Möte med en mästare



Idag var det en spännande dag i Stockholm med gruppcoachning och möten. Kändes riktigt bra att få sitta och snacka med Sveriges just nu i särklass hetaste föreläsare. Han är också en av de mest flitigt bokade föreläsarna just nu. Vi träffas för en lunch i Sushirestaurangen på Centralstationen. Båda på väg till var sitt uppdrag. Claes Schmidt eller Sara Lund väcker uppseende helt klart. Det är kul att observera. Det bekommer förstås varken Claes (eller mig) det minsta. Han har en enorm säkerhet i sin livsföring. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Kom också in på det här med mångfald och det här med rädslan inför det okända. För er som varit på min föreläsning Mastermind vet att det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Rädslan hindrar folk från att berätta som det är många gånger. Det har på något sätt blivit OK att ljuga eller låtsas som om saker är på ett visst sätt. Sanningen eller att vara ärlig står inte högt i kurs. Domen blir hård och är man inte stark nog att stå upp för den man är då kan fallet bli hårt.

Såg en föreläsning med Claes för ett och halvt år sedan och vart mycket imponerad över hans retoriska förmåga. Det som imponerade ännu mer var hur han i ett privat samtal med samma presition kan uttrycka sig. Han fullkomligt öser ur sig kvickheter och kloka ord. 

Han sammanfattar intoleransen mot oliktänkande på ett jättebra sätt.

"Vilket är egentligen värst. Att ta på sig kvinna kläder för att må bra eller att supa sig full för att må bra?"

Utifrån ett hälsoperspektiv är frågan helt klart enkelt besvarad. Frågan är om det finns något annat bra perspektiv som är relevant. För hur man än vänder och vrider på det så är det ok att supa i Sverige men det känns väldigt ovant med att vara transvestit. I Sverige krävs det mod för att stå för att vara transvestit men knappast för att supa. Det är lätt att gå i fällan att tro att det är så det är MEN det är fel. Har man varit i Thailand är det inte omöjligt att man kommit i kontakt med Katoi. (Sök gärna på wikipedia.) Där är det fint att vara transvestit.

Mötet blev så bra att jag helt glömde av tiden. Vi var båda överrens att det här får följas upp med ytterligare kontakt.

Grattis till priset bästa föreläsare 2010. Utdelat av RCOF.

I ilfart tog jag mig vidare och hade även fortsättningsvis en kanondag.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0