hela 63 nobelpristagare. Tittar man sedan på de som gjort sin forskning där så stiger siffran till 75 nobelpristagare.

Det här inträffar nästan på dagen som jag firar fyra år som föreläsare. (Skall man vara riktigt rättvis kan man också säga tre år som föreläsare eftersom jag var pappaledig nästan ett halvår och min första säsong som föreläsare endast gav tre uppdrag.)

När jag tänker på hur det kommer att kännas att vistas i en miljö som den som M.I.T. erbjuder blir jag nästan hög. Faktum är att när jag tänker på det så får jag lite fjärilar i magen redan nu. Får köra en hel del mental SM-X träning inför det här.

Här är målsättningen inför den 12 november. Dagen för mitt tal:

Jag skall överträffa mig själv gånger 10 i mitt framförande. De skall få uppleva sitt livs ögonblick.
Jag skall skapa minst en kontakt där som består efter att jag rest därifrån.
Jag skall vara i mitt livs form när jag väl är där.
Jag skall se till att njuta av hela visstelsen.

Nedräkningen har börjat!

9 kilometer igen.

Trodde det skulle dröja mycket längre innan jag gav mig på ett längre löppass men jag har känt mig i fin form hela veckan så jag passade på att avsluta träningsveckan med 9 kilometer löpning.
Totalt har det blivit tolv träningspass denna veckan.
9 cykelpass
2 träningspass med Jörgen
1 löppass.


Man borde göra något

Har under en längre tid haft något som gått och gnagt och det är det här med den globala uppvärmningen. Det känns som om nästan alla är medvetna om det här idag men ingen gör någonting. Alla flyr in i sina egna vardagsutmaningar och skiter i det som är det absolut viktigaste. Har samlat några av de vanligaste ursäkterna jag får i ansiktet:

1 - Marknaden fixar det!

Svar: Det verkar inte så. Eftersom vi kunder fortfarande väljer billigt till varje pris ändrar inte marknaden på sig mer än nödvändigt.

2 - Politikerna fixar det!

Svar: Efter det senaste toppmötet som skulle bli det stora genombrottet efter Kyoto-avtalet är det uppenbart att politikerna inte har det mod som krävs för att fatta nödvändiga beslut.

3 - Jag läste någonstans att det bara var en bluff!

Svar: Idag finns det en konsensus bland seriösa forskare att (1) det pågår en global uppvärmning (2) vi människor är en stor bov i dramat (3) om vi inte ändrar livsstil så kommer det att få katastrofala följder som vi idag inte ens kan föreställa oss.

4 - Det är redan för sent.

Svar: Den här är lite klurig eftersom tron på att det är så bara föder destruktiva beteenden. Om det är sant så varför bry sig... Därför är det kanske särskilt viktigt att göra något eftersom dagen som det definitivt är för sent närmar sig.

5 - Men jag har bytt till lågenergilampor och dessutom köper vi ekologiskt när det är rabatt!

Svar: Här blir jag nästan arg varje gång jag hör det här. Som om dessa lågenergilampor löser hela problemet! Det fungerar i stället som ett slags samvetsbedövare som har motsatt effekt.

6 - Jag blir så deprimerad varje gång jag tänker på det.

Svar: Just därför kanske vi måste börja ta det på allvar. För även om du flyr bort från en lögn så är det fortfarande en lögn du lever i. Enda sättet att bli fri från lögnen är att erkänna sanningen hur smärtsamt det än är. Det är, som jag ser det, första steget till verklig lycka.

7 - Det verkar så tråkigt att leva om man skall vara miljövänlig.

Svar: Helt klart innebär en ren livsföring att man får ändra sin livsstil men de bästa sakerna i livet, det som skapar den största lyckan, om du är helt ärlig, skapar inga miljöproblem. Den som måste resa utomlands sex gånger om året för att må bra har stora problem inte den som blir lycklig av ett leende.

För egen del känns det som mina egna miljöbeslut inte räcker längre. Jag vill åstadkomma mer. Därför har en tanke vuxit sakta men säkert i ungefär två års tid att starta något slags organisation som arbetar för planeten. Jag inser att jag har möjlighet att påverka en hel del eftersom jag träffar så många människor varje år. På senare tid har jag dessutom kopplat en hel del folk till mig för att säkerställa att det här blir av. Om du känner som jag att du vill göra något, men kanske inte vet hur eller vad, tror jag att det här kanske kan vara något för dig.

Några snabbfakta:
Organisationen heter Actionplant Foundation.
Vi är en livsstilsorganisation (och ingen miljöorganisation.)
Vi tror på att inspirera och locka till förändring (och inte komma med pekpinnar och skuldkänslor.)
Vi tycker att livet är värt att levas fullt ut (och tror att det är förenligt att uppnå helt utan miljöproblem.)

Så här ser logotypen ut:




Tjejen som har gjort grafisk profil och design heter Åsa Torstensson
och är som synes helt grymt duktig. Hennes hemsida är http://www.asa-torstensson.se/

Bästa hälsningar

/Jesper Caron


Jörgen borde få smisk.



PT med Jörgen. Han hade ett par sjukt jobbiga övningar att komma med.



Idag har jag i alla fall duktigt med träningsvärk efter veckans massiva dos med träning. Åtta pass hittills. Det känns verkligen fantastiskt härligt att kroppen fungerar som den skall. Snyggt jobbat Jesper.

Utmaxning bitte!



Idag skall jag träna tre träningspass! Så enkelt är det! Det var kyligt på första passet. Strax över nollan. Desto piggare var jag när jag kom fram till kontoret. Skall köra gruppträning idag. Har inte bestämt mig för vad ännu.

Just idag har jag en sådär skön och stolt känsla över att jag verkligen har förändrat min livsstil vad gäller träning. Läste i bloggen när jag gjorde 101 dagars utmaningen. Det var mottigt att komma iväg ibland. Nu går det väldigt spontant.

Vad som har fungerat mindra bra är väl kosthållningen. Trots att det inte blivit som jag tänkt mig där har jag ändå gjort en hel del lärdomar och insikter. Det verkar också som om det här med att väga mat fungerar. Jag är på rätt väg med andra ord! :)

Magisk cykeltur i Söndagsvärme



Det blev två träningspass på cykeln i söndags. Slutade veckan med hela åtta träningspass. Det blev en härlig upplevelse på cykeln. Lagom varmt och en skön vind som blåste. Man känner verkligen att vi går mot höst. Det känns på lukten och i luften. Ägnade hela passet åt att spåna fram nya idéer till min nya bok.

Saknar mina fyra älsklingar



Måste maxa ut i helgen varför Malin bestämde sig att ta med ungarna till sina föräldrar. På så sätt blir alla lyckliga den här helgen. Egentligen är det väl mest den fjärde älsklingen som syns på bilden. :)

En ordentlig prövning.



Jörgen var på hugget som vanligt. Kroppen kändes dock tung. Jag är stolt över att jag fick ur mig så mycket som jag fick. Det blev inte världsklass men definitivt ett streck i karaktärsboken. Jag var helt slut efteråt. Kändes skönt att krypa ner i Bubbelpoolen och slappa av efteråt.


En härlig snabbvisit på Lära för livet.



Passade på att hälsa på tjejerna på Lära för livet när jag var i Göteborg. Trots att de har hypermycket att göra tog de sig tid för ett långt samtal och ställde dessutom upp alla fyra på bild. Jag är grymt tacksam för det förtroende jag får av Lära för livet. De är så duktiga. (och coola också. Tycker ni inte det?)

Torsdag i Göteborg.



Hade ett möte med Hans på Öhrlings Pricewaterhouse Coopers. Har gjort en hel del föreläsningar för Öhrlings och nu är det dags igen. Det fina med Öhrlings är att de alltid är väldigt noga med förarbetet och därför blir det genomförandet väldigt bra. Vi tog ett ordentligt möte och åt en god lunch efteråt. Hans berättade en massa värdefulla saker från sin långa karriär. Det blev ett riktigt framgångsrikt möte tycker jag.

Toppen gåva!



Fick en utsläppsrätt av Friskis och Svettis när jag föreläste där som en liten extra gift! Det är första gången jag får det. Minns när jag började i branschen att jag tyckte det kändes konstigt att få en gåva när jag hade föreläst. Jag menar jag får ju betalt för att komma dit... I alla fall kan jag konstatera att det är något som är lätt att vänja sig vid. Det här kändes extra lyxigt eftersom jag själv är engagerad i frågan om miljön.

This is ITT!



Sitter just nu vid Strand Hotel på Borgholm och väntar på att äta lunch och sedan köra en två timmars föreläsning för ITT, på engelska. Jag har repeterat ett par gånger på engelska så jag känner mig varm i kläderna. Ändå känner jag att mitt undermedvetna snabbar på andningen lite grann. Jag har lite fjärilar i magen helt klart. Den vackra utsikten och ett antal djupa andetag är det som får mig att bli laddad istället för nervös. Det känns bra i kroppen. Helt klart. Har en känsla att det här kan bli något alldeles extra. Just på grund av fjärilarna.

Inser att det är över tjugo år sedan jag var på Öland senast. Tur att jobbet tar en runt till en massa härliga ställen. Den intensiva veckan gör att det hade varit skönt att ligga över i natt. Eftersom Malin är i Tyskland blir det en lååång resa hem men både buss, flyg, tåg och bil för att komma hem. Anländer runt 24:00 i hemmet. Men det är det värt. Att få träffa ungarna en timma på morgonen är livskvalitet. Imorgon skall jag träffa Öhrlings PWC på förmiddagen och är hemma tidigt. Då skall vi leka och umgås så det står härliga till. Mitt liv flyter så fantastiskt bra nu. Jag tar mig från en massa olika aktiviteter som alla är vrålkul och utmanande. Jag växer och mår bra. Livet är helskönt. Inser att det faktiskt bara är fem år sedan jag satt och tänkte motsatsen. Då upplevde jag livet som kass i alla avseenden. Vilken vändning! Det har du gjort bra Jesper.



Som nerd på det här med broar och byggnader kändes det lite speciellt att ta bussen över Ölandsbron.

Augusti slutade på Topp!



Augusti har verkligen varit en spännande månad på många sätt. Nästan ingenting har blivit som jag har tänkt mig. Vädret exempelvis. I normala fall skulle jag ha kunnat cykla hela augusti månad. Men inte i år. Jag kan trotsa regnet ibland och det är jag rätt stolt över. Men jag är inte sugen på att cykla i ösregn varje dag. När jag körde Neo och Nomi till dagis igår kollade jag på termometern. 0 Grader! Vintertemperatur! Fick till och med skrapa bilen. Jag slutar aldrig att fashineras över vädret. Hur det svänger och ändras. Det finns inga säkra kort. Till och med i Death Valley regnar det... men bara var hundrade år eller hur det nu är.

På jobbronten har det inte heller blivit som jag trodde. Jag brukar ha mina första uppdrag en bit in i september och har lagt upp min planering efter det. I år däremot har jag gjort ett flertal föreläsningar redan i augusti vilket självklart är jättekul. Det har dock fått till följd av att jag har fått trolla med knäna för att få fram tillräckligt med tid. Dessutom har min kära Malin åkt till Tyskland på Cykelmässa så jag har båda barnen själv. Jag älskar verkligen utmaningar. Det är kul när det kör ihop sig på det här sättet. Det är nämligen en fantastisk möjlighet att  träna sin attityd!

Det är inte hur man har det utan hur man tar det som räknas som den gamla devisen lyder.

Har precis läst ut Olof Röhlanders debutbok "Det blir alltid som man tänkt sig!". Var först lite orolig över den titeln eftersom det faktiskt finns New-Age läror i omlopp som bokstavligt talat menar att det är på det viset. Det visade sig dock att min oro var obefogad. Den gode Olof är väl ankrad i den vetenskapliga delen av prestations-psykologin. Boken är dessutom skriven på ett väldigt behagligt sätt. Det jag särskilt gillar är hur Olof varierar skrivandet mellan historier om sig själv, exempel och metodik. Kan varmt rekommendera den till alla som letar efter boktips. Jag ger den fyra getingar av fyra möjliga.

Min augustimånad skulle jag vilja sammanfatta så här:

Nästan ingenting har blivit som jag tänkt mig men det har blivit häpnadsväckande bra ändå!

(Vilket enligt Rählanders definition innebär att det har blivit som jag tänkt mig. Ehh. Läs boken så fattar du vad jag menar.)



Neo i en iskall bassäng



Neo har börjat simskolan. Första passet blev lite si och så eftersom bassängens värmeaggregat var trasigt. Det var väldigt kallt i vattnet. Neo fann sig dock bra. Han brukar inte gilla kallt vatten. Bra jobbat Neo.

RSS 2.0